Át kell költöznöm ehhez a tréninghez Bullet Journalba?

Ez a tanfolyam bármilyen naptárral, tervezővel működik.

Úgyhogy nem kell átköltöznöd. Ez nem egy bullet journal tanfolyam, én se Bullet Journalt használok. A tanfolyami előzetesen azért láthatsz pontrácsos beosztást, mert az első modulhoz abban tudtam a legszemléletesebben megrajzolni minél több fajta beosztást úgy, hogy tényleg az elrendezésre és a struktúrára fókuszáljunk, ne a konkrét márkákra.

Ebben a tanfolyamban teljesen mindegy, hogy mi a hordozód. Azzal foglalkozunk, hogy melyik beosztáshoz mi illik a legjobban, és melyik beosztáshoz milyen blokkokat tudunk létrehozni, amiben tervezhetsz és/vagy emléket őrizhetsz.

Ha megnézed az első modulban a beosztásokról szóló leckét, meg fogod találni a tiédhez leghasonlóbbat – onnantól dolgozhatsz azzal. De ha nem hasonlít elsőre egyikre sem, befotózhatod nekem a heti tervezőlapjaidat, és meg fogom mondani, hogy melyik beosztás szerint haladhatsz. 🙂

Működik a módszer az én konkrét tervezőmmel?

Igen.

Ezt azért tudom ilyen biztosan, mert az első modulban bemutatom a 7 leggyakoribb tervező-elrendezést és a variációikat. Ebből megismerheted a különböző elrendezések előnyeit és hátrányait. És lehet, hogy rá is ismersz a mostani terveződ beosztására – mindegy, hogy az gyűrűs naptárban van, vagy nyomtatott-fűzött tervezőben.

Ha viszont magadnak rajzolod a beosztásokat (pl. üres füzetbe vagy Bullet Journalba), akkor jó hír, hogy minden beosztás, amit mutatok, arányosan csökkentve és növelve is megrajzolható.

Ez azt jelenti, hogy ha magadnak szeretnéd megrajzolni bármelyik általam bemutatott beosztást, azt ellesheted a videóból, és csak az arányokat követve megrajzolhatod magadnak anélkül, hogy konkrét centimétereket kellene számolgatnod.

Most már rengeteg méretű és formájú tervező létezik, úgyhogy ha az első modul tervező-elrendezés leckéje alapján sem tudod kifundálni, hogyan férjen a te terveződbe a számodra logikus beosztás, akkor pedig írhatsz a tanfolyami emailcímre, és segítek kitalálni.

Nem tudok dönteni a csomagok között!

Segítek leegyszerűsíteni a döntést:

  • Ha érdekelnek a spéci rajztechnikák és betűstílusok, gyere Extra szinten.
  • Ha szeretnél az alaptanfolyamon túli segítséget és mélyre menő esettanulmányokat a naptárrendszered megújításához, válaszd a VIP szintet.
  • Ha nem érzed magad elég gyakorlottnak, akkor gyere alapszinten.

De ha nem tudsz dönteni, semmi baj! Nem kell most eldöntened, hogy az alap, az Extra vagy VIP szint lesz a végleges.

A csatlakozás után bármikor felléphetsz magasabb szintre csak az árkülönbözet megfizetésével.

Ha nem tudsz dönteni, kezdd el a tanfolyamot alapszinten, és ráérsz később eldönteni, hogy szeretnél-e feljebb lépni.

Mennyit kell költenem ehhez a tanfolyamhoz? Félek, hogy az egész vagyonomat matricára és filcekre fogom költeni.

Ebben a tréningben arra helyezem a hangsúlyt, hogy használd azt, amid van, és minden technikánál meg fogom mutatni, hogy már kevés eszközzel is mennyi mindent meg lehet csinálni.

Az első modul második felében részletesen végigveszem a naptárazásban és naplózásban használható eszközöket: hogy mi mire jó és mire használható. ​​Minden eszközt érthetően és közelről megmutatok és részletesen beszélek róla, hogyan használhatod ki őket a legjobban – épp ezért videós a tréning.

Már a nulladik modulban találsz egy „Mire ne költs?” leckét, amiben konkrét, pontokba szedett listát adok arról, hogy mire nem érdemes költened, és hogy mire figyelj az eszközök és kiegészítők vásárlásánál. Mostantól kezdve amennyiben úgy döntesz, hogy veszel valamit, akkor tudatos döntést tudsz erről hozni, hogy valamire tényleg szükséged van-e, vagy sem.

 

 

Én főleg digitálisan naplózom, és azt veszem észre, hogy folyton csak másolgatok a papírnaptáraimba. Tudsz erre javasolni valamit?

Az tényleg teljesen felesleges és időrabló felállás, hogy a papír egy-az-egyben másolata a digitálisnak. Ha letisztázod, hogy a te életedben mi a szerepe és mit kell biztosítania a papíralapú tervezőnek, akkor nem fárasztó feladat, hanem hálás tevékenység lesz vele dolgozni.

