Mit mondanak az urban:eve régi tanfolyamosai?

A 2015-ös indulás óta 5 058 ember végzett el egy vagy több tréninget az urban:eve tanfolyami portálon.

Sokan közülük vissza-visszatérő vendégei a tanfolyami közösségnek, ami számomra a legjobb visszajelzés a tréningek hatékonyságára. 🙂

A kezdetektől gyűjtöm a résztvevők visszajelzéseit, és a sikeres tanfolyamozók beszámolói sok száz embert segítettek a döntésben, hogy vajon nekik jó-e valamelyik tréningem.

Úgyhogy megkérdeztem régi tanfolyamosaimat, hogy visszagondolva az elmúlt éveikre, miben adtak hozzá a személyes fejlődésükhöz az urban:eve tanfolyamok, és mi a legnagyobb változás az életükben a hatásukra?

Az alább olvashatod az ő beszámolóikat. (A konkrét tanfolyamokra vonatkozó visszajelzéseket pedig az oldal alján éred el.)

Szeretem, hogy nem kioktatsz, hanem olyan közvetlenül beszélsz, mintha csak a legjobb barátnőmmel csevegnénk meg a világ dolgait. A témáid mind kapcsolódnak az életünk szervezéséhez. Mivel ezeket a tudnivalókat a suliban most sem tanítják (régen, az én fiatal koromban sem), az ember kénytelen felnőttként saját maga rájönni az okosságokra. Az viszont nagyon jó, ha valaki segít ebben. Te pedig a tanfolyamokkal jó „iránytű” vagy.

– Csordás Anna


Minden új tanfolyam egy újabb lépés volt önmagam felé és olyan szembesítéseket kaptam, hogy el is akadtam néhány tanfolyamban. Viszont ezáltal felszínre jött bennem egy csomó eddig letagadott dolog, és ezeken kell most tovább dolgoznom. Egyetlen tréning ilyen mélységű önismereti munkára nem vett volna rá, ehhez éveken át tartó folyamatra van szükség, újabb és újabb megközelítésekre. A tanfolyamok által amolyan Önismereti Egyetemre járok hozzád.

A személyed varázsa az, amit a tanfolyamaidban a legjobban szeretek. A stílusod, a humorod, és az, hogy itt még többet kaphatok az urban:eve életérzésből. A tanfolyamokkal együtt lesz teljes az az attitűd, amit képviselsz.

– Kiss Ildi


Ami igazán nagy segítség szokott lenni, azok a videók. Sokszor visszanézem őket és mindig tudok erőt meríteni belőlük. Ahányszor nézem meg, mindig valami új infó ragad meg és átsegít az adott időszakon.

Személyes fejlődésre azért jó költeni, mert egyrészt végre saját magunkat helyezzük fókuszba, ami valljuk be nem sokszor fordul elő, másrészt azzal hogy én fejlődök, rendszerezettebb és nyugodtabb leszek a kurzusokban tanultak által ezzel akár motiválhatok másokat, vagy éppen a körülöttem élők életét tehetem jobbá azáltal hogy kiegyensúlyozottabb vagyok. És ez is nagyon jó érzés.

Nagyon szeretem az online tanfolyamokat, mert bármikor elvégezhetőek, visszanézhetőek. Mondjuk épp ezért sokszor halogatom őket, még ha határidőt is adnak hozzá, ezért is vagyok hálás, hogy a te kurzusaidat bármeddig megnézhetem. És ha többször elvégzi őket az ember, akkor lehet látni a fejlődést amin keresztülment, vagy éppen annak hiányát, ami így vagy úgy, de értékes visszajelzés számára.

– Bernáth Éva


Először akkor találtam rád, amikor az első fiam születése előtt a házimunkát akartam kicsit ésszerűsíteni, hiszen tudtam, nem lesz annyi időm rá, mint korábban. Ezt a „fészekrakó” ösztönömet szépen kiéltem a 30 napos rutintréningeddel.

A fiam megszületése után kicsit beszűkült a világom, így a Hello kaland sokat segített újra kinyílni és könnyebben tudtam kezelni azt, hogy a szülővé válással felelős lettem egy életért. A Helló, itt vagyok pedig most a második fiam mellett nyújt énidőt. A Kreatív Kalendárium és a Kertésznadrág tanfolyamok meg pont akkor jöttek, amikor épp ilyen fajta mentőövre volt szükségem – segítettél, hogy ne temessenek maguk alá a teendők és az elvárások. A Vitorlát fel pedig támaszt adott, hogy újra meg tudjam határozni a céljaimat, amit nem is hittem volna, hogy ilyen nehéz.

Összességében a tanfolyamok nekem kapaszkodók, hogy az életemet úgy tudjam szervezni, ahogy szeretném, képes legyek ki is találni, mit akarok, és legyen elég türelmem a megvalósításhoz.

Ha a könyved olyan, mint egy doboz bonbon, az ember megkóstolja mindegyiket és van néhány íz, ami nagyon megtetszik neki. A tanfolyamok pedig, ezekből a bonbonokból a táblás csokoládés kiszerelés.

– Garamvölgyi Zsuzsi


A tanfolyamaid lazák, fiatalosak, a mai világ problémáira hoznak fel példákat és adnak választ. Humorosak, nem túl szigorúak (sőt, megengedőek!), bármikor folytathatóak, ha épp időhiányban kihagyunk pár napot vagy hetet, folyamatos segítséget lehet kapni akár Tőled, akár a csoporttagoktól, az élet sok területén nyújtanak segítséget, mindenki megtalálhatja köztük azt, amire épp szüksége van.

– Kovács Andrea


Számomra kaland volt minden tanfolyamod, nem éreztem azt sose, hogy ezt csinálnom kell, hanem a saját érdekem volt a tét. Nem tekintek leckeként rájuk, inkább szerencsés lehetőségnek, hogy végre az én szintemen is megértek valamit a saját életemből. Másként fogalmazva óriási lehetőség volt. Megérte.

Furán hangozhat, de külön-külön is megállják a helyüket a tanfolyamok. Engem a kíváncsiság hajtott, hogy mivel lehet a következő több. Viszont egyben nézve olyan az egész, mint az iskola, tudod alsó, felső, közép, fő és esetleg doktori… Számomra minden új tréning egy újabb lépcsőfok volt.

– Malik Erzsi


Négy évvel ezelőtt volt egy komoly mélypontom, pont karácsonyra esett. Épp két éves volt a kislányom, és úgy éreztem, hogy megrekedtem, nem haladok tovább, és nem láttam magam előtt az utat. Akkor még nem tudtam, hogy ez nem baj, és meg akartam oldani a dolgot. Mint a legtöbb ember, én is a külső dolgokkal kezdtem: életmódot váltottam, elmentem edzőhöz, elkezdtem fogyni. Elmentem stílustanácsadóhoz, aki rengeteget segített a külső stílusom kialakításában. Mindezt azonban még mindig kevésnek éreztem. Hamar rájöttem, hogy a külsőm nem fogja meghatározni, hogy ki vagyok én, ahhoz mélyebbre kell ásni.

Akkor jött ki a Kreatív Kalendárium, amit őszintén szólva nem azért vettem meg, mert azt hittem, hogy szükségem van rá, hanem azért, mert támogatni szerettelek volna azért a sok-sok ingyenes tartalomért, amit addig kaptam tőled a blogon keresztül. Úgy éreztem, végre én is adhatok valamit, és támogathatlak téged. Amikor végig csináltam a tanfolyamot, rájöttem, hogy nagyon is szükségem volt rá. Nem azért, mert nem voltam szervezett, hanem mert ahogy akkor használtam a naptáramat rávilágított, hogy mi a baj az életemmel is, túl görcsös, merev, elvárásokkal teli. Ebben a folyamatban döbbentem rá, hogy az életemet is ilyen szépen türelmesen kell átalakítanom és megtalálni a saját válaszaimat, mert mások még a kérdéseket sem tudják, nemhogy a válaszokat. Ez pont egybeesett az urban:eve blog szemléletváltásával, amikor a hosszabb cikkek, mélyebb témák követték egymást.

Aztán jött szép sorban a többi tréninged és nekem összeállt, hogy ez nem véletlenszerűen egymás után dobált tréningek sorozata, hanem mindegyik beilleszthető egy nagyobb rendszerbe. Ki kell lépnem a komfortzónámból (Hello, Kaland!), időt kell csinálnom a nekem fontos dolgokra (Kertésznadrág), és meg kell találnom a hozzám passzoló kommunikációs eszközöket, amelyekkel a változásokat jól tudom kezelni magamban és a környezetemben (Hello, itt vagyok!).

