Ha ki sem látsz a cetlihalmok alól, akkor megmutatom, hogyan mássz ki

A tanfolyam újra elérhető!
Az új csoportok hétfőnként indulnak:

Hány életet vezetsz egyszerre?

Dolgozol és/vagy főállásban tanulsz, mellette háztartást vezetsz. Lehet, hogy párkapcsolatban élsz, vagy már családod is van. És persze jó lenne, ha néha magadra is jutna időd. Legutoljára talán tinédzserkorodban volt átlátható az időbeosztásod, vagy már akkor sem. Arra viszont, hogy egyszerre tudj helytállni 3-4, egész embert kívánó területen, semmilyen iskola nem készített fel.

Hiába van ott a naptár, a mobilos alkalmazás, a határidőnapló vagy a gyűrűs kalendárium. A gyári beosztásuk inkább akadályoz, mint segít, miközben rájuk nézni sem bírsz, olyan sterilek. Talán még ponthálós jegyzetfüzetet is próbáltál, de ahhoz sem találtál működő rendszert.

Minden nap 2-3 különböző füzetet cipelsz magaddal, ami pedig sehova sem illik, azt cetlikre írod, vagy post-itekre. Hamarosan azon kapod magad, hogy folyton kapkodsz, mindig ideges vagy, és sosem éred utol magad.

Aztán egy nap, amikor már a lakás összes pontján sorakoznak a cetlihalmok, és fogalmad sincs, mit hol keress, épp ahogy hazaesel, jön egy telefon. Valami történt — a munkahelyeden, a családodban, vagy a gyerekeddel. Borult a heted, a hónapod, az éved. Azonnal döntést kell hoznod és át kell szervezned a terveidet.

És akkor ott állsz, lefagyva. A fejedben kavarognak a gondolatok. Mihez kezdj most? Hol nyúlj hozzá a rendszerhez, ami most esett szét? Túl sok helyen vannak szétszórva az információid ahhoz, hogy gyorsan, jó döntést hozz. És ketyeg az óra.

De lehet, hogy semmi súlyos nem történt, épp ellenkezőleg: kineveztek, felvettek az egyetemre, vállalkozást indítottál, vagy gyereked született. Ugyanott vagy: minden megváltozott az életedben. Hol állsz neki az újratervezésnek? Hogyan változnak a prioritások?

Ismerős helyzet? Nekem nagyon is.

Most arra kérlek, egy pillanatra képzeld el, hogy ez az egész probléma nem létezik.

 • Felkelsz reggel, és öt perc alatt képben vagy: mik a rövidtávú feladataid, és hogy állsz a hosszú távú tervekkel.
 • Az új teendőket gondolkodás nélkül el tudod helyezni egy olajozott rendszerben.
 • Jó érzés ránézni a határidőnaplódra, mert a saját személyiségedet tükrözi, inspirál, és erőt ad.
 • És ha jön az a telefon, elég venned egy nagy levegőt: ha borul is minden, te pontosan tudod, hogyan hozz feszült helyzetben is gyors döntést.

Elképzelhetetlennek tűnik? Pedig nem az. És ezt azért tudom, mert én is végigjártam ezt az utat.

Korán szembesültem vele, hogy írásba kell kiszerveznem az agyamat.

profil-farkaslivia-kicsiHarmadikos koromban egy írószerboltos kis zöld-fekete jegyzetfüzettel kezdtem el kifundálni ezt a teendő- és időszervezés-dolgot. Évekig jöttek-mentek a füzetek, naptárak, határidőnaplók, cetlik, jegyzetlapok, post-itek. És közben jó párszor nagyot fordult az életem: például az egyetem kezdetén 230 kilométert költöztem, saját háztartást kezdtem, aztán elindítottam az urban:eve blogot, elkezdtem dolgozni, majd később vállalkozni. Egyre bonyolódott az életem, új technikákat kellett kidolgoznom, hogy rendszerbe tudjam foglalni: színkódoltam, matricáztam, különböző listákat vezettem. Maguk a módszerek működtek, de a határidőnaplóm fix szerkezete egyre jobban korlátozott, ráadásul évente újra kellett kezdenem a munkát.

Mindezalatt a blog első nyolc éve alatt több mint százezer nővel osztottam meg a tapasztalataimat. Egyetemisták, egy- és sokgyerekes anyukák, vállalkozók, menyasszonyok, házfelújítók, egyedülállók és párok kerestek meg azzal, hogy hogyan tudnának praktikusabban nyúlni a teendőikhez, lavírozni a programok és nehézségek között, megbirkózni az élet nagy változásaival. Ezekből a beszélgetésekből lett nyilvánvaló számomra, hogy nincs és nem is létezhet egyetlen olyan időbeosztás-rendszer, ami mindenkinek ugyanúgy működik, ráadásul örökre.

Ekkor jöttem rá, hogy ha másnak is meg akarom tanítani, hogy hogyan lehet végre ura az idejének úgy, hogy neki már ne kelljen éveket töltenie a kísérletezéssel, és újra inspiráltan tervezze a mindennapjait, akkor az elemeire kell bontanom mindent, amit az évek alatt kitapasztaltam az időgazdálkodásról. A megoldás csak egy újfajta, nyitott és flexibilis rendszer lehet, amiből utána bárki, bármilyen élethelyzetben összeállíthat egy saját, számára működő beosztást. És alapvető szempont volt az is, hogy a naptárazás ne egy szigorú, merev, unalmas folyamat legyen, hanem valami olyasmi, amiben örömömet tudom lelni, ami a legszürkébb napokon is inspirál.

kko-kozoskepEkkortájt találkoztam Budaházi Brigittával – Gigivel -, a magyarországi scrapbookozás zászlóvivőjével. Rögtön összekattantunk. Nála ismerkedtem meg a kreatív albumkészítéssel, és összekötöttem az új hobbit a mindennapi naptárazásommal. Hamarosan még színesebb, személyre szabottabb lett a határidőnaplóm, ami mindentudó társammá vált a feladataim beosztásában.

De valami még mindig hiányzott. Sehol sem találtam olyan határidőnaplót, ami hozzám alkalmazkodik, és nem nekem kell betartanom a gyártó által előírt szabályrendszert. Aztán egy nap kezembe akadt egy gyönyörű, pink gyűrűs határidőnapló, ami – bár ezt a formátumot sokáig az aktatáskával rohangáló menedzser-figurákkal azonosítottam – a színe miatt levett a lábamról. Megvettem.

pinkfilo

Alig pár hete használtam ezt a gyűrűs kalendáriumot, amikor egyszer csak ráeszméltem — ez az. Ez a cserélhető lapos naptár tökéletesen alkalmas arra, hogy egyetlen eszközben megvalósítható legyen vele minden, amit tizenhét évig kitanultam és kitapasztaltam az időgazdálkodásról.

Most már sok éve dolgozom a filofax-alapú naptárrendszeremmel. Hosszú út volt, de megérte — végre nem görcsölök a tervezéstől, mert az időbeosztásom engem szolgál. Tudok előre tervezni a munkában, a háztartásban, és a pihenésben. Ha bejön valami új, azonnal be tudom illeszteni a rendszerembe. És ha jön egy váratlan esemény, percek alatt tudok döntést hozni órák vagy napok helyett. Végre kontrollban érzem magam akkor is, amikor folyamatosan alkalmazkodnom kell a változásokhoz.

gigivia6

Amikor Giginek először beszéltem erről, mindketten teljesen lázba jöttünk. Két olyan dolog kapcsolódik össze a naptárban, amit mindketten nagyon szeretünk! Fontos nekünk az önkifejezés, de elfoglaltak vagyunk, így egyáltalán nem mindegy, hogy átlátjuk-e a teendőinket és be tudjuk-e rendesen osztani az időnket.

Tévhitek az időbeosztásról, amit elhitettek veled

Az évek során, amikor megosztottam a blogon egy-egy új időbeosztásos tippet vagy módszert, ami nekem már bevált, észrevettem egy ismétlődő mintát. Ma már, amikor kapok egy kommentet azzal, hogy “Te olyan rendszerezett vagy, nekem ez sosem menne”, akkor tudom, hogy a hozzászólót valamelyik nagy időszervezés-blokkoló tévhit akadályozza abban, hogy kezébe vegye az irányítást az ideje felett — ugyanúgy, mint annak idején engem is.

Ahány ember, annyi konkrét probléma, azonban a tapasztalatom szerint ha egy kicsit megkapargatjuk a felszínt, ugyanazt a néhány téves alaphiedelmet találjuk:

 1. „Rendszerezettnek születni kell.”

Elárulok egy titkot. Engem sem harapott meg egy radioaktív naptár és lettem én a Hihetetlen Naptárasszony. Amikor elkezdtem írásba kiszervezni a teendőimet, én se tudtam, hogy mit csinálok — szépen lassan tanultam meg, nekem mi működik a legjobban. Kipróbáltam olyan dolgokat is, amik nem működtek, aztán azokat elhagytam, rátaláltam új technikákra, amiket beépítettem, és így tovább. Mindez számomra egyértelművé tette, hogy az időbeosztás is egy tanulható készség, amit ugyanúgy el tudsz sajátítani és be tudsz vezetni az életedbe, mint bármilyen más új szokást. Én is így tettem, és ha te eleve úgy állsz neki, hogy kéznél vannak azok a technikák, amik a legnagyobb valószínűséggel neked is működni fognak, évek helyett hetek alatt eljuthatsz a saját, működő rendszeredhez.

 1. „Minek mindent írásban vezetni? Úgyis mindig mást hoz az élet.”

Addig stimmel, hogy az életnek szokása nem előre egyeztetni veled. 🙂 De nem mindegy, mennyire vagy felkészülve arra, amikor reagálni kell egy változásra. Egy működő naptárrendszer kiiktatja a kapkodást az életedből, mert bármi történik, öt másodperc alatt hozzáférsz a szükséges információkhoz, és tudod, hogy mi az, amit át lehet tenni, vagy el kell engedni.

 1. „Tökéletes rendszer nélkül belevágni sem érdemes.”

A “tökéletes időkezelési rendszer” nevű álmot lehet kergetni, de ugyanúgy nem létezik, mint a mindig tökéletesen rád illő bolti ruhadarab, vagy a tökéletesen elvégzett munka. Ez azért van, mert mindenkinek egyedi az élete. Nálad jobban senki sem ismer téged — a valaki más által valahol máshol kitalált egyen-rendszerek persze, hogy nem segítettek. De ha megtanulod a számodra legjobb naptárrendszert kialakítani, az olyan, mintha lenne egy különbejáratú varrónőd, aki minden ruhádat méretre alakítja.

 1. „Nem szabad elrondítani a szép füzeteket és határidőnaplókat.”

Megértem. Én is papírmániás vagyok. Sok évig halmoztam a szebbnél szebb kötött, fűzött naplókat, aztán évekig ott porosodtak, mert pár lap után félbehagytam őket, és elfogott a bűntudat. Aztán rájöttem, hogy a naptáram nekem készül: senki sem osztályozza, hogy milyen szépen írok, és nem visz el a naptárrendőrség, ha matricákat nyomok vagy színes bigyókat rajzolok az oldalakra. A szép naplók is arra valók, hogy téged szolgáljanak, segítsék a munkádat, vagy évek múlva felidézzék az emlékeket. Megadhatod magadnak az engedélyt, hogy használd azt, amid van: a szép tollakat, színes papírokat, jegyzetfüzeteket, a kincsként őrzött matricákat.

 1. „Én nem vagyok díszítős-csicsázós típus. Miért segítene ez a naptárazásban?”

Mindenkinek más az igénye arra, hogy mennyire díszítse a személyes tárgyait — de ez az életszakaszunktól, sőt akár a napi kedvünktől is változhat. Azt viszont számos kutatás bizonyítja, hogy a díszítésnek tűnő technikák hasznosak. Az olyan módszerekkel, mint a színkódolás, a vizuális kategorizálás, vagy akár az elszöttyögés egy díszítőelemen, valójában a saját agyadnak segítesz a vizuális információk feldolgozásában és eltárolásában. Az, hogy milyen mértékben díszíted a naptáradat, teljesen a saját döntésed – de mindenképpen segíti az időbeosztásodat, ha szánsz időt a díszítésre — és mindig elég annyit, amennyihez akkor éppen kedved van.

gigivia4

Ezek a tévhitek akadályozzák a legtöbb embert abban, hogy elkezdjenek lépéseket tenni egy működő időbeosztási rendszer felé — de az elmúlt időszakban olyan új álmegoldások is felbukkantak, amiktől én már fogom a fejem, ha meglátom őket.

A legújabb őrület, amit egyes önjelölt guruk és life coachok terjesztenek, az az, hogy elég megtalálnod egy konkrét fix rendszert (az övéket), és akkor automatikusan jó lesz neked. Az egyik ilyen “tuti módszer” egy fél méter széles, nyolc darabos mapparendszert ír elő, ötven életvezetési kategóriával. (Nem vicc!)

Ezek a “guruk” egy nagy dologban tévednek: ami nekik működik – ha egyáltalán működik – az egyáltalán nem biztos, hogy bárki másnak is fog. Valójában senki sem tudja megmondani, hogy mi az a rendszer, ami a te életedre és a jelenlegi élethelyzetedre tökéletesen ráillik.

Éppen ezért a legjobban egy személyre szabható eszköztár segíthet, aminek az elemeit rugalmasan alkalmazhatod arra, hogy kialakítsd a saját időszervezési rendszeredet. Így, ha borulnak a tervek — mert azt sosem lehet megúszni –, meglesz a módszered arra, hogy kialakíts egy újat.

Őszinte leszek. Vehetsz egy üres naptárat, leülhetsz és nekiállhatsz ugyanannak az útnak, amit én bejártam a legelejéről. Én ma már tudom, hogy mi működik nekem és annak az 1097 embernek, akiknek az elmúlt három évben átadtam a teljes eszköztáramat — és akiknek Gigi megmutatta, hogyan tudják a rendszerüket a saját stílusukra alakítani. De ahhoz, hogy ide eljussak, nekem több, mint tizenöt évre volt szükségem. Minderre rájöhetsz magadtól is, de lehet, hogy nem éri meg annyi időt rászánni az életedből, amennyit a kísérletezéssel eltöltesz.

És ugyanígy érezheted úgy is, hogy tulajdonképpen “elég jó” az a rendszer, ahogyan most élsz. Ha az életed összes területét nyugodtan kézben tartod, mindig tudod, hogy milyen információt hol találsz, sosem szorulsz rá a kapkodásra, és a stressz legkisebb árnyéka nélkül boldogulsz a teendőiddel és az életed összes kihívásaival, akkor minden a legnagyobb rendben.

Ha viszont ismerős az a szorongás, amikor képtelen vagy mindent fejben tartani, ha elárasztanak a jegyzetlapok, vagy ha nem tudod, hova kapj, amikor azonnal kell döntened egy helyzetben, akkor magadnak teszed a legnagyobb szívességet azzal, ha megvizsgálod a saját rendszeredet, hogy hol esnek ki belőle (akár szó szerint) az információk, és hogyan spórolhatnál meg magadnak időt és rengeteg stresszt. Hosszú távon meg fogod köszönni magadnak.

Bemutatjuk a Kreatív Kalendárium Online-t

kko-laptop

A Kreatív Kalendárium Online egy négy hetes online videotréning, amiben Gigi és én lépésről lépésre segítünk neked felépíteni a saját, használható és inspiráló naptárrendszeredet a kezdetektől a haladó technikákig.

A tanult technikákat azonnal alkalmazhatod, és már a következő stresszes időszakodat is felkészültebben tudod várni. Nemsokára eljön az a nap, amikor a legszürkébb hétfő reggelen is elég csak ránézned a naptáradra, és hálás leszel, hogy rászántad ezt az időt és figyelmet.

A törzsanyag négy, tematikus modulból áll, videókkal, letölthető nyomtathatókkal, és egyéb digitális kiegészítőkkel. A videókban olyan közelről és részletesen mutatjuk meg a naptártechnikákat, mintha itt ülnél közvetlenül mellettünk. Ez a gyakorlatban valahogy így néz ki:

Mitől online az online tréning? Attól, hogy a világ bármely pontjáról részt vehetsz benne, mindössze egy internetkapcsolatra lesz szükséged. A tanfolyami felületünket bármilyen eszközről eléred, legyen az asztali számítógép, laptop, okostelefon vagy tablet.

A tanfolyam alatt minden héten újabb modulhoz férhetsz hozzá, így sosem terhelünk le egyszerre túl sok információval, és bőven lesz időd, a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. De akkor se aggódj, ha valami közbejön! Más online tanfolyamokkal ellentétben a mi videóinkat időkorlát nélkül, bármikor és bárhányszor újranézheted, így ha bármilyen okból (munka, nyaralás, betegség, stb.) nem tudnád “élesben” követni az anyagokat, akkor sem maradsz le semmiről.

A tanfolyam anyaga arra épül, hogy átadjuk neked azokat a készségeket, amiket az évek alatt kitanultunk és a leghatékonyabbnak ismerünk. Mivel készségeket tanítunk, ezért mások tanfolyamaival ellentétben nem csak akkor fogod tudni alkalmazni a technikákat, ha centire olyan az életed, mint a miénk. A személyre szabható technikák biztosítják, hogy a tanfolyam bármilyen élethelyzetben hasznos lesz a számodra – sőt, ha fél év múlva, egy év múlva új helyzetbe kerülsz, és új rutint kell kialakítanod az életednek, az újranézéssel a már ismert tananyag is friss megvilágításba kerülhet és új megoldásokat hozhat.

Mit tanulhatsz az egyes modulokból?

1. Modul – Időgazdálkodás Viával

 • Megmutatom, hogyan állítsd az összes hétköznapi írószeredet a kreatív időgazdálkodásod szolgálatába
 • Filofax-anatómia: Hogyan hasznosítsd a kalendáriumod elemeit, a tervezőktől a zsebeken át a betétlapokig
 • Hogyan használd a “szürke hétfő reggeli tesztet” arra, hogy a legtöbbet hozd ki a heti terveződből
 • Egyetlen apró trükk, amivel évekkel hosszabbíthatod meg a naptárad élettartamát, a filofaxosok többsége mégsem tud róla
 • A matricák csak díszítésre valók, ugye? Nem! 🙂 Megosztom a tudatos és ösztönös matricázás előnyeit.
 • Hogyan adj funkciót a színeknek és hogyan színkódolj menet közben?
 • Naptár ÉS napló: Hogyan használhatod a kalendáriumodat hálalistára, naplózásra és emlékmegőrzésre?

2. Modul – Kategóriák Viával

 • Hogyan használd projektfüzetként a kalendáriumodat — ezzel a módszerrel egy életre kiválthatod az ÖSSZES különböző jegyzetfüzetedet és ötlet-noteszodat
 • Újrahasznosítható teendőlisták, amiket utána soha nem kell újracsinálnod
 • “Én és az életem”: hogyan hozz létre személyes kategóriákat az életed különböző területeinek, hogy azokat felcsapva onnantól mindig képben legyél.
 • Speciális projekt-kategóriák, hogy egy helyre csatornázd az összes kiemelt időszaki projektedet, legyen szó munkáról, szakdolgozatról, családi programról, utazásról, költözésről, vagy ünnepről

macbook_mock-up_gigi

3. Modul – Scrapbook Gigivel

 • Ismerkedj meg a scrapbook-technika, azaz a kreatív albumkészítés alapjaival, és hogy hogyan alkalmazhatod a scrapbook-filozófiát, hogy személyessé tegyed a naptáradat?
 • Készítsd el az első, teljesen saját elválasztólapodat – útmutató lépésről-lépésre
 • Egyszerű trükkök scrapbook-eszközökkel, hogy látványosan megszépüljön a kalendáriumod
 • Hogyan tudsz egy egyszerű irodai lyukasztóval teljes értékű kalendáriumos lapokat készíteni
 • Plusz! Hogyan tudsz könnyen alkalmazható design-trükkökkel kevés papírból is változatos és szép elválasztólapot készíteni

4. Modul – Gyakorlati hét Viával és Gigivel

 • Ne aggódj, az elméleti anyag végén nem engedjük el a kezed! A gyakorlatba közösen vágunk bele 🙂
 • Megmutatjuk a saját naptárainkat, hogy mi hogyan alkalmazzuk azokat a módszereket, amiket az első három modulban bemutattunk
 • Hozzáférést kapsz a közösségi galériához, amiben a Kreatív Kalendáriumozók csapatának tagjaként egymást tudjuk inspirálni az alkotásainkkal. (Sőt, mi is megosztjuk a sajátjainkat.)

Bónuszok

És ez még nem minden! Ehhez a tanfolyami induláshoz ajándék bónuszokat is kapsz:

1. bónusz: Ráadás alapozó mini-naptártréning

 • A tanfolyami beiratkozás után azonnal hozzáférsz a 0. modulhoz, hogy elkezdhesd a ráhangolódást!
 • Megosztom a hatékony naptárazás hét alapelvét, amit azonnal elkezdhetsz alkalmazni, hogy jobb legyen az időszervezésed
 • Megtudhatod, hogy az élethelyzetedtől függően mi mindenre használhatod a kalendáriumodat, és hogy mennyi időt szánj a naptáradra
 • Végül arra is kapsz tippeket, hogy hogyan válassz magadnak a jelenlegi életedhez legjobban illő filofaxot, ha még nincs, vagy váltanál

2. bónusz: Bozótvágó minitréning

Már a tanfolyam hivatalos indulása előtt elkezdheted felszámolni a káoszt: a Bozótvágó minitréninggel 15 perc alatt szétcsaphatsz a teendőlistáid között. Ezzel a technikával aztán bármikor, bármilyen az életedbe érkező tennivalót „levizsgáztathatsz”, így hosszú távon szinten tarthatod a teendőidet.

3. bónusz: Exkluzív haladó technikák (az ötödik, ráadás héten)

 • Haladó scrapbook díszítési technikák Gigitől (amit lelkes kezdők is kipróbálhatnak!)
 • Archiválási módszerek, hogy ne újabb cetlihalmok jöjjenek létre a régi lapokból
 • Még egy meglepetés! 🙂

4. bónusz: Hozzáférés a Kreatív Kalendáriumosok zárt Facebook közösségéhez

A Kreatív Kalendárium Online nem csak egy tanfolyam lesz, hanem egy közösség is több száz hasonló lelkületű emberrel, akik egymást inspirálják az alkotásaikkal, és kreatív megoldásokkal segítik egymást. A tanfolyamon való részvétellel automatikus meghívást kapsz a zárt Facebook-közösségébe.

5. bónusz: Nem hagyunk magadra, ha elakadtál

Mindenkinek más az élete, más kihívásokkal néz szembe. Mi azt szeretnénk, hogy ha segítségre van szükséged a tanfolyam bármely pontján, akkor ne maradj egyedül. A tanfolyam ideje alatt elérsz minket a tanfolyami e-mailcímünkön, ahol válaszolunk a kérdéseidre.

VIP bónusz: Kérdezz-felelek tudástár!

A korábbi tanfolyami csoportok alkalmával két alkalommal egy-egy órát válaszoltunk a tanfolyam során felmerült gyakorlati kérdésekre, adtunk megoldásokat egyedi időbeosztási és rendszerezési problémákra. VIP-szinten hozzáférsz ezekhez az exkluzív felvételekhez, amikből több tucat konkrét válasz mellett többek között megtudhatod, hogyan engedheted el a maximalizmust, ha a naptáradról van szó, és hogy miért befektetés, ha időt szánsz a naptárad díszítésére.

VIP extrák: instant inspiráció

Ha a VIP-szinten csatlakozol a tanfolyamhoz, letölthető, nyomtatható kiegészítőkkel és tematikus bónuszokkal gondoskodunk róla, hogy ne fogyj ki az inspirációból — akár nincs időd saját lapokat gyártani, akár egyszerűen szereted a szép digitális papírokat. VIP-szinten a fentiek mellé még az alábbiakat is megkapod:

 • Egyedi grafikákkal díszített letölthető, nyomtatható kiegészítők S, M és L méretben (órarendek, teendőlisták, mintaívek, jegyzetlapok, menütervezők, csomagolólisták és bevásárlólisták)
 • Nyomtatható, magyar nyelvű idézetes kártyák
 • Nyomtatható tervezőcsomag: edzés-, egészség- és étrendnapló lapok és tervezők célok és álmok naplózásához
 • Színes inspirációs csomag randi- és programötlet-tervezővel, feladatlistázóval, szokás-elsajátító jegyzetlappal
 • Gigi exkluzív zsebes elválasztólap-technikáját bemutató videója
 • Via ünnepi csomagja karácsonyi mintás nyomtatható tervezőlapokkal

vipthumb

Nem kell most rögtön eldöntened, hogy az alapcsomagot vagy a VIP-csomagot választod: később bármikor úgy dönthetsz, hogy szintet lépsz, és azonnal megkapod az extrákat.

Mit mondanak azok, akik már elvégezték a tanfolyamot?

Gigivel eddig összesen 1390 embernek — kisgyerekes anyukáknak, egyetemistáknak, költözés előtt álló fiataloknak, nagymamáknak, vállalkozóknak és nagycsaládosoknak — segítettünk a Kreatív Kalendárium tanfolyamokon, hogy visszaszerezzék az életük felett az irányítást, és valami egyedi, csak rájuk jellemző stílusú kalendáriumot hozzanak létre. De mondják inkább el ők, hogyan változott az életük a tanfolyam óta:

testimonial-marcsi

“Korábban sok mindenről elfeledkeztem. Én nem vagyok gép, sokszor munka közben jut eszembe, hogy mit kellene becsomagolni az utazáshoz két hét múlva. Vagy hogy milyen izzó kellene a fürdőszobai lámpába. Vagy hogy mikor voltam utoljára fogorvosnál. Eddig, ha el is jutottam odáig, hogy felírtam a tételt egy papírra, azt még aznap elkevertem, és végül mindig fogkefe nélkül utaztam.

A tanfolyam óta a legkevesebb, hogy jobban átlátom a teendőimet. Határozottan kisebb hibaszázalékkal, precízebben készítem elő a projektjeimet, amióta használom a betétlapokat, kategóriákat. Az én kalendáriumom így jóval több, mint egy rendszerező eszköz. Monoton, stresszes napokon kinyitom, átlapozom a teleírt-rajzolt-matricázott oldalakat, és látva, milyen tartalmas, színes az életem, azonnal jobb kedvem lesz.” – Csiszár Marcsi


testimonial-zsuzsi“Korábban ilyen lapozgatós „rendes” határidőnaplót használtam, és megszokásból mindig azt vettem, de amikor egy projekthez pluszlapokat kellett betennem, jobb híján külön post-iteket ragasztgattam be, de az elveszhet, kieshet… Már eleve tetszett, amikor Via megmutatta, hogy sokkal flexibilisebb filofaxot használni. Hogy cserélgethetem, ki-berakhatom. Most ha kell valami, csak berakok egy jegyzetlapot, nem fogom elhagyni. Aztán ha lemegy a projekt, szépen kitépem és kidobom, nem foglalja a helyet.

A tanfolyam óta csináltam én is ilyen elválasztólapokat, amiben a scrapbookozás is segített — én amúgy nem scrapbookoztam előtte, a kivágós-hajtogatós dolgokhoz alapvetően lusta vagyok. De mivel ez a rendszer nem cserélődik évente, mint egy határidőnapló, mindent csak egyszer kell megcsinálnom és onnantól kezdve azt tök jól tudom használni.” – Ötvös Zsuzsi


“Gimnazista korom óta kisebb nagyobb megszakításokkal használtam gyűrűs naptárat, filofaxot. Azonban a vállalkozásom és a családom miatt a sok teendőmnek nem találtam egy megfelelő rendszert.

Gyakorlott filofaxosként elmondhatom, hogy rengeteg új ötletet és inspirációt kaptam Viától és Gigitől. Mostantól nem én igazodom a naptár rendszeréhez, hanem a tanfolyam alapján egy teljesen egyéni kategóriarendszert tudtam kialakítani, ami tökéletesen működik. Kreatívipari vállalkozóként nagyon fontos számomra a naptáram esztétikája. Rengeteg matricával, washi tape-pel és motivációs matricával dolgozom, hogy öröm legyen kézbe venni a naptáramat!” – Panyi Zsuzsi


testimonial-emily“A filofax előtt csak az eszemet használtam… Engem úgy alapvetően káosz uralt, és nagyon sokat segít, hogy most van egy hely, ahova ha leírok valamit, akkor az valószínűsíthető, hogy az úgy is fog történni. Hogy nem kell mindent megjegyezni, hanem elég, ha oda le van írva, és nincs az az idegölő érzés, hogy „Úristen, mennyi mindent kell csinálni!”, hanem látom a hetemet.

Nem értek egyet azzal, hogy ha gyerekkel vagy, akkor minek időbeosztást csinálni, mert úgyis minden borul. Azt lehet megtervezni, ami a gyereken kívüli idő, de azt viszont rohadtul meg kell. Azt a keveset kell tudni jól beosztani ahhoz, hogy lehessen valamit érdemben csinálni.” – Goldberg Emília


Iratkozz be ma a Kreatív Kalendárium Online-ra

Kreatív Kalendárium VIP

 • A teljes, 4 hetes Kreatív Kalendárium Online tanfolyam
 • Az egyes modulokhoz tartozó letölthető, nyomtatható, és a kalendáriumba illeszthető alapoldalak az urban:eve-en és a scrapbook.hu-n megszokott magas minőségben
 • Bónusz alapozó mini-naptártréning
 • Bozótvágó-minitréning, amivel bármikor azonnal könnyíthetsz a teendőlistádon
 • A bónusz hét videói haladó scrapbook-technikákkal és rendszerezési fortélyokkal
 • Hozzáférés a Kreatív Kalendáriumozók zárt Facebook közösségéhez
 • Nyomtatható tematikus tervezőcsomag
 • Színes inspirációs oldalszett
 • Extra nyomtatható kiegészítők
 • Magyar nyelvű nyomtatható idézetes kártyák
 • Exkluzív zsebes elválasztólap-videó
 • Videós kérdezz-felelek tudástár
30 320 Ft
23 990 Ft

Kreatív Kalendárium Alapcsomag

 • A teljes, 4 hetes Kreatív Kalendárium Online tanfolyam
 • Az egyes modulokhoz tartozó letölthető, nyomtatható, és a kalendáriumba illeszthető alapoldalak az urban:eve-en és a scrapbook.hu-n megszokott magas minőségben
 • Bónusz alapozó mini-naptártréning
 • Bozótvágó-minitréning, amivel bármikor azonnal könnyíthetsz a teendőlistádon
 • A bónusz hét videói haladó scrapbook-technikákkal és rendszerezési fortélyokkal
 • Hozzáférés a Kreatív Kalendáriumozók zárt Facebook közösségéhez
 • Nyomtatható tematikus tervezőcsomag
 • Színes inspirációs oldalszett
 • Extra nyomtatható kiegészítők
 • Magyar nyelvű nyomtatható idézetes kártyák
 • Zsebes elválasztólap videó
 • Videós kérdezz-felelek tudástár
22 740 Ft
17 990 Ft


Az árak forintban értendők, és alanyi ÁFA-mentesek (magyarul: annyit fizetsz, amennyi oda van írva).
Fizetés után azonnal hozzáférsz a bevezető naptártréninghez, a tanfolyam pedig hétfőn indul.
Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban, írj nekünk, segítünk: tanfolyam@urban-eve.hu

Próbáld ki, és ha nem tetszik, 14 napon belül jelezd, és visszaadjuk a pénzedet

Ha nem vagy benne biztos, hogy a Kreatív Kalendárium Online a te életedre is illeni fog-e, akkor a vásárlásodtól számított 14 naptári napig kockázat nélkül kipróbálhatod.

Ha a tanfolyam kipróbálása után úgy érzed, hogy semmilyen módon nem tudod beilleszteni az életedbe a tanfolyami anyagokat, akkor a tizennegyedik nap lejárta előtt írd meg a tanfolyam@urban-eve.hu címre, hogy hol akadtál el.

Ha a 14. nap végéig közösen sem találunk megoldást a problémádra, akkor kérdés nélkül visszautaljuk neked a teljes tanfolyami vételárat.

A beiratkozási határidő hamarosan lejár!

Lehet, hogy most arra gondolsz, “Hát, ez inspiráló volt, majd valamikor elkezdem.” Vagy arra, hogy “Nincs szükségem segítségre, megoldom magamtól.” És igen, lehet, hogy idővel rájönnél magadtól is.

De mondd meg őszintén: hány hónapja, hány éve küzdesz a cetlikkel? A káosszal? Hányszor ígérted már meg magadnak, hogy visszaszerzed az irányítást az életed felett?

Az, hogy idáig elolvastad ezt az oldalt, azt mutatja, hogy tudod, hogy eljött az idő a változásra, és magadtól valószínűleg nem fogod megcsinálni. Különben nem olvasnád ezt. Itt vagyunk és segítünk, és vár a közösség is, akivel együtt mehetsz végig az úton. Küzdd le a kifogásaidat, iratkozz fel, és ne felejtsd el, él a garancia — nem kockáztatsz semmit.

Várunk szeretettel!

Via & Gigi

gomb2

gigivia5