Gyakran Ismételt Kérdések az urban:eve tanfolyamokkal kapcsolatban

profil-farkaslivia

Ha épp azon gondolkodsz, hogy csatlakozz valamelyik tanfolyamomhoz, akkor összeszedtem azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket az elmúlt időszakban a tanfolyamokkal kapcsolatban kaptam. A tanfolyamválasztó oldalt itt találod.

Mivel sokfajta kérdés van, ezért ezt az oldalt négy részre osztottam:

  1. Segítség a tanfolyamválasztáshoz, ha több között gondolkodsz
  2. Általános kérdések (határidő, ünnepek, hozzáférés, stb.)
  3. Vásárlással kapcsolatos kérdések (biztonságos-e a bankkártyás fizetés, honnan és milyen kártyával fizethetsz, stb.)
  4. Ha konkrét tanfolyammal kapcsolatban van kérdésed

Ha nem találod a kérdések között a tiédet, írd meg a tanfolyam@urban-eve.hu címre, és segítünk! 🙂

Segítség a tanfolyamválasztáshoz

A Hello kaland segít kimozdulni a komfortzónádból, a Helló, itt vagyok játékos küldetésekkel építi az önbizalmadat és a bátorságodat, a Kertésznadrág időbeosztó technikái segítenek felszabadítani a túlterhelt életedet, a Kreatív Kalendárium Online papír-alapú kreatív naptárrendszert kínál scrapbook-kiegészítőkkel, végül a Vitorlát fel – a legátfogóbb tréningem – segít megtalálni és letisztázni a céljaidat, majd mestertervet készíteni, hogy el is érd őket.

A tanfolyamok nem ismétlik egymást és nincs köztük átfedés, de van olyan életterület, amit több tanfolyam is fejleszthet – és például az egészséges motiváció és önmagad elfogadása mindegyikben közös. Annak érdekében, hogy segítsek dönteni, ha több között vacillálsz, itt van néhány iránymutató válasz, hogy megtaláld a most legjobban hozzád illőt.

Részletesebb segítséget a tanfolyamválasztáshoz itt találsz.

Nulla az önbizalmam, miközben tudom, hogy többről is szólhatna az életem, mint amiről most. Nem tudom, mi a célom, mi tenne igazán boldoggá – de azt, sem hogy mitől lehetne több az önbizalmam. A Helló, itt vagyokot vagy a Vitorlát fel!-t válasszam?

Hogyha erősebb vágy most benned az, hogy az önérzetedet és az önbecsülésedet visszaépítsd — azzal, hogy megvizsgálod, hogy az életed során milyen hatások és elvárások értek és ezek hogyan alakítják azt, ahogy magadról gondolkodsz — akkor a Helló, itt vagyok küldetései vezetnek ezen a belső úton.

Ha pedig erősebb benned most az, hogy a helyedet keresed, és rendet tennél az életed összes külső-belső területén, akkor a Vitorlát fel szól arról, hogy kitaláld, hogy mire van szükséged, és utána megvalósítsd azt, amire szükséged van. A Vitorla nagyobb szabású, intenzívebb, egyszerre külső és belső munka. Van benne egy egész modulnyi munkafüzet, ami letisztázza azt, hogy az életed különböző területein mit szeretnél és mire van szükséged – a karrieredben, a párkapcsolatodban, vagy a hosszú távú életcéljaidban is -, majd kidolgozni a praktikus lépéseket, amik elvezetnek a céljaidhoz. A Vitorlát fel! bemutató oldalát itt találod.

Az biztos, hogy bármelyik tanfolyamot is választod, a bónusz Önszeretet-stratégia tréning mindenképpen segíteni fog a helyzeted lelki részében.

Hiányzik belőlem az egészséges önbizalom. Mindig mások véleményére adok a sajátom helyett, mindig másoknak szeretnék megfelelni, gyerekkorom óta a „mit fognak szólni mások?” szabály alapján élek.

Pontosan a „mit fognak szólni mások” lebontására hoztam létre a Helló, itt vagyokot, így ez abszolút passzol hozzád. Külön foglalkozunk a másoktól kapott címkékkel, viselkedésmintákkal, elvárásokkal, ráadásul könnyebb és nehezebb szintek közül is választhatsz minden egyes feladatnál, így nem fordulhat elő az sem, hogy bármi túl nehéz, de az sem, hogy túl könnyű. 🙂

Nagy bajom van az időbeosztással, minden napra ezer dolgot betervezek, de nincs rá energiám – és a fontosakra sosem marad.

A Kertésznadrág nagyon jó lesz arra, hogy kipucold az idődet, súlyozz a betervezendő dolgok között, delegálj, vagy eleve nemet mondj dolgokra, amik nem is olyan fontosak. Ezt vásárlás után azonnal elkezdheted és egyszerű rövid gyakorlatok vannak benne, így bármelyik részén beleugorhatsz, ami a legakutabb problémádra ad most megoldást.

Ránézésre a Kertésznadrág és a Kreatív Kalendárium Online is időbeosztással foglalkozik. Melyiket ajánlod?

A Kreatív Kalendárium Online segít rendszerezni mindazt, ami bekerül a naptáradba. Ha papír-alapú naptárad van, és szeretnél élhető, inspiráló asszisztenst varázsolni belőle az életedhez, akkor ez a te tanfolyamod.

Ha viszont szortírozást igényel az, hogy egyáltalán mi kerül a naptáradba, és túl vagy terhelve feladatokkal, akkor azt előbb érdemes lepucolni a Kertésznadrág időbeosztó tréninggel. Ha utána idézőjelben „a maradék” feladatot írásban osztanád be (mert ugye az sem feltétlenül evidencia, hogy csak írásban lehet időt beosztani, és nem is gondolom, hogy ez az egyetlen üdvözítő út — erre a Kertésznadrág VIP szintjén van egy csomó segédanyag, hogy hogyan tudod kiválasztani a számodra megfelelő időbeosztási segédeszközt), akkor jöhet a Kreatív Kalendárium Online.

Hello Kaland vagy Helló, itt vagyok?

A Hello Kaland egy nagyon finom pöckölést ad kifelé a komfortzónádból. Elsősorban figyelemgyakorlatokkal, befelé figyeléssel, szemléletváltással foglalkozik. Azon segít változtatni, ahogyan magadat és a világodat látod. Ha érzékenyebb periódusodban vagy, és pici lépésekben haladnál, vagy ha mostanában volt egy új helyzet, amiben újra kell tanulnod magad, akkor a Hello Kaland fog végigvezetni a folyamaton.

Ha konkrétan a szürke kisegérségből van eleged, ha szeretnéd határozottabban képviselni az érdekeidet, ha szeretnéd megtalálni a bátorságot ahhoz, hogy felvállald magad, akkor a Helló, itt vagyok aktívabb, változatósabb gyakorlatait ajánlom.

Olvastam a könyvedet, ha ugyanazokat a gyakorlatokat csinálom, akkor elérhetem-e azt, mint a Vitorlát fel! tanfolyamnál?

A Vitorlát fel! teljesen új a könyvemhez képest, már csak azért is, mert a könyvet 2013 elején írtam, a tréninget pedig 2016 végén debütáltam, és azóta folyamatosan fejlesztem, még most is tettem bele újdonságokat. 🙂 A szemléletem és hozzáállásom persze lehet, hogy ismerős lesz a blogról, de a konkrét gyakorlatok, munkafüzetek, videók stb. teljesen újak. Ez a többi tréningre is igaz, nincs köztük átfedés sem egymással, sem a könyvvel, sem a bloggal. Így tartom fairnek.

Ha a könyvbéli gyakorlatokat elvégzed, nem lesz haszontalan, a Vitorlát fel! a könyv célkitűzés fejezetére érkezett visszajelzések hatására kezdtem el fejleszteni és érkeztem el ehhez a hat hetes tréningformátumhoz – szóval az akkor lefektetett célkitűzési alapelveknek egy fókuszáltabb, bővebb, alaposabb kibontását találod meg benne. (Maga a tréning egyébként akkora, hogy ha kinyomtatnád, hosszabb lenne, mint a könyvem, és akkor a több óra videót és munkafüzetet még bele sem számoltam.)

Mindegyik tetszik, de csak egyre van keretem. Mit csináljak?

Ha csak egyet tudsz most regisztrálni, az legyen a Vitorlát fel!, mert az a legnagyobb és legátfogóbb tréningem, és az életed számos területére lesz pozitív hatása. Ezt a tanfolyamot elvégző több, mint 1500 ember is tanúsíthatja. (Az ő sikereikről itt olvashatsz.)

Általános kérdések

Tudom, hogy a tanfolyam hétfőn indul, de a tanfolyam ideje alatt el fogok utazni / dolgozom / nincs folyamatos internet-elérésem. Mi lesz, ha nem érek rá a tanfolyam alatt?

Van egy jó hírem. Bármelyik tréninghez is csatlakozol, a leckéket, modulokat, a letölthetőket és az összes többi kiegészítő anyagot is folyamatosan eléred majd — nem csak a tanfolyam időszaka alatt, hanem utána is, korlátlanul. Általában hetente férsz hozzá az új leckékhez, – de amint ezekhez hozzáférsz, onnantól bármikor, bárhányszor újraolvashatod és újracsinálhatod őket, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Nem fogsz lemaradni semmiről.

Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?

Az összes tréninget úgy alakítottam ki, hogy zökkenőmentesen ráilleszthesd őket az életedre.

A tanfolyamok elvégzéséhez nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhármat egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor “érnek” a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük, vagy „tökéletesre” csinálod őket.

Mivel a várásolt tréninghez mostantól bármeddig hozzáférhetsz, mindegyik gyakorlathoz bármikor visszatérhetsz, és időkorlát nélkül elmélyülhetsz bennünk. Ennek ellenére ahhoz, hogy valóban legyen hatása a gyakorlatoknak, ha most feszített a tempó az életedben, minimum heti kétszer fél órát akkor is tegyél félre magadnak a leckék elolvasására, a gyakorlatok elvégzésére.

Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?

Ha csatlakozol a tréninghez, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos Magyarországon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintem ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen hülyeség ilyen mesterséges korlátokat felhelyezni.

A tanfolyam végével továbbra is bármikor újraolvashatod az összes leckét, megnézheted a tanfolyamhoz tartozó videókat, bármelyik feladatot bárhányszor újracsinálhatod és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha bármikor ráfejlesztek az általad vásárolt tanfolyamra, és új anyagok, videók, stb. kerülnek bele, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az elmúlt indulás óta pluszban készítünk a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

Még a 30 napos tréninget sem tudtam teljesen beépíteni az életembe. Félek, ha megveszek most egy tanfolyamot, akkor nem fogok tudni hatékonyan foglalkozni vele.

Nem kell, hogy tökéletesen és az egész tanfolyamot be tudd építeni az életedbe ahhoz, hogy változást érj el vele. Vannak, akik évről évre visszatérnek hozzá, és mindig új dolgokat találnak benne, ami épp segíti az életüket. Ezért jó, hogy nem múlik el a hozzáférésed. 🙂 És ne feledd, hogy ha a következő időszakban akár csak a tréning 20%-ot csinálod meg, az pont 20%-kal több, mint ha nem csinálnál semmit. A maximalizmus elengedése az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal, és ezt mindegyik tanfolyamban gyakorolhatod.

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

Külföldön élek, nincs magyar bankkártyám. Csatlakozhatok így is?

Igen! A világ bármely országából fizethetsz, bármilyen országban legyen is a folyószámlád. Mindegy, hogy milyen valutában van a pénz a kártyádon, használhatod a Visa vagy MasterCard kártyádat, és a termék forintösszegét a napi árfolyam szerint vonja le a kártyádról (extra banki költségek nélkül). A tréningeken Ausztráliától kezdve Írországon át Németországig mindenféle országból vannak résztvevők. 🙂

Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

Fordítva ugyanezt a technikát alkalmazhatod, ha valakinek ajándékba szeretnéd megvenni a tanfolyamot. Fizetés után a regisztrációs linket megadhatod annak a szerettednek, akit meglepsz vele, ő pedig rögtön be is léphet. 🙂

Nem jött még meg a fizetésem, ezért most nincs elég pénz a számlámon, hogy megvehessem a tanfolyamot. Mit csináljak?

Erre az esetre hoztam létre a részletfizetési lehetőséget. Ha most felmész bármelyik tanfolyam oldalára, akkor láthatod, hogy ma csatlakozhatsz a tanfolyami díj töredékéért, és a díj maradékát csak a következő 1, 2 vagy 3 hónapban, a fizetésed hónapfordulóján vonja a rendszer. (A részletek száma a tanfolyami csomagtípustól függ, ezt az adott oldalon mindig meg tudod nézni.) Remélem, hogy ez segít, ha már a csatlakozás mellett döntöttél, de még sakkoztál az anyagiakkal. 🙂

Vehetek ajándékba ilyen tréninget a húgomnak / anyukámnak / lányomnak / barátnőmnek / feleségemnek / férjemnek?

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen! A tanfolyami felület vásárlásonként ad hozzáférést, ezért ahhoz, hogy minden felhasználó saját névvel, e-mail címmel, jelszóval férjen hozzá a tanfolyamhoz, és tudjon kérdezni, beszélgetni, a regisztrációt személyenként el kell végezni, nem tudsz egyszerre több helyet betenni a kosárba. Úgyhogy ha egy olyan tréninget szeretnél megvenni valakinek, ami neked már megvan, akkor a vásárlási oldalon az ajándékozott regisztrációs adatait megadva regisztrálj a befizetés után.

Ha meglepetésnek szánod a tréninget, fontos tudnivaló: Ha valaki más e-mailcímére veszel tréninget, akkor megadott e-mailre azonnal küld a rendszer egy értesítő levelet, így a vásárlásod után rögtön tudni fog az ajándékozottad a meglepetésről, nem fogod tudni eltitkolni előle. Ha titokban szeretnéd tartani a tréninget, mert egy megadott időpontban akarod átadni az ajándékot, akkor olvasd el itt a tennivalókat.

Ha konkrét tanfolyammal kapcsolatban van kérdésed

Szimpatikus a Vitorlát fel!, de nem tudom, hogy az én helyzetemen segíthet-e.

Olvasd el a Vitorlát fel! gyakori kérdések oldalát. Ha nem találod meg a felsoroltak között a kérdésedet, írd meg e-mailben és válaszolunk. 🙂

El vagyok úszva az időmmel, a Kertésznadrág tréninggel szemezek. Biztos, hogy az én időbeosztásomon is segíteni tud? 

A Kertésznadrág gyakori kérdések oldalán számos élethelyzetre ajánlok technikákat a tréningből. Nézd meg, a tied köztük van-e! Ha nincs, írj és segítek dönteni.

Szeretnék egy használható naptárrendszert, ami összefogja az életem. Jó lesz nekem a Kreatív Kalendárium Online? 

A Kreatív Kalendárium Online-ban bemutatott gyűrűs naptárrendszer a leghatékonyabb, amit ismerek. A tanfolyam gyakori kérdések oldalán elolvashatod, ki mindenkinek segített már, és eljuthatsz a saját döntésedhez.

Le vagyok bénulva az életemben, szeretnék továbblépni, csak egyhelyben toporgok. Segíteni fog nekem a Hello Kaland?

Pont erre találtam ki a barátságos kihívásokra épülő játékos rendszert. A Hello Kaland gyakori kérdések oldalán többet is megtudhatsz erről, és más kérdésekre is választ kapsz a tanfolyammal kapcsolatban.

Szeretnék több önbizalmat. Segíteni fog nekem a Helló, itt vagyok?

A Helló, itt vagyok fókuszált küldetéseivel irányítottan edzheted magad az élet néha-néha okvetlenül szembejövő éles helyzeteire és nehezebb időszakaira. De mivel a tréning alapja az, hogy különböző irányokból szemléljük az önbizalmadat, külön megfigyelheted, hol tartasz a bátorság, az önbecsülés és a határozott kommunikáció témáiban. A teljes tréningben található haladó gyakorlatokkal pedig egészen biztos, hogy még tovább fogod tudni tágítani a komfortzónád határait. 🙂 Az összes Helló, itt vagyokos kérdést és választ itt olvashatod.

 


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek tréningekkel kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