Sokaknak a központi kérdése a digitális-papíralapú összehangolás, ezért az első modulban sokat fogok beszélni arról, hogy mi az, amit csak egy papírnapló tud megadni, és mi az, aminek jobb helye van digitálisan. El fogom mondani a saját rendszeremet rá, ami arra épül, hogy ez mindenkinél egy egyéni csúszka. Segíteni fogok megtalálni, hogy hol vagy ezen a csúszkán te. 🙂

Nekem már van egy kialakult naptárrendszerem.

Szuper! Ha jól működik a határidőnapló-rendszered, akkor ahhoz nem nyúlunk. 🙂

Neked a tanfolyam abban segíthet, hogy megmutatja, hogyan vigyél több színt és nem időigényes dekorációt a tervezőoldalaidbamilyen módszerekkel és eszközökkel használhatod a terveződet emlékőrzésre.

Ettől függetlenül a tervezőoldalak beosztásairól készült útmutatóm is a hasznodra lehet — ellesheted belőle, hogyan dobhatod fel a már bevált beosztásodat praktikus információs dobozokkal.

Totál kezdő vagyok naptárazásban, naplózásban! Nem túl haladó ez nekem?

Semmi gond!

A tanfolyam abszolút kezdőbarát: lépésről lépésre meg fogom mutatni, hogy milyen eszközökkel, milyen naptárakkal, milyen technikákkal dolgozhatsz, hogy olyan naptárrendszered legyen, amit minden nap öröm kinyitni és használni.

Nincs annyi időm, hogy ilyen színes-szagos gyönyörűségeket varázsoljak egy füzetbe.

Egyetértek – nekem sincs annyi időm, hogy órákat szöszöljek egy naptároldallal.

Nézd meg pillanatra ezt a naptároldalamat.

​Elárulom, hogy én napi 5 percet foglalkozom a naptárammal.

Ez, és a többi oldal, amit a bemutatóban láthattál, ezekből a napi 5 percekből álltak össze.

A trükk a gyors, egyszerű technikákban rejlik, amiket úgy 10 perc megtanulni. Ilyenekkel raktam tele ezt a trénninget.

Mi van, ha én nem vagyok kreatív, és nincs kézügyességem?

A YouTube-os rajzolós videók sajnos elterjesztették azt a tévhitet, hogy csak az a tervező „ér”, amit tökéletes művészi szinten, napi több óra munkával készül el.

De mondok valamit: nem attől lesz jó egy naptár, ha van hozzá szépművész diplomád és/vagy Kossuth-díjad.

Sőt. A legtöbb ilyen gyorsított felvételben készülő „dísznaptár” nagyon alacsony mértékben funkcionális.

Én sokkal inkább a könnyű, egyszerű, funkcionális díszítésben hiszek.

Ahhoz pedig nem kell művészeti diploma.

Az Emléktervezőben már az első modulban meg fogom mutatni neked, hogy mennyi mindent ki tudsz hozni akár 1 vonalból is, és hogyan tud a már meglevő kézírásod néhány trükkel különlegesebb lenni, hogyha mondjuk extra feliratokat akarsz készíteni.

Milyen viszonyban van ez a tanfolyam a Kreatív Kalendárium tanfolyammal? Mennyivel több ez? Mennyi az átfedés?

Mindig odafigyelünk, hogy úgy állítsuk össze a tréningeket, hogy ne lógjanak össze egymással.

​Az Emléktervezőben:

  • megmutatom, hogy a terveződ belső lapjait hogyan tudod praktikus szekciókkal tervezésre és emlékőrzésre egyaránt használni
  • olyan dekorációs technikákról lesz szó, amik segítenek az információk rendszerezésében, kiemelésében
  • sokat beszélünk kezdő és haladó betűtípusokról, betűstílusokról, a különböző íróeszközökkel elérhető grafikai hatásokról

Ezek a témák egyáltalán nincsenek a Kreatív Kalendárium Online-ban – már csak azért sem lehetnek, hiszen akkor még én sem foglalkoztam ecsetkalligráfiával, betűstílusokkal, akkor még nem gondolkodtam színpalettában.

​Ez tehát egy tágabb szemléletű tanfolyam, mint a Kreatív Kalendárium volt. Az Emléktervezővel megtanulhatod, hogy a filofaxod tervezőlapjait szabhatod még inkább személyre, egyéb beosztásokkal, praktikus trükkökkel és funkcionális díszítésekkel. ​Az Emléktervezőben ilyen módon a heti tervező oldalpár praktikus, színes, díszített felosztására fókuszálok, amit egy gyűrűs naptárban ugyanúgy megvalósíthatsz, mint bármilyen más, számodra logikus beosztású határidőnaplóban.