Indítsd biztos akciótervvel 2017-et, hogy végre elérd, amit szeretnél!

Itt a Vitorlát fel! online évértékelő, célkitűző és időbeosztó tréning!

A tanfolyam hamarosan indul…


“Hát, ez az év is elment.”

Egyetlen fáradt sóhajra marad csak időd, amikor az év végi hajtásban azt veszed észre, hogy na, most van öt másodperced ránézni, mi is történt veled az idén.

Úgyhogy gyorsan letudod az általánosan elterjedt évértékelő módszert, és magad elé mormolod, hogy:

“Volt már jobb is.”

“Lehetebb volna rosszabb is!”

“Talán majd jövőre több célomat érem el.”

“Idén nem sikerült, de jövőre már tényleg többet mozgok. Megalapítom azt a vállalkozást. És a blogomra is írni fogok.”

Ugyanezt a népszokást gyakoroljuk naptári év végén, születésnapkor, és más, fontos életeseményekkor. Gyorsan letudjuk a tervezést és a célkitűzést, mert minden más fontosabb.

Ez gyors, de baromira nem hatékony módszer. És sosem fogsz tőle előre haladni.

Az életed megy tovább, lehet, hogy néha jönnek szerencsés kanyarok, de jobbára csak sodródsz az árral, és csak bízni tudsz abban, hogy egyszer talán arra visz az utad, amerre jól is érzed majd magad.

Jön majd egy újabb Szilveszter, egy újabb gyertya a szülinapi tortán (természetesen kívánsz valami szépet, amikor elfújod a gyertyát), és így simán eltelhetnek évek úgy, hogy egyre inkább azt érzed, hogy nem haladsz sehova.

Csak mindig várod a pénteket, a szabadságot, meg a varázserővel felruházott január elsejéket és “jövő hétfő”-ket, a “majd holnap”-okat, amik talán majd hoznak valami változást.

De nem hoznak, és ezen az úton továbbhaladva pár évtized múlva könnyen ébredhetsz arra egyik reggel, hogy elment melletted az életed.

Vagy azért, mert nem tudtál a céljaid felé haladni, vagy el se jutottál addig, hogy tudd, egyáltalán merre menj.

És lehet, hogy évtizedekig keményen güriztél, és ezt senki nem tagadhatja meg tőled.

De ha közben elfelejtettél élni, akkor mi értelme az egésznek?

Egy pillanatra képzeld el, milyen lenne, ha nem a pánik jellemezné az érzést, amikor a céljaidra gondolsz:

 • Nyugodt szívvel és tervezetten tudsz belevágni az új évbe.
 • Nem feszülsz be tőle, ha csak a következő lépésedet tudod, de az azután levőkről elképzelésed sincs.
 • Minden zökkenésnél tudod, merre korrigáld az irányt, mert tisztában vagy vele, hogy mi a fontos neked, mire van szükséged, és mi kell ahhoz, hogy tudj haladni felé.
 • Ha változás jön – márpedig valami mindig jön – , akkor belefér, hogy erőt gyűjts, újraértékelj, és utána jöhet az újratervezés. Nem tragédia, és nem bántod magad miatta.
 • Ha jön egy kudarc – márpedig kisebb-nagyobb mindig jön – , akkor tanulási lehetőségnek fogod fel, és nem egy újabb bejegyzésnek a “bizonyítékok, amiért szar alak vagyok” listádon.
 • Pontosan tudod, mit kell tenned ahhoz, hogy kitarts a céljaid mellett, és azt is tudod, hogyan csinálj időt az elérésükhöz.

Ez elsőre hatalmas szemléletváltásnak tűnik, de kis lépésekkel elérhető – és nem csak szerencsés kiválasztottakkal történhet meg.

Valószínűleg észrevetted, hogy nem nyomták meg a “Felnőtt, most már mindent tud!” gombot a 18. szülinapod reggelén. Ahhoz, hogy megtaláld, hogy ki vagy és mit is szeretnél ebben az életben, komoly beszélgetéseket kell folytatnod magaddal, és feltenned a kérdéseket, amik elvezetnek a saját válaszaidhoz.

Pont ezek a meghatározó beszélgetések szoktak elsikkadni az év végi pörgésben, aztán az év elején túl hamar újrainduló hajtásban.

Az az igazság, hogy az életed bonyolult, és sem ötperces évértékeléssel, sem pillanatnyi fogadalmakkal nem fogod tudni érdemben lefedni.

Pedig igazi kincsekre lelhetsz már akkor is, ha csak elkezded megkapargatni a felszínt. 

Hát még, ha nem állsz meg, és igazán mélyre ásol.

Úgyhogy mi lenne, ha idén másfajta fogadalmat tennél újévkor?

Mi lenne, ha végre komolyan kifundálnád, merre szeretnéd kormányozni az életed kis tutaját, és hogyan jutsz el oda?

Mi lenne, ha 2017-ben akár csak heti egy-két órát szánnál a terveidre, hogy végre ne az utolsó helyre fuss be a saját fontossági listádon?

És mi lenne, ha lenne egy eszköztárad ahhoz, hogy tartsd is magad ehhez az ígéretedhez?

Megnéztem, mit rejt a mély, és amit találtam, elvitt a célomig

Amikor sok évvel ezelőtt először töltöttem tudatos évértékeléssel a Szilvesztert, komolyan és őszintén szembenéztem vele,

 • hogy hol tartok az életemben
 • hogy hogyan érzem magam ott, ahol vagyok
 • és hogy hová szeretnék eljutni egy év múlva, és hosszú távon.

Azonnal éreztem, hogy ez most más, mint a korábbi, sebtiben megfogadott január elsejei klisék.

Részletesen végiggondolva az évet sokkal tudatosabban láttam magam előtt nem csak azt, hogy miből szeretnék többet, hanem, hogy mi tesz valóban boldoggá, mire van szükségem egy számomra boldog és teljes élethez, és milyen ösvényen kell továbbhaladnom, hogy közelebb kerüljek hozzá.

Ez segített abban, hogy kristálytisztán meg tudjam határozni a következő évem céljait.

A másik váltást azt hozta, hogy már nem fogadalmakat teszek, és nem is kőbe vésett szabályokat jelölök ki magamnak – hanem irányvonalakat.

Az élet soha nem pont úgy alakul, ahogy eltervezem, és ez így normális. Épp ezért minél több teret adok a rugalmasságnak, annál kevesebbet stresszelek, ha útközben váratlan új helyzetbe kerülök, vagy akár én magam változtatnék.

Ma ez ad erőt ahhoz, hogy a legnagyobb céloktól se rettenjek el, és ne csak a kezdeti lendület vigyen egy cél felé, hanem képes legyek felállni akkor is, amikor a padlóra kerülök, és a zsigeri “jajmostmilesz” reakció után le tudjak nyugodni, és higgadt maradjak akkor is, amikor összecsapnak a fejem felett a hullámok.

Nem egyszer előfordult, hogy borult az életem. Pánik? Volt. De nem két hétig, hanem legfeljebb egy óráig. Aztán nagy levegőt vettem, ránéztem a tervemre, és azonnal tudtam, hogy mit kell átvariálnom. Pontos terv, rugalmasság, és kitartás. Ennyi a titok.

Sokan ránéznek az életemre, és azt mondják: “De szerencsés vagy!”

Ma egy nyüzsgő kisvárosban élek a tenger partján, azzal az emberrel, akit szeretek, emellett azt csinálom, amit a legjobban szeretek, a saját vállalkozásomban, és ehhez soha nem adtam fel a blogom függetlenségét.

De ez nem szerencse. A jelenlegi életem elemei egyszer mind álmok voltak, amikből aztán célok lettek, amikért aztán minden egyes nap tettem – akár több évig – , amíg el nem értem őket.

Pont így terveztem az idevezető utat? Dehogy. De minden pillanatban tudtam, hová szeretnék eljutni. És kitartottam.

És pontosan azért, mert nem szerencse, a módszer tanulható.

De előtte még egy fontos dolgot el kell mondanom, ami évről évre rengeteg ember terveit futtatja zátonyra.

A három fedősztori, ami megakadályozza, hogy elérd a céljaidat

A tapasztalataim alapján 2011 óta minden évben készítek a nagy életterületekre kiterjedő évzáró-évindító Inspirációs Naplót az urban:eve-re. 

Ezekben a naplókban osztottam meg először azokból a kérdésekből, amiket én is használok, hogy rövid idő alatt, irányítottan bogozzam ki azt, hogy az életem különböző területein abban a pillanatban hol tartok, mivel vagyok elégedett, min szeretnék változtatni, és hogyan jutok el a következő célomig, bármelyik életterületemen.

Most már évente több, mint 10 ezer ember tölti le ezeket a naplókat, így visszajelző levelezések és beszélgetések százai gyűltek össze. Ezekből pedig kirajzolódott egy érdekes ismétlődő minta:

Ha nem érsz el egy célt, a kudarc valódi okára ráül egy fedősztori.

Csak néhány ilyen fedősztori létezik, de olyan általánosak, hogy elhittük őket csak azért, mert olyan sokat hallottuk.

“Ha ennyi ember mondja, biztos rám is igaz.”

Mielőtt bármit el tudnál érni az életben, észre kell venned, az alábbiak közül melyik a te fedősztorid, ami leállít, mielőtt egy lépést is megtennél egy célodért.

1. fedősztori: “Mindig elfogy a lendületem.”

A valóság: Nem az a cél, hogy ne állj le, hanem hogy tovább tudj indulni.

Sokak a “lendület” nevű mókuskerékben élnek, évről évre. A mókuskerék így működik:

 • Január. Hatalmas elhatározással belevágsz. Igen, ez lesz az az év, amikor végre sikerülni fog! Visz a lendület, haladsz, minden szuper.
 • Jön a február. Bekavar valamit a főnököd, borul a család, átszervezik a párod beosztását. Nem, nem, még tartod magad, így is menni fog, mennie KELL. A lendület görcsbe vált.
 • Március. “Fú, itt volt két durva hét, most egyáltalán nem foglalkoztam vele. Még azért kint hagyom az asztal sarkán a terveket, néha ránézek, hátha ráérek majd valamikor.”
 • Telik az április, május… A lendület már sehol, a görcs fáradtságba váltott. A tervek valahol ott vannak a tévéújság alatt. Ha kellenének, tudnád, hol keresd őket…
 • Június. “Basszus, már az év fele elment. Most már biztos nem lesz meg. Esélytelen. Majd jövő januárban még nagyobb lendülettel vágok neki!

Ismerős?

Azért játsszuk le olyan sokan minden évben ezt a menetet, mert azt hisszük, hogy a megvalósítással volt a probléma. Ó, ha nem jött volna közbe az a valami. Ó, ha csak egy kicsit több lett volna az idő…

De nem a gyakorlattal van a probléma. Az alapfelvetés a rossz.

Ugyanis a lendület mindig elfogy.

Nem igaz az, hogy a lendület dolga, hogy végigvigyen a célodig, és egyszer elfogy, és akkor lehúzhatod a redőnyt.

És nem is az a cél, hogy akkora lendületed legyen, hogy a célod 100%-os eléréséig kitartson, és egy szuszra teljesíteni tudd a tervedet.

Ezzel a lehetetlen küldetéssel valami olyasmit állítunk be kudarcként (“elfogy a lendület”), ami teljesen normális. A lendület nem hullócsillag, nem szökőnap, és nem is szerencsés bolygóegyüttállás eredménye.

Amikor elkezdesz egy célért dolgozni, akkor az a vágy, az az elszánás benned van, nem egy külső körülményben – ezért újra megtalálhatod akkor is, ha épp nem újév első napja, elseje, vagy épp hétfő van.

A célodhoz vezető út – nevezzük sikernek – nem egy egyenes, folyamatos, bukkanók nélküli diadalmenet. Inkább hasonlít egy hullámvasútra, vagy — érzetre legalábbis — egy szellemvasútra. 🙂 Valahogy így:

Bármekkora is a kezdeti lendület, mindig elfogy. De tudatosíthatod, hogy a lendület nem egyszer egy évben jár.

Sőt: megtanulhatod és gyakorolhatod azt a képességet, amivel innentől kezdve mindig megtalálod magadban azt az erőt, amivel újra és újra felállhatsz és folytathatod.

Akkor is, ha közben egyszer, kétszer, háromszor padlóra vágott az élet.

2. fedősztori: “Azért nem érem el a céljaimat, mert lusta vagyok.”

A valóság: A lustaság nem létezik.

Nem írtam el.

De tessék, ideírom még egyszer:

A lustaság nem létezik.

A lustaság valójában egy bűnbak. Akár magadnak adod ezt a címkét, akár más aggatta rád, a “lustaság” egy kényelmes elterelés: amint ott a címke, nem kell foglalkozni vele, hogy mi van a felszín alatt.

Több különböző indok is rejtőzhet a “lusta vagyok” címke alatt, de van egy jó hírem. Amint megtanulod nevesíteni a “lustaságod” valódi okát – és összesen 3 ilyen ok létezik – , azonnal tudsz tenni a feloldásáért, hogy legközelebb ne ezen bukjanak el a céljaid.

3. fedősztori: “Nem leszek nagyravágyó, inkább megbecsülöm, amim van”

A valóság: Amid van, az is bizonytalan, és bármikor változhat. Akár egy szempillantás alatt.

Nincs arra garancia, hogy az, ahogyan most élsz, akikkel és amilyen élethelyzetben, az így marad, ahogy most van. Sőt.

Akár egyik percről a másikra megváltozhatnak a körülményeid.

Elköltözöl – vagy el kell költöznöd.

Hirtelen új helyzetben találod magad, és rögtön képben kell lenned – vagy kihúzzák a lábad alól a talajt, és azonnal reagálnod kell.

Belép egy új, fontos ember az életedbe – vagy épp elveszítesz valakit, aki fontos neked.

Az élet nagy változásai ritkán jelentkeznek be előre. Ha nincs terved, amire támaszkodhatsz, amikor felfordul az életed – akár pozitív, akár negatív az esemény! – akkor szül rossz döntéseket a felkészületlenség és a kapkodás.

Ha viszont pontosan képben vagy, hogy merre haladtál amúgy, gyorsan és hatékonyan tudsz korrigálni. És több időd marad arra, hogy érzelmileg és lelkileg feldolgozd azt, ami veled történt (kapkodáskor az öngondoskodás megy ki először az ablakon).

Ha mersz lépni, a bizonytalan jövőről gyakran kiderül, hogy még jobb is, mint amilyennek a mostani “biztos” helyzet tűnik. Persze kihajózni az ismeretlen tengerre akkor érdemes, ha tudod, hogy hova szeretnél eljutni. Az egyik kedvenc idézetem ezért ez Senecától: “Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Ha megvannak az eszközeid arra, hogy meghatározd, hova szeretnél tartani, és meg is erősödj ebben a döntésedben, akkor máris nem lesz olyan fenyegető az az ismeretlen.

 

Ez a három leggyakoribb fedősztori, de bármelyik is a tiéd, van még egy mondat, ami mindhárom esetben még pluszban meg tud akadályozni abban, hogy végre ne csak másokért, hanem magadért is tegyél az életedben. Ez a mondat pedig így hangzik:

Á, jó lesz továbbra is így.

De őszintén: ha jó lenne, akkor jól éreznéd magad, nem?

A mondat mögötti valóság ez: “Fogalmam sincs, hogy merre tovább. Félek segítséget kérni. Úgyhogy inkább úgy csinálok, mintha jó lenne nekem így. Még akkor is, ha hazudnom kell magamnak.

Ebből jönnek az álmegoldások minden évben.

Még nagyobb lendülettel vágsz bele – ami ugyanúgy elfogy.

Még szigorúbb vagy magaddal – amitől még kevésbé éred el a célodat, cserébe még bántod is magad.

Vagy egyszerűen pont ugyanúgy csinálsz mindent, mint eddig, és bízol benne, hogy most szerencséd lesz – de mivel nem a szerencsén múlik, megint nem sikerül.

Bárhogy is, ha nem változtatsz, egy év múlva ugyanitt leszel. A célok ugyanolyan távol. Te ugyanolyan fáradtan. Ugyanolyan kevés idővel. Csak elment egy újabb év.

Megéri még egyszer lemenni ezen az úton, amit már olyan jól ismersz?

Én azt tudom, hogy nekem sok év alatt állt össze az, hogy nekem mi működik. Aztán több ezer ember tapasztalatával alakítottam ki egy olyan rendszert, ami segít abban, hogy ne a szerencsén és a véletleneken múljon, hogy tudsz-e tenni a céljaidért, és hogy milyen évet zársz jövőre.

Meg is mutatom, hogyan.

Indul a Vitorlát fel! online tanfolyam

Vitorlát fel! online tanfolyam

Összerakjuk a rakományt, megrajzoljuk a térképet, megküzdünk a viharos tengerrel, megtaláljuk a világítótornyot, és kikötünk az izgalmas, új partokon.

A Vitorlát fel! egy öt hetes, gyakorlati online tanfolyam, amiben lépésről lépésre segítek neked:

 • megtalálni a céljaidat az életed minden területén,
 • levonni a tanulságokat az előző évből,
 • reális akciótervet készíteni a 2017-es évedre,
 • és úgy elindulni, hogy jövőre tényleg elérd, amit szeretnél.

A tanfolyami anyag arra épül, hogy átadjam neked azt a szemléletet, és azokat a konkrét technikákat, amikkel én is tervezem az évemet, és amiket az elmúlt évek tapasztalata alapján a leghatékonyabbnak ismerek, hogy te is új szemmel nézhess arra, hogy hogyan tűzöl ki célokat és hogyan valósítod meg őket.

A Vitorlát fel! online végezhető tanfolyam, amiben a feladatokat egyedül végzed, de az eredményeidet, haladásodat, és utadat az online matróz-társaid egész közösségével oszthatod meg, akikkel közösen együtt haladtok a tervezésben. A pozitív visszajelzések és a támogatás pedig tovább motivál a folytatásban!

Mitől online az online tréning? Attól, hogy a világ bármely pontján részt vehetsz benne, mindössze egy internetkapcsolatra lesz szükséged. A tanfolyami felületünket bármilyen eszközről eléred, legyen az asztali számítógép, laptop, okostelefon vagy tablet.

A tanfolyam törzsanyaga négy modulból áll, könnyen követhető elméleti és gyakorlati leckékkel, letölthető nyomtathatókkal és egyéb digitális kiegészítőkkel.

A tanfolyam alatt minden héten újabb modulhoz férhetsz hozzá, így sosem terhellek le egyszerre túl sok információval és feladattal, és bőven lesz időd, a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. De akkor se aggódj, ha valami közbejön! Más online tanfolyamokkal ellentétben a Vitorlát fel! anyagait időkorlát nélkül, bármikor és bárhányszor újraolvashatod, így ha bármilyen okból (munka, ünnep, utazás, betegség, stb.) nem tudnád “élesben” követni az anyagokat, akkor sem maradsz le semmiről.

Mivel nem elméleti elmerengést, hanem gyakorlati készségeket adok a kezedbe, más tanfolyamokkal ellentétben nem csak akkor fogod tudni hasznosítani a technikákat, ha pont úgy élsz, mint én. A gyakorlatok épp azt segítik elő, hogy a saját életedhez találj személyre szabott megoldásokat. Ez teszi lehetővé, hogy a tréning attól függetlenül hasznos legyen a számodra, hogy hány éves vagy, hol élsz, hogyan élsz, mik a szokásaid, vagy mi az értékrended. Sőt! Úgy alakítottam ki a tréninget, hogy ha fél-egy-öt év múlva újra új élethelyzetben találod magad, a már ismert gyakorlatok segítsenek új megvilágítást adni a friss helyzethez.

A Vitorlát fel! más, mint bármilyen hasonló tréning, amit ismersz

Én a falnak megyek azoktól a “tervező” és “célkitűző” módszerektől, amik kizárólag álmodozásra épülnek, és a fantázia világában maradnak. Félreértés ne essék: az álmodozás fontos kezdeti lépcsőfoka a tervezésnek – de semmit sem ér anélkül, hogy a gyakorlatba is át tudnád ültetni, hogy hogyan fogsz eljutni a kitűzött céljaidig.

Éppen ezért a Vitorlát fel! gyakorlatai nem abban merülnek ki, hogy rajzolunk, inspirációs montázsokat készítünk, és lessük a hullócsillagokat. A valódi siker a kemény munka eredményeként jön el, de nincsenek instant megoldások, hosszú távon a kitartás és szorgalom juttat el a célodig. Tőlem a tréning során ahhoz kapsz eszközöket, hogy a céljaid elérésébe fektetett idő és munka végre ne vesszen kárba.

De nem csak ebben más a Vitorlát fel! tréning:

 • Nem csak akkor tudod elvégezni, ha rengeteg szabadidőd van. Épp ellenkezőleg. A tanfolyam lépésekre bontott felépítése biztosítja, hogy ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhárom egyszerre), be fogod tudni illeszteni az életedbe a gyakorlatokat.
 • Nem ezoterikus bevonzós tréning, amiben addig koncentrálunk a pálmafás tengerpartra, amíg Janeway kapitány és az Enterprise űrhajó legénysége oda nem teleportál minket. A Vitorlát fel! konkrét, praktikus, és a te életedről szól.
 • A tanfolyam elvégzéséhez nem kell költekezned. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a gyakorlatokhoz tartozó munkalapok kinyomtatása lesz.

Végül pedig fontos szempont, hogy nem kell választanod az ünnepek és a tanfolyam között. Bár a bevezető anyagokat azonnal elérheted és ha van kedved, már az ünnepek alatt-között foglalkozhatsz velük bemelegítésként, a tényleges tanfolyam 2017. január 2-án indul. Ezért ha szuper zsúfolt az idei karácsonyi időszakod, akkor sem maradsz le semmiről.

Mit tanulhatsz konkrétan az egyes modulokból?

0. Modul: A kikötő

Ebben a rövid bevezető modulban, amit a tanfolyamhoz való hozzáférés után azonnal elkezdhetsz:

 • Megosztom veled a tanfolyami matrózok hat irányelvét, amivel a legtöbbet hozhatod ki a tanfolyami munkádból
 • Bárcsak-nyomozó gyakorlat segít kikristályosítani, hogy mire is vágysz valójában. Ez a technika akkor is segít, ha vannak elképzeléseid, hogy mit akarsz kihozni az életedből, és akkor is, ha halvány lila gőzöd sincs, mihez kezdj magaddal. (Például, ha az oldal tetején álmodozva sóhajtottál fel azon a részen, ahol azt írtam, hogy most egy tengerparti kisvárosban élek, és arra gondoltál, hogy az milyen jó lenne, megmutatom, hogy hogyan fordítsd inspirációba ezt az érzést!)

Ezzel már az ünnepek alatt elkezdheted letenni a hatékony célkitűzés alapjait a törzsanyag januári indulása előtt.

1. Modul: A rakomány

Nem lehet úgy kihajózni a tengerre, hogy ne tudnád, mit viszel magaddal. Ezért az első modulban megmutatom, hogyan értékelj évet úgy, hogy kinyerd a legfontosabb tanulságokat a különböző életterületeidből. A későbbi modulokban ezekből a tanulságokból kiindulva tűzhetsz majd ki reális célokat.

 • Részletesen végigvezetlek az életed hét nagy területén – személyes fejlődés, egészség, karrier és tanulás, baráti kapcsolatok, párkapcsolat, pénzügyek és közösség – hogy irányított kérdésekkel feltárhasd, melyik területen pontosan hol tartasz most.
 • Elmondom, mik azok a megengedések, amikkel leteheted a bűntudat-fókuszú évértékelést

Ha töltöttél már ki urban:eve-es inspirációs naplót, ezt a modult szeretni fogod, mert jóval mélyebbre megyünk és sokkal részletesebben térképezzük fel, hogy miből dolgozol!

2. Modul: Tengeri szörnyek!

Ebben a modulban olyan eszközöket kapsz, amikkel szembenézhetsz a saját, személyre szabott korlátozó szörnyeiddel, akik az eddigi életedben visszatartottak. Ezek a szörnyek pedig:

 • A 3-karú Lustaság-Polip! – ha eddig azt hitted, hogy a lustaság akadályoz meg abban, hogy elérd a céljaidat, ez a technika fel fog szabadítani
 • A Rettenetes Korlátozó Tanárnéni! – átértékelheted, hogy hogyan bánsz magaddal, amikor a céljaiddal foglalkozol
 • Az Eat-Pray-Love Csapda, és hogyan kerüld el
 • Győzedelmes csatáid után pedig visszatér a Bárcsak-nyomozó, hogy segítsen új nézőpontból megvizsgálni a vágyaidat, amiket a 0. modulban összeszedtél

3. Modul: Merre, kapitány?

Szörnyeidtől szabadulva most rajtad a sor: ha bármerre mehetnél, merre mennél? Az első két modul alapján segítek reális célokat kitűzni, és technikákat adok arra, hogy hogyan lehetsz kitartó a céljaiddal. Ebből a modulból megtudhatod:

 • Mi a különbség a fogadalom és a cél között, és miért fontos szétválasztanod a kettőt egymástól
 • Miért fontos, hogy újévi fogadalom helyett újévi ígéretet tegyél magadnak (a különbség: az utóbbi tényleg téged szolgál)
 • Hogyan ne tűzz ki célt – ha ezt az egy szempontot észben tartod, sokkal kevesebb kudarcélmény fog érni
 • Hogyan használd a célszintezés módszerét arra, hogy ne csak a sikerült/nem sikerült tengelyen tudd értékelni a céljaidat

4. Modul: Ezeket vidd magaddal

A hosszú távú célok meghiúsulásának első számú oka, hogy elfogy a kezdeti lendület, és nem tudod, hogyan indulj újra neki. Ezért a tanfolyam negyedik hetén átnyújtom neked azokat az eszközöket, amivel biztosíthatod, hogy ne csak kitűzd, hanem el is érd a céljaidat.

 • A Célredukáló biztosítja, hogy ne terheld túl magad (ami az egyenes útja a kudarcnak)
 • A Célfelbontó egyetlen kérdéssel megtanít visszafelé gondolkodni, hogy reális egységekre tudd bontani a céljaidat
 • Vészhelyzetprotokoll segít, hogy azonnal visszapattanj, és pontosan tudd, mit kell tenned, amikor (nem ha, hanem amikor) minden borul
 • Végül a Hosszútáv-biztosító, ami segít akkor is szinten tartani a figyelmedet, amikor már hónapok teltek el a célkitűzésed óta

Végül ebből a modulból tanulhatod meg azt is, hogy hogyan oszd be úgy az idődet, hogy mindig maradjon a céljaidra.

Bónuszok

És még nincs vége! Ehhez a tanfolyami induláshoz ajándék bónuszokat is kapsz:

1. bónusz: Motiváló hátterek a számítógépedre és a mobilodra

Motiváló számítógépes- és mobilhátterek, hogy minden eszközöd emlékeztessen és inspiráljon.

2. bónusz: Hozzáférés a Vitorlát fel! matrózainak zárt Facebook közösségéhez

Nem vagy egyedül az úton! Támogató társasággal minden könnyebb, és az eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy az urban:eve olvasók a legjobb fej társaság, akik – mivel sorstársak – , nem fognak kinevetni, és velük semmi sem ciki. 🙂

3. bónusz: Elakadtál? Segítek!

Mindenkinek más az élete, egyedi körülményekkel. Én azt szeretném, hogy ha segítségre van szükséged a tanfolyam bármely pontján, akkor ne maradj magadra. Rendszeresen bejelentkezem a kommentekhez, és figyelem az egyes leckék alá érkező kérdéseket, hogy válaszolhassak.

4. bónusz: Élő kérdezz-felelek!

A tanfolyam során exkluzív kérdezz-felelekben faggathatsz élőben! (És ha bármi miatt lemaradnál az élő beszélgetésről, fel fogom tölteni a felvételt a tanfolyami felületbe, és bármikor újrahallgathatod.)

EXKLUZÍV 5. bónusz: Havi bejelentkezések a tanfolyamon túl

Hosszú távon fenntartani a motivációt nem könnyű. Ezért a tanfolyam után sem engedem el teljesen a kezed – 2017 végéig minden hónapban kapsz egy emlékeztetőt és motiváló kérdéssort, amivel ellenőrizheted, hogy mit értél el és mit kell korrigálnod. És mivel a tanfolyamhoz a tréning után is hozzáférsz, egy év múlva ilyenkor újra végigmehetsz a feladatokon, már egy teljes tudatosan vezetett év tapasztalatával a hátad mögött. Így évről évre egyre több gyakorlattal és egyre nagyobb hatékonysággal haladhatsz tovább az életed minden területén 🙂

Mit mondanak azok, akik már megvették a Vitorlát Fel! tanfolyamot?

Az indulás óta már több, mint 538 ember csatlakozott a Vitorlát fel! matrózainak csapatához. Itt vannak néhányan azok közül, akik már belevágtak a tudatosabb évtervezés kalandjába – mondják el ők, miért döntöttek a tréning mellett:

A jelenlegi munkám nem elégít ki semmilyen szinten, közben végzek egy tanfolyamot is, ami a területemen továbblépés lehetne, de lehet, hogy nem is ezt az irányt szeretném folytatni. Igazából eléggé tanácstalan vagyok, ezért kezdtem el.”

– Tóth Anita


“Elég bonyolult élethelyzetben vagyok: dolgozom, a férjem a 10 hónapos picurral van itthon, mellé van egy kamasz fiam, a munkahelyemen meg egy 20 fős csoportom. Elég nagy küzdelem minden nap felszívni magam, hogy mindenhol megálljam a helyemet. Azt szeretném, ha az életem bármelyik területére nézek, tisztázva legyenek azok a célok, amik tudnak előre hajtani. Sokan írták, én is magamat ajándékoztam meg karácsonyra, szuper lesz!”

– Márfai Edina


“2016 szörnyű év volt számomra. Sok olyan váratlan nehézséggel, körülménnyel kerültem szembe, ami elvette az energiámat és a lelkesedésemet. A 2017-et mindenképp gyökeres változtatással szeretném kezdeni a hozzáállásom szempontjából. A céljaim nagyjából megvannak és el is kezdtem őket megvalósítani, de határozottabban szeretnék haladni abba az irányba, ami érdekel. Remélem, hogy a tanfolyamoddal kialakul majd bennem egy rutin, hogy minden nap tegyek azért, amit el szeretnék érni.”
– Vermes Eszter

“Már körülbelül harmadik éve töltögetem szépen az inspirációs naplóidat, és nagyon jónak találom az év végi összegzéseket és terveket a jövőre nézve.

Ezek közül pár meg is valósult, néhány viszont nem, ezek pedig olyan célok, amiket évről-évre ugyanúgy kitűzök és mégse teszek egy lépést sem az elérésükért és ez eléggé frusztráló. Kíváncsi vagyok, ezzel a tanfolyammal sikerül-e.”

– Bugjó Éva


“Sokszor úgy érzem, hogy megrekedek, hogy “lusta” vagyok, és nagyon szívesen felszámolnám ezt a halogató, önsorsrontó hozzáállást. Az eddigi tanfolyamaid tetszettek, így kiváncsi vagyok ez milyen lesz (és a korábbiak minősége már önmagában garancia)”

– Balogh Stella


Iratkozz be ma a Vitorlát fel! online tréningre

Ha ma befizetsz a Vitorlát fel! online tréningre, az alábbiakat kapod meg:

 • A teljes, 5 hetes Vitorlát fel! tanfolyamot
 • Az egyes gyakorlatokhoz tartozó letölthető, nyomtatható munkafüzeteket, az urban:eve-en megszokott magas minőségben
 • Korlátlan hozzáférést a Vitorlát fel! online tanfolyami felülethez
 • A bónusz alapozó modult, amivel már az ünnepek alatt/között elkezdhetsz rákészülni a tréningre
 • Személyes segítséget tőlem a leckék kommentjei között
 • Motiváló háttérképeket számítógéphez és mobil eszközökhöz
 • Részvételi lehetőséget az élő kérdezz-felelekben
 • Hozzáférést a Vitorlát fel! zárt Facebook közösségéhez
 • Szintentartó havi bejelentkezéseket 2017 végéig, hogy újra és újra lendületet kapjon az éved

 

Vitorlát fel! Online Tanfolyam

A teljes Vitorlát fel! online tréning
Letölthető, nyomtatható munkafüzetek
Korlátlan hozzáférés a tanfolyami felülethez
Bónusz alapozó modul
Facebook-közösség
Élő kérdezz-felelek velem
Digitális kiegészítők
Szintentartó havi bejelentkezések 2017 végéig
3 x 3 990 Ft
11 990 Ft
9 990 Ft


Az ár forintban értendő, és alanyi ÁFA-mentes (magyarul: annyit fizetsz, amennyi oda van írva 🙂 ).
Fizetés után azonnal hozzáférsz a bevezető 0. modulhoz, a tréning pedig január 2-án, hétfőn indul.
Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban, írj nekünk, segítünk: tanfolyam@urban-eve.hu

Próbáld ki, és ha nem tetszik, 14 napon belül jelezd, és visszaadom a pénzedet

Ha nem vagy benne biztos, hogy neked is működnének-e a Vitorlát fel! gyakorlatai, akkor a vásárlásodtól számított 14 napig kockázat nélkül kipróbálhatod.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megkapod az évértékelő technikákat, amikre ráépítheted a 2017-es céljaidat, és a gyakorlatok segítségével elkezdheted feltérképezni a hosszútávú álmaidat. Ha a két hét alapján azt mondod, hogy abszolút semmit nem tudsz használni a tréningből, akkor nincs más dolgod, mint legkésőbb a vásárlásod utáni 14. napon megírni a tanfolyam@urban-eve.hu címre, hol akadtál el.

Ha a nap végéig közösen sem találunk megoldást a problémádra, akkor kérdés nélkül visszautalom neked a teljes tanfolyami vételárat.

Hány évig halogatnád még, hogy tegyél magadért?

Lehet, hogy most arra gondolsz, “Hát ez inspiráló volt, majd valamikor elkezdem.”

Vagy arra, hogy “Tudom én ezt magamtól is, jövőre nekimegyek még nagyobb lendülettel.”

És igen, lehet, hogy ha továbbra is segítség nélkül tervezed a céljaidat és az időbeosztásodat, “megoldod okosba”, idővel találnál magadnak saját technikákat, amikkel lépésről lépésre elindulhatsz a céljaid felé.

De őszintén: hány év ment el már így melletted?

Hányszor ígérted már meg magadnak, hogy igen, a következő év már tényleg a Te éved lesz? Amiben odafigyelsz magadra, és teszel azért, hogy jobb legyen? Hogy konkrét lépéseket teszel azért, hogy olyan életed legyen, amit szeretsz élni?

Az, hogy idáig elolvastad ezt az oldalt, azt mutatja, hogy motoszkál benned a gondolat: lehet, hogy most tényleg szükséged van erre.

Beleugorhatsz a következő évbe is megint úgy, hogy lesz, ami lesz, ahogy esik, úgy puffan. De a következő december 31-én nincs lehetőség reklamálni, hogy “hé, nem ezt akartam!”.

Ha magadba nézel, és tudod, hogy mit szeretnél, akkor bátorítalak, hogy tegyél magadért.

Én itt vagyok és segítek, és a közösség is vár, akikkel együtt mehetsz végig az úton. Köszönd meg a kifogásaidnak, hogy előjöttek, aztán tedd le őket, és iratkozz be. Ne feledd, a garancia él — nem kockáztatsz semmit.

Találkozzunk odabent!

Via