Mindezt pedig nekem a Vitorlát fel! foglalta keretbe, ez a tréning végig kísért az elmúlt két évben és megérzésem szerint végig fog kísérni az egész életemen. Tudod, én voltam az a szürke kisegér, aki lusta maximalista halogató. Ebből kellett kiindulni, és minden egyes tréning segített ezeken változtatni, hogy aztán felhúzzam a vitorlát, és megragadjam a hajókormányt. A konkrétumok szintjén ez úgy néz ki, hogy most októberben végigmentem a Vitorlát fel! tréningen közösen a férjemmel. Elkészült a cél mesterlistám, amin az idei kisebb célokat pipálgatom. És megvannak a nagy tervek a 2019-es és 2020-as évekre, amikbe korábban bele se vágtam volna.

Hogy mit szeretek a tanfolyamokban? Azt, hogy dolgozni kell vele. Nem készen kapja az ember a tutit, hanem egy olyan rendszert adsz, amit a saját életemre tudok ráhúzni, sőt, a saját életem más területeire is rá tudok húzni. A tréningek hozzásegítenek egy olyan személyes fejlődéshez, ami egy boldogabb, nyugodtabb énhez és így egy boldogabb, nyugodtabb élethez vezet. Ezek a tréningek hosszú távú életszemléletet tanítanak, egy nagy egész részei. Külön-külön is teljesen használhatóak, de együtt egy olyan rendszert adnak, ami alapján egy boldog, tudatos életet lehet kialakítani és megélni minden egyes nap, agybaj nélkül, maximalizmus nélkül, békében önmagammal.

Ha fel kellene sorolnom, ki az az öt ember, aki életem során legtöbbet járult hozzá a jellemfejlődésemhez, te benne lennél, pedig még soha nem is találkoztunk. Nem is tudom mit mondjak, ez a szó nem fejezi ki, de nincs jobb: köszönöm!

– Csik Viktória


A tanfolyamaidban nagyon szeretem azt, hogy reményt adnak egy testileg-lelkileg minőségibb életre. Szeretem azt is, hogy az egész légkör kedves, támogató, hogy megtanítanak elfogadni önmagunkat, mégis igényt támasztanak a fejlődés felé, ugyanakkor segítséget is nyújtanak ebben.

A több tanfolyam megvásárlásával egyrészt bizonyítottam magamnak és meg is tanultam, hogy megérdemlem a jól-létet mind testi, mind lelki értelemben, másrészt nagyon tetszenek a feladatok, így még akartam belőlük, még akkor is, ha egy-egy tanfolyamot nem feltétlen végeztem el teljesen.

Klasszikus mondás az utóbbi évtized(ek)ben – kicsit tágítva az értelmezést: Ha én jól vagyok, akkor a környezetemben élők is, vagy legalábbis hozzá tudok járulni ahhoz, hogy ők is jól legyenek. Ezek szólnak a személyes fejlődésre való költés mellett. Ja, és mert megérdemlem.

– Gyökös Réka


A legmaradandóbb komoly változást a Kreatív Kalendárium hozta 2015-ben. Pont olyan életszakaszban voltam, hogy több ország között ingáztam, állandóan úton voltam, az ötletek és az információk folyamatosan ömlöttek rám. Muszáj volt őket egy helyre terelni, mégpedig úgy, hogy egyszerre segítse a memóriámat, a programszervezésemet, meg a rugalmasságomat is. A piros filofaxom azóta mindig velem van, ki nem engedem a kezemből.

A legjobb a „csak a saját örömömre” kategóriában pedig a Hello Kaland, amit a húgaimnak is megvettem, és így együtt csináltuk a nagy részét. A „Legyél spontán” kihívás miatt kezdtem el ukulelézni, mert az volt a kihívás, hogy elmegyek-e egy londoni pubba „ismerkedj az ukulelével” estre.
Azóta csomó helyet bejártam, követve az ukulele fesztiválokat.

Hogy miért jók a tréningjeid? A tréningjeid számomra hiánypótlás. Angolul sokan írnak azokban a témákban, amikben te is publikálsz, de Te ezekhez a területekhez hozzáadtad a saját részed, a saját egyéníséged és a témák megközelítését is „magyarítottad”, és ez fontos. A nem-mondást, a megengedést, stb. úgyis rengetegszer és többféleképpen kell meghallgatni, hogy egyszer végül be is találjon. És utána sem árt rendszeres időközönként ismételni a tudást. Röviden úgy mondanám: tetszik, amit képviselsz.

