Vedd kezedbe az életed és érd el, amit szeretnél!

A tanfolyam újra elérhető! A következő csoport hétfőn indul!

„Már megint elment egy év, és
nem haladtam az álmaimmal semmit.”

Pedig már hányszor megígérted magadnak, hogy máshogy lesz.

Persze a nagy hajtásban mindig csak egyetlen fáradt sóhajra futja, amikor néha észreveszed, hogy na, most van öt másodperced ránézni, hol is tart az életed, és egyáltalán merre szeretnél továbbmenni.

De mindig, amikor eszedbe jutnak az álmok, amikkel kapcsolatban egyszer régen olyan lelkes voltál, elfog a gyomorgörcs és a bűntudat, hogy már megint nem foglalkoztál velük.

Úgyhogy inkább elhessegeted a témát a bevált reflexmondatokkal:

“Hát, ez van. Végülis mindent nem lehet.”

“Talán annyira nem rossz így.”

“Eddig is kibírtam, most is majd csak kibírom valahogy.”

“Idén már nem, de majd jövőre már tényleg többet mozgok. Megalapítom azt a vállalkozást. És a blogomra is írok.”

Ezzel a gyors, elterjedt módszerrel valójában egyetlen dolgot érhetsz el: a végtelenségig elhalogathatod, hogy azzal foglalkozz, amit igazán szeretnél elérni az életben.

Ha pedig mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig, akkor miért lenne meglepő, ha minden év végén azon kapod magad, hogy még mindig nem tartasz sehol.

Az életed nyilván akkor is megy tovább, ha így folytatod. De ha őszinte vagy magaddal, észreveheted, hogy így hiába jönnek néha szerencsés kanyarok, jobbára csak sodródsz az árral, és csak bízni tudsz abban, hogy egyszer talán arra visz az utad, amerre jól is érzed majd magad.

Jön majd egy újabb hétfő, egy újabb elseje, egy újabb tavasz, egy újabb Szilveszter, egy újabb gyertya a szülinapi tortán (természetesen kívánsz valami szépet, amikor elfújod a gyertyát), és így simán eltelhetnek évek úgy, hogy egyre inkább azt érzed, hogy nem haladsz sehova.

Csak mindig várod a pénteket, a szabadságot, meg a varázserővel felruházott január elsejéket és “jövő hétfő”-ket, a “majd holnap”-okat, amik talán majd hoznak valami változást.

De nem hoznak, és ezen az úton továbbhaladva pár évtized múlva könnyen ébredhetsz arra egyik reggel, hogy elment melletted az életed.

Vagy azért, mert nem tudtál a céljaid felé haladni, vagy el se jutottál addig, hogy tudd, egyáltalán merre menj.

És lehet, hogy évtizedekig keményen güriztél, és ezt senki nem tagadhatja meg tőled.

De ha közben elfelejtettél élni, akkor mi értelme az egésznek?

Egy pillanatra képzeld el, milyen lenne, ha nem a pánik jellemezné az érzést, amikor a céljaidra gondolsz:

 • Nyugodt szívvel és tervezetten tudsz belevágni az új évbe.
 • Nem feszülsz be tőle, ha csak a következő lépésedet tudod, de az utána levőkről elképzelésed sincs.
 • Minden zökkenésnél tudod, merre korrigáld az irányt, mert tisztában vagy vele, hogy mi a fontos neked, mire van szükséged, és mi kell ahhoz, hogy tudj haladni a cél felé.
 • Ha változás jön – márpedig valami mindig jön – , akkor belefér, hogy erőt gyűjts, újraértékelj, és utána jöhet az újratervezés. Nem tragédia, és nem bántod magad miatta.
 • Ha jön egy kudarc – márpedig kisebb-nagyobb mindig jön – , akkor tanulási lehetőségnek fogod fel, és nem egy újabb bejegyzésnek a “bizonyítékok, amiért szar alak vagyok” listádon.
 • Pontosan tudod, mit kell tenned ahhoz, hogy kitarts a terveid mellett, és azt is tudod, hogyan csinálj időt az elérésükhöz.

Ez elsőre hatalmas szemléletváltásnak tűnik, de kis lépésekkel elérhető – és nem csak szerencsés kiválasztottakkal történhet meg.

Valószínűleg észrevetted, hogy nem nyomták meg a “Felnőtt, most már mindent tud!” gombot a 18. szülinapod reggelén. Ahhoz, hogy megtaláld, hogy ki vagy és mit is szeretnél ebben az életben, komoly beszélgetéseket kell folytatnod magaddal, és feltenned a kérdéseket, amik elvezetnek a saját válaszaidhoz.

Pont ezek a meghatározó beszélgetések szoktak elsikkadni, mert hiába készülsz valami újra, hiába határozod el, hogy itt az ideje máshogy csinálni, valahogy mindig közbejön valami, ami „fontosabb”.

Az az igazság, hogy az életed bonyolult, és öt perc alatt semmilyen érdemi változást nem fogsz tudni megtervezni.

Pedig igazi kincsekre lelhetsz már akkor is, ha csak elkezded megkapargatni a felszínt. 

Hát még, ha nem állsz meg, és igazán mélyre ásol.

Ha nem találod a helyed, ha azt érzed, hogy ennél többre vágysz, akkor nem elég az, hogy néha egy sóhaj erejéig eszedbe jut, hogy de jó lenne valami más.

Nem merülhet ki ebben a tervezés.

A sóhajtozás lottó. Reménykedsz abban, hogy az életed majd magától jobb irányba megy. És ha nem, akkor „így jártál”.

Ennél többet érdemelsz.

Ha valódi változást akarsz, akkor a kívánságoknál és a reménykedésnél tudatosabb és gyakorlatiasabb hozzáállásra van szükséged.

Mert az álmaid akkor fognak valóra válni, ha dolgozol rajtuk.

Úgyhogy mi lenne, ha most végre nem egy jónak tűnő „varázsnapra” (elseje, tavasz kezdete, szeptember 1, jövő hétfő…) tennéd fel minden lapodat?

Mi lenne, ha komolyan kifundálnád, merre szeretnéd kormányozni az életed kis tutaját, és hogyan jutsz el oda?

Mi lenne, ha mostantól akár csak heti egy-két órát szánnál a terveidre, hogy végre ne az utolsó helyre fuss be a saját fontossági listádon?

Mi lenne, ha lenne egy eszköztárad ahhoz, hogy tartsd is magad ehhez az ígéretedhez?

És mi lenne, ha a következő nekifutással nem várnád meg a jövő január elsejét?

Megnéztem, mit rejt a mély, és amit találtam, elvitt a célomig

Amikor sok évvel ezelőtt először leültem, hogy komolyan és őszintén szembenézzek azzal,

 • hogy hol tartok az életemben
 • hogy hogyan érzem magam ott, ahol vagyok
 • és hogy hová szeretnék eljutni egy év múlva, és hosszú távon…

Azonnal éreztem, hogy ez a tudatos állapotfelmérés most más, mint a korábbi, futó évértékelések és sebtiben tett klisé-fogadalmak.

Részletesen végiggondolva az életem különböző területeit, sokkal tudatosabban láttam magam előtt nem csak azt, hogy miből szeretnék többet, hanem, hogy mi tesz valóban boldoggá, mire van szükségem egy számomra boldog és teljes élethez, és milyen ösvényen kell továbbhaladnom, hogy közelebb kerüljek hozzá.

Ez segített abban, hogy kristálytisztán meg tudjam határozni a következő évem céljait.

A másik váltást azt hozta, hogy már nem fogadalmakat teszek, és nem is kőbe vésett szabályokat jelölök ki magamnak – hanem irányvonalakat.

Az élet soha nem pont úgy alakul, ahogy eltervezem, és ez így normális. Épp ezért minél több teret adok a rugalmasságnak, annál kevesebbet stresszelek, ha útközben váratlan új helyzetbe kerülök, vagy akár én magam változtatnék.

Ma ez ad erőt ahhoz, hogy a legnagyobb céloktól se rettenjek el, és ne csak a kezdeti lendület vigyen egy cél felé, hanem képes legyek felállni akkor is, amikor a padlóra kerülök, és a zsigeri “jajmostmilesz” reakció után le tudjak nyugodni, és higgadt maradjak akkor is, amikor összecsapnak a fejem felett a hullámok.

Nem egyszer előfordult, hogy borult az életem. Pánik? Volt. De nem két hétig, hanem legfeljebb egy óráig. Aztán nagy levegőt vettem, ránéztem a tervemre, és azonnal tudtam, hogy mit kell átvariálnom. Pontos terv, rugalmasság, és kitartás. Ennyi a titok.

Sokan ránéznek az életemre, és azt mondják: “De szerencsés vagy!”

Ma egy nyüzsgő kisvárosban élek a tenger partján, azzal az emberrel, akit szeretek, emellett azt csinálom, amit a legjobban szeretek, a saját vállalkozásomban úgy, hogy soha nem adtam fel a szakmai és személyes függetlenségemet.

De ez nem szerencse. A jelenlegi életem elemei egyszer mind álmok voltak, amikből aztán célok lettek, amikért aztán minden egyes nap tettem – akár több évig – , amíg el nem értem őket.

Pont így terveztem az idevezető utat? Dehogy. De minden pillanatban tudtam, hová szeretnék eljutni. És kitartottam.

És pontosan azért, mert nem szerencse, a módszer tanulható.

De előtte még egy fontos dolgot el kell mondanom, ami évről évre rengeteg ember terveit futtatja zátonyra.

A három fedősztori, ami megakadályozza, hogy elérd a céljaidat

2011 óta minden évben készítek a nagy életterületekre kiterjedő évzáró-évindító Inspirációs Naplót az urban:eve-re. 

Ezekben a naplókban osztottam meg először azokból a kérdésekből, amiket én is használok, hogy rövid idő alatt, irányítottan bogozzam ki azt, hogy az életem különböző területein abban a pillanatban hol tartok, mivel vagyok elégedett, min szeretnék változtatni, és hogyan jutok el a következő célomig, bármelyik életterületemen.

Most már évente több, mint 10 ezer ember tölti le ezeket a naplókat, így visszajelző levelezések és beszélgetések százai gyűltek össze. Ezekből pedig kirajzolódott egy érdekes ismétlődő minta:

Ha nem érsz el egy célt, a kudarc valódi okára ráül egy fedősztori.

Csak néhány ilyen fedősztori létezik, de olyan általánosak, hogy elhittük őket csak azért, mert olyan sokat hallottuk.

„Ha ennyi ember mondja, biztos rám is igaz.”

Mielőtt bármit el tudnál érni az életben, észre kell venned, az alábbiak közül melyik a te fedősztorid, ami leállít, mielőtt egy lépést is megtennél egy célodért.

1. fedősztori: “Mindig elfogy a lendületem.”

A valóság: Nem az a cél, hogy ne állj le, hanem hogy tovább tudj indulni.

Sokak a „lendület” nevű mókuskerékben élnek, évről évre. A mókuskerék így működik:

 • Január. Hatalmas elhatározással belevágsz. Igen, ez lesz az az év, amikor végre sikerülni fog! Visz a lendület, haladsz, minden szuper.
 • Jön a február. Bekavar valamit a főnököd, borul a család, átszervezik a párod beosztását. Nem, nem, még tartod magad, így is menni fog, mennie KELL. A lendület görcsbe vált.
 • Március. „Fú, itt volt két durva hét, most egyáltalán nem foglalkoztam vele. Még azért kint hagyom az asztal sarkán a terveket, néha ránézek, hátha ráérek majd valamikor.”
 • Telik az április, május… A lendület már sehol, a görcs fáradtságba váltott. A tervek valahol ott vannak a tévéújság alatt. Ha kellenének, tudnád, hol keresd őket…
 • Július. „Basszus, már az év fele elment. Most már biztos nem lesz meg. Esélytelen. Majd jövő januárban még nagyobb lendülettel vágok neki!

Ismerős?

Azért játsszuk le olyan sokan minden évben ezt a menetet, mert azt hisszük, hogy a megvalósítással volt a probléma. Ó, ha nem jött volna közbe az a valami. Ó, ha csak egy kicsit több lett volna az idő…

De nem a gyakorlattal van a probléma. Az alapfelvetés a rossz.

Ugyanis a lendület mindig elfogy.

Nem igaz az, hogy a lendület dolga, hogy végigvigyen a célodig, és egyszer elfogy, és akkor lehúzhatod a redőnyt.

És nem is az a cél, hogy akkora lendületed legyen, hogy a célod 100%-os eléréséig kitartson, és egy szuszra teljesíteni tudd a tervedet.

Ezzel a lehetetlen küldetéssel valami olyasmit állítunk be kudarcként („elfogy a lendület”), ami teljesen normális. A lendület nem hullócsillag, nem szökőnap, és nem is szerencsés bolygóegyüttállás eredménye.

Amikor elkezdesz egy célért dolgozni, akkor az a vágy, az az elszánás benned van, nem egy külső körülményben – ezért újra megtalálhatod akkor is, ha épp nem újév első napja, elseje, vagy épp hétfő van.

A célodhoz vezető út – nevezzük sikernek – nem egy egyenes, folyamatos, bukkanók nélküli diadalmenet. Inkább hasonlít egy hullámvasútra, vagy — érzetre legalábbis — egy szellemvasútra. 🙂 Valahogy így:

vitorlát fel siker

Bármekkora is a kezdeti lendület, mindig elfogy. De tudatosíthatod, hogy a lendület nem egyszer egy évben jár.

Sőt: megtanulhatod és gyakorolhatod azt a képességet, amivel innentől kezdve mindig megtalálod magadban azt az erőt, amivel újra és újra felállhatsz és folytathatod.

Akkor is, ha közben egyszer, kétszer, háromszor padlóra vágott az élet.

2. fedősztori: “Azért nem érem el a céljaimat, mert lusta vagyok.”

A valóság: A lustaság nem létezik.

Nem írtam el.

De tessék, ideírom még egyszer:

A lustaság nem létezik.

A lustaság valójában egy bűnbak. Akár magadnak adod ezt a címkét, akár más aggatta rád, a „lustaság” egy kényelmes elterelés: amint ott a címke, nem kell foglalkozni vele, hogy mi van a felszín alatt.

Több különböző indok is rejtőzhet a “lusta vagyok” címke alatt, de van egy jó hírem. Amint megtanulod nevesíteni a “lustaságod” valódi okát – és összesen 3 ilyen ok létezik – , azonnal tudsz tenni a feloldásáért, hogy legközelebb ne ezen bukjanak el a céljaid.

3. fedősztori: “Nem leszek nagyravágyó, inkább megbecsülöm, amim van”

A valóság: Amid van, az is bizonytalan, és bármikor változhat. Akár egy szempillantás alatt.

Nincs semmilyen garancia, hogy az, ahogyan most élsz, akikkel és amilyen élethelyzetben, az így marad, ahogy most van. Sőt.

Akár egyik percről a másikra megváltozhatnak a körülményeid.

Elköltözöl – vagy el kell költöznöd.

Hirtelen új helyzetben találod magad, és rögtön képben kell lenned – vagy kihúzzák a lábad alól a talajt, és azonnal reagálnod kell.

Belép egy új, fontos ember az életedbe – vagy épp elveszítesz valakit, aki fontos neked.

Az élet nagy változásai ritkán jelentkeznek be előre. Ha nincs terved, amire támaszkodhatsz, amikor felfordul az életed – akár pozitív, akár negatív az esemény! – akkor szül rossz döntéseket a felkészületlenség és a kapkodás.

Ha viszont pontosan képben vagy, hogy merre haladtál amúgy, gyorsan és hatékonyan tudsz korrigálni. És több időd marad arra, hogy érzelmileg és lelkileg feldolgozd azt, ami veled történt (kapkodáskor az öngondoskodás megy ki először az ablakon).

Ha mersz lépni, a bizonytalan jövőről gyakran kiderül, hogy még jobb is, mint amilyennek a mostani „biztos” helyzet tűnik.

Persze kihajózni az ismeretlen tengerre akkor érdemes, ha tudod, hova szeretnél eljutni. Az egyik kedvenc idézetem ezért ez Senecától: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Ha megvannak az eszközeid arra, hogy meghatározd, hova szeretnél tartani, és meg is erősödj ebben a döntésedben, akkor máris nem lesz olyan fenyegető az az ismeretlen.

Ez a három leggyakoribb fedősztori, de bármelyik is a tiéd, van még egy mondat, ami mindhárom esetben még pluszban meg tud akadályozni abban, hogy végre ne csak másokért, hanem magadért is tegyél az életedben. Ez a mondat pedig így hangzik:

Á, jó lesz továbbra is így.

De őszintén: ha jó lenne, akkor jól éreznéd magad, nem?

A mondat mögötti valóság ez: „Fogalmam sincs, hogy merre tovább. Félek segítséget kérni. Úgyhogy inkább úgy csinálok, mintha jó lenne nekem így. Még akkor is, ha hazudnom kell magamnak.

Ebből jönnek az álmegoldások minden évben.

Még nagyobb lendülettel vágsz bele – ami ugyanúgy elfogy.

Még szigorúbb vagy magaddal – amitől még kevésbé éred el a célodat, cserébe még bántod is magad.

Vagy egyszerűen pont ugyanúgy csinálsz mindent, mint eddig, és bízol benne, hogy most szerencséd lesz – de mivel nem a szerencsén múlik, megint nem sikerül.

Bárhogy is, ha nem változtatsz, egy év múlva ugyanitt leszel. A célok ugyanolyan távol. Te ugyanolyan fáradtan. Ugyanolyan kevés idővel. Csak elment egy újabb év.

Megéri még egyszer végigmenni ezen az úton, amit már olyan jól ismersz?

Én azt tudom, hogy nekem sok év alatt állt össze az, hogy nekem mi működik. Aztán több ezer ember tapasztalatával alakítottam ki egy olyan rendszert, ami segít abban, hogy ne a szerencsén és a véletleneken múljon, hogy tudsz-e tenni a céljaidért, és hogy milyen évet zársz legközelebb.

Meg is mutatom, hogyan.

Indul a Vitorlát fel! online tanfolyam

Vitorlát fel! online tanfolyam

Összerakjuk a rakományt, megrajzoljuk a térképet, megküzdünk a viharos tengerrel, megtaláljuk a világítótornyot, és kikötünk az izgalmas, új partokon.

A Vitorlát fel! egy hat hetes, gyakorlati online tanfolyam, amiben lépésről lépésre segítek neked:

 • kibogozni és feloldani azokat az akadályokat, amik miatt eddig nem haladtál;
 • átfogó állapotfelmérést végezni a jelenlegi életeden, hogy tudd, melyik területen pontosan hogy állsz;
 • megtalálni a céljaidat az életed minden területén;
 • reális és bírható akciótervet készíteni a következő időszakra;
 • és úgy elindulni a céljaid felé, hogy tényleg elérd, amit szeretnél.

A tanfolyami anyag arra épül, hogy átadjam neked azt a szemléletet, és azokat a konkrét technikákat, amikkel én is tervezem az életemet, és amiket az elmúlt évek tapasztalata alapján a leghatékonyabbnak ismerek, hogy te is új szemmel nézhess arra, hogy hogyan tűzöl ki célokat és hogyan valósítod meg őket.

A Vitorlát fel! online végezhető tanfolyam, amiben a feladatokat egyedül végzed, de az eredményeidet, haladásodat, és utadat az online matróz-társaid egész közösségével oszthatod meg, akikkel közösen együtt haladtok a tervezésben. A pozitív visszajelzések és a támogatás pedig tovább motivál a folytatásban!

Mitől online az online tréning? Attól, hogy a világ bármely pontján részt vehetsz benne, mindössze egy internetkapcsolatra lesz szükséged. A tanfolyami felületünket bármilyen eszközről eléred, legyen az asztali számítógép, laptop, okostelefon vagy tablet.

A tanfolyam törzsanyaga négy modulból áll, könnyen követhető elméleti és gyakorlati leckékkel, letölthető nyomtathatókkal és egyéb digitális kiegészítőkkel.

A tanfolyam alatt minden héten újabb modulhoz férhetsz hozzá, így sosem terhellek le egyszerre túl sok információval és feladattal, és bőven lesz időd, a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. De akkor se aggódj, ha valami közbejön! Más online tanfolyamokkal ellentétben a Vitorlát fel! anyagait időkorlát nélkül, bármikor és akárhányszor újraolvashatod, így ha bármilyen okból (munka, ünnep, utazás, betegség, karácsonyi hajtás, stb.) nem tudnád “élesben” követni az anyagokat, akkor sem maradsz le semmiről.

Mivel nem elméleti elmerengést, hanem gyakorlati készségeket adok a kezedbe, nem csak akkor fogod tudni hasznosítani a technikákat, ha pont úgy élsz, mint én. A gyakorlatok épp azt segítik elő, hogy a saját életedhez találj személyre szabott megoldásokat. Ez teszi lehetővé, hogy a tréning attól függetlenül hasznos legyen a számodra, hogy hány éves vagy, hol élsz, hogyan élsz, mik a szokásaid, vagy mi az értékrended. Sőt! Úgy alakítottam ki a tréninget, hogy ha fél-egy-öt év múlva újra új élethelyzetben találod magad, a már ismert gyakorlatok segítsenek új megvilágítást adni a friss helyzethez.

A Vitorlát fel! más, mint bármilyen hasonló tréning, amit ismersz

Én a falnak megyek azoktól a „tervező” és „célkitűző” módszerektől, amik kizárólag álmodozásra épülnek, és a fantázia világában maradnak. Félreértés ne essék: az álmodozás fontos kezdeti lépcsőfoka a tervezésnek – de semmit sem ér anélkül, hogy a gyakorlatba is át tudnád ültetni, hogy hogyan fogsz eljutni a kitűzött céljaidig.

Éppen ezért a Vitorlát fel! gyakorlatai nem abban merülnek ki, hogy rajzolunk, inspirációs montázsokat készítünk, és lessük a hullócsillagokat. A valódi siker a kemény munka eredményeként jön el, de nincsenek instant megoldások, hosszú távon a kitartás és szorgalom juttat el a célodig. Tőlem a tréning során ahhoz kapsz eszközöket, hogy a céljaid elérésébe fektetett idő és munka végre ne vesszen kárba.

De nem csak ebben más a Vitorlát fel! tréning:

 • Nem csak akkor tudod elvégezni, ha rengeteg szabadidőd van. Épp ellenkezőleg. A tanfolyam lépésekre bontott felépítése biztosítja, hogy ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhárom egyszerre), be fogod tudni illeszteni az életedbe a gyakorlatokat.
 • Nem ezoterikus bevonzós tréning, amiben addig koncentrálunk a pálmafás tengerpartra, amíg Janeway kapitány és az Enterprise űrhajó legénysége oda nem teleportál minket. A Vitorlát fel! konkrét, praktikus, és a te életedről szól.
 • A tanfolyam elvégzéséhez nem kell költekezned. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a gyakorlatokhoz tartozó munkalapok kinyomtatása lesz.

Végül pedig fontos szempont, hogy nem kell előre tudnod, hogyan csinálj helyet az életedben a tanfolyamnak. A bevezető anyagokat azonnal elérheted, így már a tanfolyami törzsanyag indulása előtt kapsz azonnal alkalmazható időfelszabadító technikákat. Ezért ha szuperzsúfolt is a következő időszakod, már a tanfolyam előtt lesznek eszközeid arra, hogy lazíts a szorításon.

Mit tanulhatsz konkrétan az egyes modulokból?

0. Modul: A kikötő

Ebben a rövid bevezető modulban, amit a tanfolyamhoz való hozzáférés után azonnal elkezdhetsz:

 • Megosztom veled a tanfolyami matrózok hat irányelvét, amivel a legtöbbet hozhatod ki a tanfolyami munkádból
 • Az időtáblázat-gyakorlattal egyben felmérheted, pontosan miből áll most egy heted, így képbe kerülhetsz azzal kapcsolatban, hogy heti hány órával dolgozol. Két módszert is adok, hogy több szabadidőt csinálj magadnak a céljaidra.
 • Ha pedig teljesen tele van a teendőlistád, és azt se tudod, hova írd be feladatnak, hogy „levegőt venni”, a Bozótvágó-technikával 15 perc alatt segítek szétcsapni a teendőid között

Ezekkel a gyakorlatokkal már a tanfolyami törzsanyag előtt elkezdheted letenni a hatékony célkitűzés alapjait.

1. Modul: Tengeri szörny-előrejelzés

Ebben a modulban olyan eszközöket kapsz, amikkel szembenézhetsz a saját, személyre szabott korlátozó szörnyeiddel, akik az eddigi életedben visszatartottak – mielőtt nekiindulsz, fontos tudni, hogy kik is lapulnak a mélyben.

Ezekhez a szörnyekhez ismerhetsz meg elhárító technikákat:

 • A 3-karú Lustaság-Polip – ha eddig azt hitted, hogy a lustaság akadályoz meg abban, hogy elérd a céljaidat, ez a technika fel fog szabadítani
 • A Büntetés-örvény – megmutatom, hogyan keveredj ki a büntetés és a bűntudat körforgásából, ha jelenleg ezek a „motivációs” eszközök határozzák meg, hogy hogyan bánsz magaddal
 • A maximalizmus-zátony – a maximalizmus sokunk életének legnagyobb béklyója, így három módszert is adok a „nem elég”-érzés oldására, köztük egyetlen mondatot, ami bármikor segít átkeretezni a maximalizmusodat
 • A halogatás-halrajnak mindig van egy jó kis indoka arra, hogy miért is kéne inkább a kikötői kocsmában támasztanod a pultot ahelyett, hogy tengerre szállnál… Hagyd hátra őket! Ehhez adok egy rövid- és egy hosszú távra működő gyakorlatot.

A szörnyeken túl pedig ott vár a tengerek ismerője, egy igazi öreg róka, a Bárcsak-nyomozó: ez a gyakorlat segít kikristályosítani, hogy minden szörnyön, minden hiedelmen túl mire is vágysz valójában. Ezt a technikát akkor is sikerrel alkalmazhatod, ha vannak elképzeléseid arról, hogy mit akarsz kihozni az életedből, és akkor is, ha halvány lila gőzöd sincs, mihez kezdj magaddal. (Például, ha az oldal tetején álmodozva sóhajtottál fel azon a részen, ahol azt írtam, hogy most egy tengerparti kisvárosban élek, és arra gondoltál, hogy az milyen jó lenne, megmutatom, hogy hogyan fordítsd inspirációba ezt az érzést!)

Az első modul óriási áttörést hozott. Tudtam, hogy lazítanom kell a teljesítménykényszeremen és a maximalizmusomon, a hogyant viszont az első modul adta meg. Teljesen felszabadultam a „kell” és a „muszáj” kényszere alól. Könnyebben tudom azonosítani az összes belső korlátozó szörnyet, mert szinte mindegyik jellemző rám különböző mértékben. A nagy felismerés hatására sokkal jobban vagyok lelkileg, és mindezzel arra is rájöttem, hogy sokkal több dolog felett van hatásköröm, mint azt eddig gondoltam.”

– Fajszi Mariann

2. Modul: A rakomány

Nem lehet úgy kihajózni a tengerre, hogy ne tudnád, mit viszel magaddal. Ezért ebben a modulban megmutatom, hogyan végezd el az életed átfogó állapotfelmérését úgy, hogy kinyerd a legfontosabb tanulságokat a különböző életterületeidből. A későbbi modulokban aztán ezekre a tanulságokra alapozva fogsz tudni reális célokat kitűzni.

 • Részletesen végigvezetlek az életed hét nagy területén – személyes fejlődés, egészség, karrier és tanulás, baráti kapcsolatok, párkapcsolat, pénzügyek és közösség – hogy irányított kérdésekkel feltárhasd, melyik területen pontosan hol tartasz most.
 • Elmondom azt is, mik azok a megengedések, amikkel leteheted a bűntudat-fókuszú állapotfelmérést

Ha töltöttél már ki urban:eve-es inspirációs naplót, ezt a modult szeretni fogod, mert jóval mélyebbre megyünk és sokkal részletesebben térképezzük fel, hogy miből dolgozol!

Amikor elkezdtem kiértékelni a különböző életterületeimet, rengeteg dolog a felszínre került, amit évek óta kerülgettem. Ez sokat segített, hogy az összes eddigi döntésemet helyretegyem, tanuljak belőlük és „tiszta lapot” adjak magamnak.

Végre felismertem, hogy el kell engednem jópár olyan tervet, amit csak megszokásból vagy mások miatt szerettem volna megvalósítani. Azóta folyamatosan edzem magam azzal, hogy nemet mondok arra, amit nem szeretnék megcsinálni. Így lett ez az év a változás éve számomra.”

– Vermes Eszter

3. Modul: Merre, kapitány?

Szörnyeidtől szabadulva, életterületeidet megvizsgálva most rajtad a sor: ha bármerre mehetnél, merre mennél? Az első két modul alapján segítek reális célokat kitűzni, és technikákat adok arra, hogy hogyan lehetsz kitartó a céljaiddal. Ebből a modulból megtudhatod:

 • Mi a különbség a fogadalom és a cél között, és miért fontos szétválasztanod a kettőt egymástól
 • Miért fontos, hogy fogadalom helyett ígéretet tegyél magadnak (a különbség: az utóbbi tényleg téged szolgál)
 • Hogyan ne tűzz ki célt – ha ezt az egy szempontot észben tartod, sokkal kevesebb kudarcélmény fog érni az életben
 • