Mozdulj ki a komfortzónádból, és változtasd kalanddá a mindennapjaidat!

A tanfolyam újra elérhető!
Az új csoportok hétfőnként indulnak:

Hol vagy a komfort-spirálon?

Belefásultál a rutinba?

Motivációra van szükséged?

Unod az életedet?

Játékossággal erősítenéd a mindennapjaidat?

Nem tudod, merre tovább?

Vagy gödörben érzed magad, és jó lenne kimászni?

Az évek alatt azt vettem észre, hogy ciklusokban éljük az életünket, és rendszeresen ugyanazokban az állapotokban találjuk magunkat. Ha most körbenézel az életedben, akkor biztos vagyok benne, hogy az alábbi négy helyzet valamelyikében vagy benne épp:

1. A „jó itt” állapot.

Van egy jól működő életritmusod, kialakult rutinokkal, és kisebb-nagyobb váratlan helyzetek sem rengetik meg az alapokat. Elégedett vagy az életeddel, és általánosságban jól érzed magad.

2. Toporogni kezdesz.

Nagyjából elvagy, de valami nem stimmel. Még táplálkozol a jó érzésekből, és tudod velük stabilizálni a helyzetet, de valami mélyen azt súgja, hogy ez sokáig nem tartható. Egyre szűkül a terület, amiben komfortosan érzed magad. Mintha már látnál valamit közeledni a horizonton. Mintha hallanád, ahogy a távolban elkezdett lefelé számolni egy időzítős óra.

3. Már nagyon mehetnéked van.

Felismerted, hogy a korábbi otthonos érzést felcserélte egy folyamatos feszültség. Tudod, hogy nem jó, és tudod, hogy lépned kell. Talán már azt is tudod, merre indulnál tovább. De megrémít maga a tény, hogy menned kell, akkor is, ha már eszed ágában sincs maradni.

4. Kalandra fel! De merre is…?

Végre úton vagy, és bár az elején önmagában lelkesedést ad, hogy mész, a cél nem feltétlenül tiszta – lehet, hogy sok irány közül kell választanod, és az is lehet, hogy megvan a célod, de még csak alig pislákol valahol a messzeségben.

Tényleg jól vagy,
vagy beragadtál a komfortzónádba?

A trükk az, hogy ez a folyamat nem egyenes vonal, hanem legalább egy kör, de még inkább egy spirál. Folyamatosan változik az életed, és ez téged is változásra sarkall – akár apró módosításokat kell csak beiktatnod, akár a teljes életedet kell fenekestül felforgatnod, hogy felállíts egy új egyensúlyt. Az új „jó itt” állapotod aztán megint eltarthat néhány hónapig vagy évig, amíg nem jön megint egy külső körülmény, vagy belső indíttatás, ami újabb változtatásra késztet. Minden egyes alkalommal tanulsz valamit, és így halad és fejlődik az életed.

A komfort-spirál az élet természetes része, viszont a döntés minden alkalommal a tiéd: együtt mész a változásokkal, vagy ellenállsz nekik?

Amikor úgy érzed, hogy beragadtál a komfortzónába, az valójában azt jelenti, hogy túl sokáig maradtál a spirál-folyamat közepén. Toporogsz, de megbénít, hogy hányféle irányba indulhatsz. Vagy már nagyon mennél, de nem mered megtenni az első lépést. Túl sokszor látom, hogy valaki akár évekig okoz magának felesleges szenvedést azzal, hogy már rég megért a változásra, mégis inkább úgy tesz, mintha minden a régi lenne. Még akkor is, ha már minden esik szét körülötte. Még akkor is, ha már alig kap levegőt.

elvalaszto01Most arra kérlek, hogy képzeld el egy pillanatra, milyen lenne az az élet, amiben belső ellenállás nélkül ki mered próbálni a dolgokat, amiket elterveztél? Felhívni a fogorvost, hogy időpontot foglalj. Kipróbálni egy új kreatív hobbit. Beiratkozni egy tanfolyamra csak azért, mert érdekel. Belevágni a tervbe, amit titokban annyi éve dédelgetsz már. Lekerekíteni az utolsó bekezdést és beadni a szakdolgozatodat. Odamenni valakihez és megszólítani, mert lehet, hogy a félénk mosoly mögött egy hosszú távú barátság esélye rejtőzik.

Milyen lenne egy olyan élet, amiben mersz kíváncsi lenni?

Amiben képes vagy engedni a maximalizmusodból?

Amiben megengeded magadnak, hogy hibázz?

Amiben van bátorságod élni?

Az a helyzet, hogy ki lehet szabadulni a komfortzónádból anélkül, hogy tönkretennéd magad a folyamatban.

Léteznek azok az eszközök, amivel képes lehetsz rálátni magadra, az életedre, és a külső-belső környezetedre, hogy elmélyülj abban, hogy mindez milyen hatással van rád, és te magad hozhasd meg a számodra legjobb döntéseket.

A megoldás: apró lépések

Tizenkét éve írom az urban:eve blogot, és az ez idő alatt beérkezett olvasói levelek ezreiből és a bejegyzés alá érkező kommentek tízezreiből egyértelműen kirajzolódott egy tendencia:

Minél nagyobb a kérdés, annál kevésbé van rá egységes válasz.

Mindannyiunk élete más. Az olvasóim között vannak egyetemisták és nagymamák, anyukák és vállalkozók, párban, egyedül és nagycsaládban, városban és falun, Magyarországon és külföldön, harmincasok, huszasok, tizesek, ötvenesek, negyvenesek, mindahányasok.

És egyszerűen nem léteznek olyan válaszok, amik mindenkinek egyszerre működnének.

Mindemellett sosem gondoltam, hogy tisztem bárkinek is megmondani, hogy mitévő legyen egy helyzetben, vagy hogyan döntsön az élete egy dilemmájában. A blogbejegyzéseimet, az újságcikkeimet, a könyvemet és tanfolyamaimat is azzal a hozzáállással hoztam létre, hogy kézzel fogható, praktikus technikákat adjak arra, hogy te magad hogyan találd meg a saját válaszaidat. Motiválni tudlak, noszogatni tudlak, eszközöket adhatok a kezedbe, de a döntéseidet neked kell meghoznod.

Mert a te életed, és a te utad. Biztosan csak te találhatod meg, hogy téged mi tesz boldoggá.

ennelzoldebb-allokonyv2-kicsiNem véletlen, hogy annak idején a könyvemnek is az lett az alcíme, hogy „Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elege van a toporgásból„. Egy egységes, nagy rendszert fejlesztettem ki a saját válaszaid megtalálására — a visszajelzések és a több, mint hétezer eladott példány pedig megerősített benne, hogy jó irányban tapogatózom.

De nem hagyott nyugodni a dolog: mi köti össze azokat az embereket, akik nem tudnak egyről a kettőre lépni a életükben? A könyv óta eltelt évek és a blog növekedése újabb lehetőséget adott arra, hogy még mélyebbre ássak a kérdésben, és megvizsgáljam, ki hol van a leginkább elakadva a folyamatában.

Így érkeztem el a komfort-spirál gondolatához. A komfort-spirálod független kortól, nemtől, társadalmi helyzettől. Csak azt veszi figyelembe, hogy te most hol tartasz a saját folyamatodban.

A legfontosabb felismerésem az volt, hogy a motivációt hosszú távon nem nagy ugrásszerű lökésekkel, hanem folyamatos, apró noszogatásokkal lehet fenntartani. Mert gyakran a legnagyobb változások is lépésről lépésre jönnek el.

És mind a négyféle élethelyzetben más fókuszra van szükséged, hogy a legtöbbet hozd ki abból a szituációból, amiben vagy:

 • Amikor toporogsz, leginkább arra van szükséged, hogy tisztán láss a céljaidat illetően. Így hozhatsz jó döntést arról, merre tovább.
 • Amikor már nagyon indulnál, de még visszatartanak az ellenállások, leginkább egy pöccintésre van szükséged (vagy finom, de határozott fenékbebillentésre 🙂 ).
 • Amikor már az úton jársz, leginkább motivációra és pozitív visszaigazolásra van szükséged, hogy erősödjön a kitartásod, megmaradjon a bátorságod, amivel elindultál, és hogy szem előtt tartsd, mi az a cél, amiért megéri dolgoznod.
 • Ha pedig új egyensúlyhelyzetbe jutottál — vagy egyszerűen jó az, ahol éppen vagy! -, a legfontosabb, hogy megtartsd és megerősítsd a jó érzéseidet, elraktározd a jó élményeket, és megtanuld, hogy mi az, amitől jól érzed magad, hogy nehezebb időszakokban abból táplálkozhass majd.

Az 5 legnagyobb tévhit, ami nem engedi,
hogy a saját életedet éld

Bárhol is vagy a komfort-spirálodon, ugyanazok a dolgok hátráltatnak: a maximalizmus, az önbántás, és a türelmetlenség magaddal szemben. Egyik sem a te hibád, és mindegyik tanult reflex, amiket másoktól kaptál az életed során. De szerencsére ami tanulható, az elfelejthető is. 🙂

Ezek a negatív hozzáállások azonban nem közvetlenül kerülnek a fejünkbe, hanem jól becsomagolt „jótanácsok” meg „bölcsességek” formájában. Bárhogy is kerültek oda, egyik-másik tévhit önmagában is elég ahhoz, hogy lebénítson, és ne tudj tőle továbblépni. Ez az öt leggyakoribb hiedelem, ami nem engedi, hogy akárcsak az első lépést is megtedd egy boldogabb élet felé:

1. „Én nem vagyok vidám, boldog, motivált személyiség, arra sajnos születni kell.”

Eszerint a hiedelem szerint kétfajta ember létezik: van, akinek a boldogság jutott osztályrészül, és van, akinek a szenvedés. Aki pedig az utóbbiba született, az megszívta, és kész.

Erről a tévhitről árulkodik, amikor olyan levelet vagy hozzászólást kapok, hogy „Ó, neked könnyű. Te olyan vidám, pozitív vagy.” Hát, elárulok valamit. Én ma kizárólag azért vagyok gyakrabban vidám, boldog, és motivált, mint korábban (de így sem mindig, sőt!), mert rengeteget foglalkoztam annak vizsgálatával, hogy mit szeretnék, hogy mihez van kedvem és mihez nincs, meg hogy milyen irányba szeretném vinni az életemet. Ma már megvan a kelléktáram, amivel könnyebben túljutok a nehézségeken és könnyebben motiválom magamat, de ennek a kialakítása hosszú évek eredménye. Nem a genetikám döntötte el, hogy hogy érzem magam.

Nem az a cél, hogy folyamatosan 100%-on pörögj, vigyorogj, és jól érezd magad. Aki azt mondja, hogy csak mosolyogni kell és nyomni tovább, az próbálja rád erőltetni a „jó itt” állapotot attól függetlenül, hogy milyen neked ott, ahol most vagy.

Nem csak akkor vagy sikeres, ha mindig minden sikerül, ha soha nem izgulsz, soha nem csüggedsz, és nem hibázol. A valódi cél csak annyi, hogy haladj. Bármennyit. Nem kell folyamatosan mindennek mennie, és ha ezt az egy dolgot megtanulod elengedni, már sokkal közelebb vagy a célhoz, mint aki rengeteget görcsöl azon, hogy milyennek kéne lennie, de sosem tesz érte, hogy jobb legyen.

2. „Nekem ezt már tudnom kéne.”

Mindannyian hajlamosak vagyunk elhinni, hogy mások már az életük összes problémáját megoldották. A húszévesek ezt hiszik a harmincévesekről, a harmincasok a negyvenesekről. És várod, hogy majd egyszer te is úgy kelsz fel, hogy tudod, hogy mi a búbánat van – és amíg ez nem történik meg, addig folyamatosan azt hiszed, hogy veled valami baj van, mert nem érkezett meg a behívód a saját életedre. Közben minden egyes születésnappal, minden egyes ismerőssel, aki utazik / szült / céget alapított / megmentette a lajhárokat, az jut eszedbe, hogy valamit nagyon elszúrtál, és „ennyi idősen már tudnom kéne, hogy mit akarok”. A válaszok azonban nem készen becsomagolva érkeznek.

Neked kell kitalálnod magadnak, hogy a te életed mitől lesz jó. És ezzel soha nem vagy elkésve! Most, a mai napon elkezdheted felfedezni a saját életedet, és megismerni, hogy most mi van; hogy ami van, az olyan-e, amit szeretnél; és ami nem olyan, azon hogyan változtatnál. Ehhez senkinek az engedélye nem kell, nem kell hozzá papír vagy titkos meghívó, csak a te döntéseden múlik, és ezt a döntést bármikor meghozhatod.

3. „A változtatás csak akkor érvényes, ha egyszerre történik, és nagy mértékben. Neki se állok, amíg meg nem változtatom egyben az egész életemet!”

Nagyon sokan elvágólagos módon értelmezik a motivációt, és kampányszerűen vágnak bele mindenbe. „Felújítom a lakást ÉS lefogyok huszonöt kilót ÉS megtanulok három nyelvet ÉS leteszem a jogsit ÉS befejezem az egyetemet ÉS külföldre költözök ÉS bepótlom az összes kihagyott Így jártam anyátokkal-epizódot”. A lendület tart valameddig, aztán a túlhajtás eredménye kiégés lesz, aztán egy életre (vagy legalábbis jó darabig) eleged lesz az egészből, és hagyod a fenébe, ahogy van.

A jó változás lépésről lépésre történik, fokozatosan, és így lesz belőle tartós eredmény, nem csak kapkodás. Ehhez a türelem mellett arra van szükség, hogy megengedd magadnak, hogy ne mindent egyszerre oldj meg. Nem csak akkor vagy „rendes” és „szorgalmas”, ha mindent egy szuszra megváltoztatsz.

4. „Nehezebb kimászni a gödörből, mint benne maradni.”

Amikor a korábbi komfortos állapotuk egyszer szűkülni kezd, és átcsúsznak a toporgásba, sokakat győznek meg az ilyen gondolatok: “Igaz, hogy baromi rosszul érzem magam, sőt egyre rosszabb az életem, de olyan nehéz lenne tenni valamit! Inkább maradok itt. Ezt már ismerem. Majd csak lesz valahogy! Eddig is összeszorítottam a fogamat, majd most még jobban összeszorítom.” Ők azok az emberek is, akik megpróbálnak lebeszélni téged, amikor belevágsz valami újba — tapasztalatuk persze nincs, csak halálra rémíti őket már a puszta gondolat is, hogy valamit máshogy csináljanak.

Nem az a baj, ha a korábbi komfortodat felváltotta a feszült toporgás, mert ez időről időre mindenkivel megtörténik — lásd feljebb a komfort-spirált. Akkor lesznek gondok, ha nem lépsz tovább a helyzetből, amiről felismerted, hogy már nem jó neked. Ha nem átutazóban vagy a gödrödben, hanem nekiállsz hosszútávra berendezkedni, csak azért, mert kapaszkodnál abba, hogy „dehát korábban jó volt”. Benn maradni egy ex-komfortzónában valójában sokkal nehezebb, mint kijönni belőle. Kimászni se könnyű, de legalább a nehézség időben korlátozott, és előbb-utóbb nem csak eléred a gödör tetejét, de magad mögött is hagyod az egészet.

Ha bennmaradsz az állapotban, amit már kinőttél, az korlátlan ideig biztosítja a szenvedést, és sosem lesz vége, ha magától nem vetsz véget neki. Lehet, hogy kimászni két hét, vagy három hónap, vagy fél év — de a kis buborékodban hetven évet is eltölthetsz arra várva, hogy elmúljon. Megéri bevállalni?

5. “Önbizalom kell hozzá, úgyhogy MAJD teszek magamért, HA MÁR magabiztos leszek.”

Az önbizalom a gyakorlatban nem úgy néz ki, hogy ki tudok menni bikiniben a strandra anélkül, hogy odahánynék az idegességtől a mólóra. Vagy hogy ájulás nélkül tudok nagy tömeg előtt beszélni, utána pedig fejből el tudok készíteni egy ötfogásos vacsorát.

A valódi önbizalom egyszerűen az, amit a szó is jelent: hogy bízol magadban, mint egy jóbarátban, akire mindig számíthatsz. Ismered az erősségeidet, a hiányosságaidat, és tudod, hol kell megoldásokat keresned. Azt tudod mondani magadnak a nehéz, ijesztő helyzetekben is, hogy “Nyugi. Itt vagyok, és kitalálunk valamit.”

Az önbizalom nem egyik napról a másikra érkezik, hanem neked kell tenned érte. Ha arra vársz, hogy magától legyen önbizalmad, az olyan, mintha a kanapén ülve várnád, hogy hirtelen a semmiből képes legyél lefutni egy maratont! Ahhoz, hogy felépítsd az önbizalmadat, edzened és gyakorolnod kell. Lesz, hogy könnyebben megy, és lesz, hogy nehezebben, de minden lépés számít. Az önbizalom edzéséhez pedig az kell, hogy olyan helyzeteket teremts magadnak, amik kimozdítanak a komfortzónádból. Ezekkel gyakorlod, hogy milyen új szituációkban számíthatsz magadra.

A komfortzónád és a célod közötti út az, amitől felépül az önbizalmad. Az apró sikerélmények folyamatosan építik az önbizalom-izmodat, így már menet közben van értelme a dolognak, nem csak akkor, ha “készen vagy”.

elvalaszto04

A nap végén teljesen lényegtelen, hogy mi az az akadályozó hiedelem, amit a te fejedbe ültetett valaki. A fontos az, hogy felismerd, nevén nevezd, és arrébb tudd tenni. „Szia hiedelem, köszönöm a véleményedet, visszaülhetsz a hátsó ülésre, ezt az autót továbbra is én vezetem. Puszi, szia.”

Mostanában úgy érzem, a motiváció olyan, mint a foci — mármint abban, hogy mindenki ért hozzá (nézd csak meg bármelyik könyvesbolt Életmód-részlegét). A legtöbb motivációs könyv és tréning azonban egy dologban megegyezik: a hozzáállásában. A tréner/coach/guru megmondja, hogy őneki mi az az egyetlen dolog, ami bejött, és ha ezt betűre lemásolod, akkor talán-esetleg neked is pont olyan lesz az életed, mint neki — kivéve ha nem, de akkor meg azt már a te hibádnak állítja be, mert biztos nem csináltad elég jól. Brr. Kiráz tőlük a hideg. (És azt inkább már hagyjuk is, hogy ezeknek a módszereknek a legtöbbjét amerikai életszínvonalra és életvitelre találták ki, ami a legtöbbünktől azért odébb van.)

Én pont ezért léptem kettőt hátra és néztem rá az egészre friss szemmel.

Sokfélék vagyunk, sokféle élettel és sokféle céllal. Nem lehet mindenkinek ugyanazokat a tanácsokat adni. Csak az működhet, ha mindenki saját magának találja meg az igazságait. Én ebben szeretek segíteni, és a blog nyolc éves tapasztalata alapján ebben tudok is.

Indul a Hello Kaland online motivációs tréning!

Kihívások újratöltve

A Hello Kaland egy 13 héten át heti 2 kihívásra épülő multimédiás online tréning, amiben segítek neked kimászni a komfortzónádból és eszközöket adok a külső-belső környezeted felfedezéséhez, hogy lépésről lépésre elindulhass egy olyan élet felé, amit nap mint nap kalandként élhetsz meg — akár jól érzed most magad a bőrödben, akár totál káosz minden körülötted.

A tréning 26 kihívásból áll, három hónapra elosztva. Minden héten hétfőn és csütörtökön kapsz egy-egy új kihívást, amik segítenek tudatosabban megélni a hétköznapokat, bárhol is vagy épp a komfort-spirálodon.

A Hello Kaland online végezhető tréningrendszer, amiben a feladatokat egyedül végzed, de eredményeidet, haladásodat, és utadat a Hello Kalandorok egész közösségével oszthatod meg, akikkel közösen együtt haladtok a kalandban. A pozitív visszajelzések és a támogatás tovább motivál a folytatásban!

manobannerInspiráló nyomtathatók, hogy elmerülhess a saját világodban

Hogy három hónapig biztosítsuk a folyamatos inspirációdat, Tóth Katalin képzőművész kézzel festett grafikái kísérnek el az utadon, amelyeket nyomtatva és digitálisan is használhatsz a motivációs tréninged részeként. A kihívások elvégzése során mezőről mezőre építheted fel a saját utad térképét, mint egy személyre szabott játéktáblát. A haladásodat pedig a személyre szabható Hello Kaland Manókkal vezetheted.

Itt készülnek a térképed darabkái:

Mitől online az online tréning? Attól, hogy a világ bármely pontján részt vehetsz benne, mindössze egy internetkapcsolatra lesz szükséged. A tanfolyami felületünket bármilyen eszközről eléred, legyen az asztali számítógép, laptop, okostelefon vagy tablet.

A tanfolyam alatt egyenként és egyszerű ritmus szerint, minden héten hétfőn és csütörtökön küldöm el az új kihívásokat, így sosem terhellek egyszerre túl sok információval és feladattal, és bőven lesz időd, a saját tempódban végezheted a feladatokat.

De akkor se aggódj, ha közbejön valami, és borul az időbeosztásod! A tanfolyami anyagokhoz időkorlát nélkül hozzáférsz, bármikor és bárhányszor újraolvashatod az összeset. Így, ha bármilyen okból (munka, szabadság, betegség, stb.) nem tudnád “élesben” követni a kihívásokat, akkor sem maradsz le semmiről.

A tanfolyami anyag arra épül, hogy átadjam neked azt a szemléletet, és azokat a konkrét technikákat, amiket az elmúlt nyolc év tapasztalata alapján a leghatékonyabbnak ismerek, hogy új szemmel nézhess magadra és a világra, ami körülvesz.

Az urban:eve blogra az évek alatt több, mint százhúsz kihívást írtam, de a Hello Kaland kihívásai új szintre emelik a műfajt. Az önmagukban álló apró kihívások helyett egy egymásra épülő elemekből álló, saját ritmussal rendelkező rendszert kapsz a kezedbe. Az egyes szakaszokban így sokkal jobban elmélyülhetsz, és variációs lehetőségeket is kapsz.

Mivel nem elméleti elmerengést, hanem készségeket adok a kezedbe a tréning során, más motiváló módszerekkel ellentétben nem csak akkor fogod tudni hasznosítani a technikákat, ha pont úgy élsz, mint én – nem az a tanfolyam célja, hogy Via-klónokat gyártsak. 😉 A kihívások személyre szabhatóak, nyitottak, és flexibilisek. Ez teszi lehetővé, hogy a tréning attól függetlenül hasznos legyen a számodra, hogy hány éves vagy, hol élsz, hogyan élsz, mik a szokásaid, vagy mi az értékrended. Sőt! Úgy alakítottam ki a tréninget, hogy akkor is új élményeket adjon, ha fél év múlva, egy év múlva vagy három év múlva újra egy új élethelyzetben találod magad, és újra végigmész a kihívásokon.

sorminta01

A Hello Kaland más, mint bármilyen motivációs tréning, amit ismersz

Utálom azokat a motivációs módszereket, amik nem beszélnek a nehézségekről, amik irreális elvárásokat támasztanak, amik csak akkor működnek, ha sok pénzed és rengeteg szabadiőd van, vagy eleve nem foglalkoznak azzal, hogy miért nincs motivációd, helyette kerek-perec közlik veled, hogy legyen, és kész. Éppen ezért:

 • Nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned ahhoz, hogy elvégezhesd a tréninget. A Hello Kaland végeredményben egy szemléletmód, ami ráépül a jelenlegi életedre és kiegészíti azt, nem pedig lecseréli. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhárom egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor hatásosak a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük.
 • Nem naplementés bölcs idézetes általánosságokat kapsz, amiket közepesen híres emberek mondtak az életről. A Hello Kaland konkrét, praktikus, és a te életedről szól.
 • A Hello Kaland nem ezoterikus bevonzós tréning, amiben ülünk a kanapén és addig gondolunk a piros Ferrarira, amíg be nem esik a nappalinkba.
 • A Hello Kaland kihívásainak elvégzéséhez nem kell költekezned. Nem küldelek el wellnesshétvégére, mani-pedire vagy a Kanári-szigetekre. Egyszer összeadtam, hogy az egyik magyar motivációs módszer összes gyakorlatának végigcsinálásához összesen háromszázezer forintot kell költened. (A tréning azt ígéri, hogy jobban érzed magad a végére, de ha van háromszázezred, amit magadra költhetsz, abból szinte bármit tudsz venni magadnak, amitől jobban érzed magad. 🙂 ) A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a nyomtathatók kinyomtatása lesz, és még az sem muszáj.

Fedezd fel új szemmel a saját világodat!

Kihívás minden olyan dolog az életedben, ami egy picit ijesztő, de közben mégis izgalmas. Nem attól kihívás valami, hogy kapsz öt percet, hogy felmondj a munkahelyeden, megtanulj hastáncolni és élj meg abból, hogy nézed, ahogy nő a fű. 🙂 A kihívások egyszerűen olyan kisebb-nagyobb feladatok, amiket az köt össze, hogy kimozdítanak a megszokott rutinból. Egy kis kalandvágy is elég ahhoz, hogy egészen új tapasztalatokhoz juss.

A Hello Kaland 26 kihívása négy, egymásra épülő szakaszból áll.

 1. Az első nyolc kihívást tartalmazó Kalandra fel! apró, játékos gyakorlatokkal vezet be abba, hogy új szemmel nézd az életedet és a benne elfoglalt helyedet. Hétről hétre rázódsz bele a kihívások rendszerébe, és megkapod a kezdeti lendületet az utadhoz.
 2. A második szakaszban, ami a Kincsek címet viseli, külső és belső utazásra invitállak, hogy felfedezz olyan dolgokat a környezetedben és magadban, amiről talán nem is sejtetted, hogy ott vannak és segíthetik az életedet. De nem csak új dolgokat gyűjtögetünk: elővesszük a meglevő hiedelmeidet és szokásaidat is, hogy megvizsgálhasd, mi az, ami szerves része az életednek, és mi az, amit már bátran magad mögött hagyhatsz.
 3. A harmadik szakasz, a Határ az ég! segít új pozitív szokásokat beemelni az életedbe, hogy hosszú távra felvértezd magad a nehézségekkel szemben.
 4. A negyedik szakasz, az Újra itthon pedig segít lekanyarítani a három hónapos utazásodat, és ötleteket ad a folytatásra.

A 26 kihívás egyik fele aktív gyakorlat, amihez nyitottnak, kiváncsinak kell lenned, és megtanulod tőle máshogy szemlélni a környezetedet, észrevenni olyan dolgokat, amik felett eddig esetleg elsiklottál. A gyakorlatok másik fele passzív, ezek a figyelmedet befelé irányítják, hogy elmélyülj az érzéseidben, gondolataidban, őszinte legyél magaddal és ezáltal új felismeréseket szerezz magadról.

Hogy melyik kihívás miben tud segíteni neked, attól is függ, hogy éppen milyen életszakaszban vagy, melyik részén vagy a komfort-spirálodnak. Amikor jól vagy, az aktív gyakorlatok segítenek ráerősíteni a jó érzésekre, tovább tolni a határaidat. Amikor már haladsz az úton, motivációt adnak a folytatásra. Amikor mélyponton vagy, segítenek kimozdulni onnan.

Ha rossz passzban vagy, a passzív gyakorlatok segítenek eligazodni a belső világodban, hogy rájöjj, milyen célért küzdesz, mire van szükséged — türelemre, elfogadásra –, és hogyan tudod ezt megadni magadnak. A gyakorlat nem változik — te igen.

Ezek a kihívások lényegében tudatosságjátékok. Olyan szemüveget kapsz, amit ha felteszel, akkor mást fogsz látni, függetlenül attól, hogy nem utaztál sem térben, sem időben.

Ez a kreatív utazás kihozza belőled azt, amiről nem is biztosan tudtad, hogy benned van. Nem kell megtagadnod magadat ahhoz, hogy képes legyél hatni az életedre. Épp ellenkezőleg: a Hello Kaland segít felvállalni önmagadat.

A Hello Kaland belső világa segít tovább mélyíteni az utadat

Kata csodálatos grafikái folyamatosan visszaköszönnek a kihívások során — a természet ihlette minták és formák egyedi világot varázsolnak a kalandjaidhoz. De ezeknek a nyomtatható kiegészítőknek nem csak dekorációs vagy esztétikai célja van. Ha szeretnéd, a segítségükkel vizuálisan is vezetheted velük a Hello Kaland-utazásodat.

 • A saját Hello Kaland Térképed egy többféleképpen összerakható „játéktábla”, amin vezetheted, hol tartasz a folyamatban, így folyamatosan, lépésről lépésre követheted az utadat. A mezőket többféle formátumban is megkapod, egyedien is összerendezheted, ahogy éppen kedved van! Ha nem vagy legózós hangulatodban, de vezetnéd a haladásodat, használhatod az előre összeállított nyomtatható és a digitális, számítógép-háttérnek beállítható késztérképeket is.
 • A Hello Kaland Manód pedig egy testre szabható figura, aki Téged jelképez az utad során, és akit kedved szerint színezhetsz, dekorálhatsz, ha kedved van. Számtalan variáció közül választhatsz, így lesz igazán egyedi számodra az út. Lehet annyira díszes vagy egyszerű, amennyire csak szeretnéd – már maga a manódíszítés is egy fontos önkifejezési lépés. 🙂 (Ha szeretnél manót, de nem dekorálnád, Kata készített neked előre díszített, nyomdakész manókat is.)

terkepbanner2

Bónuszok

És ez még nem minden! Ehhez a tanfolyami induláshoz ajándék bónuszokat is kapsz:

1. bónusz: Nyomtatható motivációs pakk

Mobilhátterek, könyvjelzők, és egyéb, motiváló ajándékok — hogy körbe tudd magad venni még több inspirációval, ha szükséged van rá.

2. bónusz: Hozzáférés a Hello Kalandorok zárt Facebook közösségéhez

Nem vagy egyedül az úton! Támogató társasággal minden könnyebb, és az eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy az urban:eve olvasók a legjobb fej társaság, akik, mivel sorstársak, nem fognak kinevetni, és semmi sem ciki. 🙂

3. bónusz: Elakadtál? Segítek!

Mindenkinek más az élete, egyedi körülményei vannak. Én azt szeretném, hogy ha segítségre van szükséged a tanfolyam bármely pontján, akkor ne maradj magadra. Rendszeresen bejelentkezem a kommentekhez, és figyelem az egyes leckék alá érkező kérdéseket, hogy válaszolhassak.

A teljes csomag bónuszai: menj még mélyebbre, juss még tovább!

Hosszú távon fenntartani a motivációt nem könnyű. Ezért ha az alapcsomagon túl a teljes tanfolyami csomagot választod, a tanfolyam három hónapja után sem engedem el a kezed, sőt. A teljes csomag bónusz tartalma segít elmélyíteni és új szintre emelni a kihívások hatását, hogy a legtöbbet hozd ki a kalandodból. Konkrét, gyakorlati eszközöket adok a kezedbe, amivel biztosíthatod, hogy a Hello Kaland alaptréningen túl hosszú távon is veled maradjon mindaz a tapasztalat, amit a kalandod során összeszedtél.

VIP bónusz 1: Az Hello Kaland élő motivációs tréningem felvétele

A tanfolyamot korábban elvégző kalandorok motivációs kérdezz-felelekben faggattak élőben. Ebben a kiegészítő tréningben gyakorlati tanácsot adok többek között arra, hogy hogyan alkalmazd a kihívásokat a saját, egyedi komfortzóna-határod tágítására, hogy hogyan kerüld el a végletes gondolkodást, és hogy hogyan próbálj ki valami olyan új dolgot, amihez sosem volt eddig bátorságod. A teljes tanfolyami csomagban az egész felvételt letöltheted a tanfolyami felületről, és bármikor, bárhol meghallgathatod.

VIP bónusz 2: 3 extra kihívás a hosszú távú sikerhez

Az alaptréning végén adok még 3 bónusz kihívást, amiket kifejezetten azzal a céllal dolgoztam ki, hogy hosszú távon is fenntarthasd a lendületet. Egyszerű gyakrolatot adok arra, hogyan tedd meg az első lépést a célod felé (ha még nem tudod, mi a következő lépés), és hogy hogyan motiváld magad minden egyes nap a tréning után is.

VIP bónusz 3: Exkluzív páros mini-kihívások

Ha hétfő estig csatlakozol a tréninghez, a teljes tanfolyami csomagban a tanfolyam végén a tiéd egy vadonatúj csokor mini-kihívás, amit közösen végezhetsz egy barátoddal, családtagoddal, a pároddal, vagy akár a Hello Kaland online közösségében megismert kalandortársaddal. A páros mini-kihívások laza, mókás gyakorlatok, amik segítenek nektek egymást támogatva, közösen lépkedni a komfortzónáitok határain túlra, miközben jobban megismeritek egymást és magatokat. Ezeket a páros kihívásokat felhasználhatod bármilyen emberi kapcsolatod játékos elmélyítésére. 🙂

elvalaszto04

Mit mondanak azok, akik már elvégezték a tréninget?

Az indulás óta már 1922-en mentek végig a nagy kalandon. Itt vannak néhányan a csapatból, hogy elmondják, az ő életükön hogyan változtatott a tréning:

Németh Lívia: “Jelenleg GYES-en vagyok itthon az ikreimmel, és hazugság lenne azt állítanom, hogy nincs időm mellettük semmire. Mégsem haladtam a terveimmel, elszaladtak a napok.

Amikor a tréningben szembe jött „Az eltűnt idő nyomában” meg főleg a „Megengedőlista” kihívás, akkor az annyira megmozgatott bennem valamit, hogy rájöttem, belső kényszerből lekorlátoztam magamnak, hogy mivel tölthetem a szabadidőmet.

Most már abban a napi másfél-két órában sokkal több mindenre tudok fókuszálni, tevékenyebbnek érzem magam, de ugyanakkor fel is töltődöm, és ez így tök jó. Megengedem magamnak, hogy sokkal inkább önmagam legyek, és ez csomó mindent hoz magával – például már nem hibáztatom a gyerekeimet, ha nyűgösebb napjuk van, velük is jobb lett a kapcsolatom.”


Lukovszki-Szüts Juli: “Az életmódváltásomhoz kerestem lendületet, mert ugyan jól indult, de megtorpantam. Bennem már Via komfortzóna-videója szemléletváltást indított el, ugyanis eddig az ilyen jellegű írásokat, tanfolyamokat csak messziről szemléltem, úgy gondoltam, csak nagy problémák és változások megoldására jók, pl. minimum egy munkahely- vagy szakmaváltás. Aztán ezeknél a videóknál megvilágosodtam, hogy hát ez sokkal kisebb dolgokra, változásokra is jó lehet, így vágtam bele én is.

A Kaland legnagyobb eredménye, hogy tudom, hogy nem vagyok egyedül. Sokakkal vannak közös tetteim, félelmeim, problémáim – és ezt felismerve könnyebben felülemelkedem ezeken. A tréning óta sokszor volt már olyan eset, hogy valami nemszeretem dolog várt rám (pl. hivatalos telefon), már kezdtem volna gondolkozni, hogyan odázhatom el, mikor eszembe jutott a csoport, a „Mai Batman” gyakorlat, és a tudat, hogy ha megcsinálom, milyen sikerélményem lesz.”


Franta Eszter:Már tíz éve kacérkodtam egy vállalkozással, lejátszottam előre, megterveztem, de senki sem tartotta a pallost a fejem felett, hogy csináljam, ezért voltak nagyobb szünetek. A kihívások ebben tudnak segíteni, hogy cselekedjek, és ne csak álmodozzak róla, hanem poénosan ki tudom próbálni, mindenféle rizikó nélkül ki lehet ugrálni a komfortzónából, és megtapasztalni, hogy „Basszus, ez volt az egész, ne csináld már, ezért izgultam én tíz éven keresztül, hogy hogyan fogom én ezt meglépni?”

Nem volt konkrét pont a tréningben, ahol megtörtént a váltás, hanem csináltam, csináltam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ez egy folyamat, ami kinyit. Nagyon jó minden héten izgatottan várni a hétfőt meg a csütörtököt. Azt az érzést adja meg, hogy van miért felkelnem, van miért várnom valamit. A kaland arra vezetett rá, hogy ezt a szemléletet a céljaimra is át tudom vinni.”


Tóth Adri: “Tíz éves korom óta szeretnék írni történeteket, és néha próbálkoztam is, de nagyon féltem az egész dologtól. Mi van, ha nem sikerül? Mi van, ha sikerül? Mi van, ha nem is kéne nekem ezzel az egésszel foglalkoznom?

A kaland hatására ezt a nagyon nagy görcsölést végre elkezdtem elengedni, és ez tök jó. Rájöttem, hogy ez nekem igazából baromi fontos és folyamatosan kitoltam magammal, hogy ezt halogattam és nem csináltam. Most már írok rendszeresen, és az időbeosztást is sikerült hozzápakolnom. Most már teszek azért, hogy időm legyen rá, ami nekem fontos, nem sorolom többet hátrébb magamat.”


Révhelyi Beatrix: “Korábban mindig mindenki fontosabb volt, mint én. Mindig másokkal foglalkoztam, a legkevésbé magammal. Ez most megváltozott. Ez a tanfolyam elvitt arra az útra, hogy elfogadjam magam, hogy tényleg kimondjam, hogy szeretem magam. Hogy egyáltalán feltegyem a kérdést: Szeretem magam? Nem szeretem? Mit nem szeretek? Mit változtassak?

Most már tudom, hogy kell nekem énidő, és hogy foglalkozzak magammal, és hogy ettől még nem vagyok egy galád disznó, és világuralomra se török. Emiatt a párommal is sokkal jobb lett a viszonyunk. Kimondok dolgokat, és kiállok dolgok mellett, és ő tök örül neki. A magamra szánt idő miatt intenzívebb, odafigyelősebb, amikor együtt vagyunk.”


Balázs Edit: “A Hello Kaland kérdései olyanok voltak számomra, mint amikor azt érzed, hogy van egy könyvespolc, és egy-egy könyvre ráépül egy-egy kérdés. Annyira sokrétű a tréning, és azzal, hogy kifelé figyelsz, már befelé figyelsz, és azzal, hogy befelé figyelsz meg kívül teremtesz rendet.

Életem krízisének egy tetőpontján jött ez az egész, és nagyon mélyre betalált nekem. A „mese” kihívást először félreraktam, hogy cuki, kinyomtattam de eltettem későbbre, aztán a végefele egyszercsak kikandikált a papír. Tudtam, hogy valami turpisság lesz, megcsináltam. És egyszercsak megértettem, hogy mi zajlik körülöttem. A jelen helyzetemre és a jelen élményeimre, minden egyes szóra, minden egyes gondolatra olyan mélységből tört a felszínre, amiről nem is tudtam, hogy ott bújkált, hogy már a felénél potyogtak a könnyeim, és tudtam, hogy ez most helyretett a lelkemben egy darabot. Ez egy olyan játék volt, ami nem volt játék, és ezt nagyon köszönöm.”


Iratkozz be ma a Hello Kaland online tréningre

 • A teljes Hello Kaland! online tréning
 • Motivációs e-mailek heti kétszer, 3 hónapig
 • Nyomtatható DIY és előre elkészített Hello Kaland-térképek és manók
 • Bónusz nyomtatható motivációs hátterek és kiegészítők – könyvjelzők, számítógépes- és mobilhátterek
 • Személyes segítség tőlem a kihívások kommentjei között
 • Hozzáférés a Hello Kalandorok zárt Facebook közösségéhez
 • Korlátlan hozzáférés a tanfolyami felülethez
 • Via motivációs kérdezz-felelek tréningjének hangfelvétele
 • 3 lendületmegtartó extra kihívás a tréning végén, hogy sikerrel építsd be az életed további részébe a tanultakat
 • az exkluzív páros mini-kihívások, amivel mélyítheted a kapcsolatodat egy barátoddal, családtagoddal vagy a pároddal

18 950 Ft
14 990 Ft

 • A teljes Hello Kaland! online tréning
 • Motivációs e-mailek heti kétszer, 3 hónapig
 • Nyomtatható DIY és előre elkészített Hello Kaland-térképek és manók
 • Bónusz nyomtatható motivációs hátterek és kiegészítők – könyvjelzők, számítógépes- és mobilhátterek
 • Személyes segítség tőlem a kihívások kommentjei között
 • Hozzáférés a Hello Kalandorok zárt Facebook közösségéhez
 • Korlátlan hozzáférés a tanfolyami felülethez
 • Via bónusz motivációs tréningje
 • 3 lendületmegtartó extra kihívás
 • Exkluzív páros mini-kihívások

14 360 Ft
11 990 Ft


Az ár forintban értendő, és alanyi ÁFA-mentes (magyarul: annyit fizetsz, amennyi oda van írva 🙂 ).
Fizetés után azonnal hozzáférsz a bevezető „Útravaló” részhez, a tréning pedig hétfőn indul.
Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban, írj nekünk, segítünk: tanfolyam@urban-eve.hu

Próbáld ki, és ha nem tetszik, 14 napon belül jelezd, és visszaadom a pénzedet

Ha nem vagy benne biztos, hogy a Hello Kaland a te életedre is illeni fog-e, akkor a vásárlásodtól számított 14 napig kockázat nélkül kipróbálhatod.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megcsinálhatod az első 4 kihívást élesben, megismerkedhetsz a csapattal, belemárthatod a kislábujjadat a tréningbe, mielőtt beleugranál a mélyvízbe. 🙂 Ha két hét után őszintén azt mondod, hogy abszolút semmi hatása nem volt a Hello Kalandnak az életedre, és egyszerűen nem kompatibilis veled ez a tréning, akkor a 14. nap lejárta előtt írd meg a tanfolyam@urban-eve.hu címre, hogy hol akadtál el.

Ha a 14. nap végéig közösen sem találunk megoldást a problémádra, akkor kérdés nélkül visszautaljuk neked a teljes tanfolyami vételárat.

A következő csapat hétfőn indul – velük tartasz?

Lehet, hogy most arra gondolsz, “Hát, ez inspiráló volt, majd valamikor csinálok hasonlót én is.”

Vagy arra, hogy “Nincs szükségem segítségre, megoldom magamnak, valahogy majd csak lesz.”

És igen, lehet, hogy idővel szép lassan meg is tudnád tenni az első lépéseket.

De mondd meg őszintén: hányszor próbáltál meg változtatni? Hányszor ígérted már meg magadnak, hogy most aztán összeszeded magad és tényleg teszel az életedért?

Az, hogy idáig elolvastad ezt az oldalt, azt mutatja, hogy tudod: eljött az idő a változásra. Arra bátorítalak, hogy hallgass az ösztönödre, és vágj bele.

Itt vagyok és segítek, és vár a közösség is, akikkel együtt mehetsz végig az úton. Köszönd meg a kifogásaidnak, hogy előjöttek, aztán tedd félre őket, és iratkozz fel. Ne feledd, a garancia él — nem kockáztatsz semmit.

Találkozzunk odabent!

Via