– Kwaysser Bianca


Korábban a zónázós, lomtalanítós cikkeid zugolvasója, a megjelent könyved olvasója voltam, majd egy író-olvasó találkozó résztvevője is. Több, mint két éve csatlakoztam a Hello kaland!-hoz, ami nagyban kimozdított a napi rutinomból. Aztán a Vitorlát fel! tréning egy komolyan összeállított élettervezési módszert adott a kezembe. A célokra való fókuszálásban és az ahhoz vezető út lépéseinek megvalósításában segített. Elemeit folyamatosan felhasználom a mindennapjaimban.

Majd alig vártam, hogy a Kreatív Kalendárium újra megnyíljon, s ezáltal a céljaimat és a hozzájuk tartozó teendőket, határidőket rendszerezettebbé tudjam tenni. A tanfolyam meghozta a kedvem a naptárhasználathoz, s élvezetessé tette az idővel való zsonglőrködést. A Kertésznadrág is komoly önismereti munkára inspirált, hogyan iktassam ki a zavaró elemeket és hogyan szervezzem a feladatokat, rangsoroljak a teendők között. A legutóbbi Helló, itt vagyok! pedig ismét játékos oldalról próbálta megközelíteni a nagyon is komoly komfortzóna kilépést.

A tanfolyamok remekül kiegészítik egymást, tulajdonképpen összekapcsolódnak és egy komplett önfejlesztő anyagot kapunk Tőled, melyet az élet különböző területein hasznosíthatunk, ha beillesztjük a mindennapjainkba és valóban alkalmazzuk is. Talán ahhoz lehetne hasonlítani, hogy ezekkel a tanfolyamokkal megkaptuk Tőled egy építőkocka-játék elemeit, amelyből mindenki annyit használ fel, amennyit szeretne és azt épít magának, amit szeretne.

Sokat segítettek a tanfolyamok gyakorlatai az önelfogadásban, az önostorozás visszaszorításában, az önismeretben, s ezáltal a célok kialakításában és azok megvalósításában. A kihívásokat, feladatokat mindenki a saját erejéhez, aktuális fejlődési szintjéhez igazíthatja, s a megugrandó lécet egyre feljebb állíthatja.

Tetszik, hogy bármikor hozzá lehet férni a tanfolyamokhoz, így azokat bármikor gyakorolhatjuk, vagy ismételhetjük, s a fejlődést is megkönnyíti, hogy nem több száz oldalt kell átolvasni, mint egy könyvben, s a megoldandó gyakorlatok személyre szabhatók. Egy remek kis coachinghoz hasonlítanám.

– Reszneki Zsuzsanna


Nagyon szeretem a tanfolyamaidban, hogy interaktívak, nem hagysz magunkra, folyamatos az utánkövetés. Az is szuper, hogy korlátlan az elérhetőség, bármikor meg lehet nézni és ha új dolgok kerülnek bele azt a régi tagok ugyanúgy látják. Sajnos fizettem már elő máshol olyan tanfolyamra ami 1 évig állt csak rendelkezésre, utána elveszett a hozzáférés – nem is tudtam végigcsinálni. Illetve Nálad azt kapom, amit ígérsz – ebben is volt már máshol rossz tapasztalatom.

Azt gondolom, hogy a tréningjeid egymást erősítik, és bár külön-külön is megállják a helyüket, együtt a leghatásosabbak. A Hello Kaland által nyitottabb és rugalmasabb lettem. A Vitorlát fel segített tisztázni a céljaimat és az azt akadályozó tényezőket, segített a halogatás leküzdésében. A Kertésznadrág pedig, hogy „időt teremtsek” az előrehaladásra.

Két éve azt írtam fel magamnak, hogy ha lenne 10 millió forintom amit magamra költhetnék akkor elvégezném a népi játszóházvezető tanfolyamot. Idén szeptemberben vizsgáztam, annak ellenére, hogy nem lett 10 millió forintom. Előtte 2-3 évig csak gondolkodtam rajta, most viszont belevágtam és megcsináltam – ez egyértelműen a Te tanfolyamod hatása. Szintén két éve leírtam, hogy munkahelyváltáson gondolkodom, mert már nem érzem jól magam – idén augusztusban sikerült eljönni a munkahelyemről és ezáltal közelebb kerülni a terveimhez. Szóval én is köszönöm a tréningjeidet és azt üzenem a leendő tanfolyamozóknak, hogy ha csak egy dolgot kérhetnek idén karácsonyra akkor az egy Via tréning legyen.

– Tóth Ágnes


Az örökzöld tanfolyamok minden hétfőn indulnak, a következő indulás határideje:

Ha épp valamelyik tanfolyamhoz való csatlakozáson gondolkodsz, akkor a konkrét tanfolyamokra vonatkozó beszámolókat itt találod: