Hogyan függnek össze a tréningek?

A tréningeket úgy készítettük, hogy remekül kiegészítsék, erősítsék egymást. Ezen az oldalon elolvashatod, hogy hogyan függnek össze, és melyiket melyikkel érdemes kombinálni, illetve mikor melyiket vedd őket elő.

Fő tréningek

Az Ennél Zöldebb egy klassz lelki alapot ad mindenhez. Én úgy képzelem el, hogy elvégzed Ennél Zöldebb első 4 modulját, aztán elmehetsz Vitorlázni és folytatni ott a célokkal a munkát, aminek a motivációit letisztáztad. Mindeközben haladhatsz a többi EZNL modullal, és építgetheted a magadhoz való használati utasítást. Ezekhez később mindig visszanyúlhatsz, ha elbizonytalanodsz vagy újra felszívnád magad, vagy válaszút előtt állsz.

Kertésznadrág & Kreatív Kalendárium – konkrét időkezelés, illetve beosztása azoknak a feladatoknak, amik a mindennapjaid részei, plusz amik a célodhoz vezető úton felmerültek. A KKO az időbeosztás papíron végzett részére fókuszál, a Kertésznadrág az elméleti dolgokra (és van szó benne arról is, hogy melyik naptármódszernek milyen előnyei és hátrányai vannak). Nincs fix módszer, lehet, hogy ugyanaz, ami működik most, két év múlva kuka. Én is folyton variálom a sajátomat, mert én is variálódok. :)) De ha megvannak az elemek, a határok akkor mindig ki tudsz kotyvasztani magadnak valami működőképeset.

Helló Kaland – figyelemgyakorlatok, amikor úgy érzed, kicsit befásultál. Egy rózsaszín (vagy szivárványszínű) szemüveg, hogy kicsit más szemmel nézz a környezetedre és türelmesebb legyél magaddal. Ezt egy nagyon barátságos, finom tréningnek szántam, amihez nem szükséges óriási változtatás az életedben, de belül elindulhat valami pusztán attól, hogy szemléletváltás történik benned. Akkor csináld végig, ha elcsüggedtél, és úgy érzed, nincs erőd.

Helló, itt vagyok! – Az előzőnek lényegében folytatása, kifejezetten önbizalom és „láthatósági mellény” fókusszal, megmutatva a világnak, hogy létezel és jogod van itt lenni. Önbizalomtuning a céljaidnak, klassz kiegészítője a többinek. Akkor csináld végig, amikor úgy érzed, hogy visszafogod magad és rád tört az imposztor szindróma, és nagyon kedvesen fenékbe billentenéd magad.

Bónusz kistréningek

Önszeretet minitréning – Akkor vedd elő, amikor azon kapod magad, hogy megszégyenítve, szigorral és büntetéssel próbálod magad boldogabbra motiválni.

Jajtompító eszköztár – Elcsendesíti a félelem-károgásokat, amikor új dologba kezdesz. Akkor vedd elő emlékeztetőnek, amikor valamibe belevágnál vagy újrakezdenéd, és észreveszed, hogy te beszéled le saját magaddat. (Vonatkozó Macskafogó jelenet: ezeket mi szórtuk ki, te nagyon hülye)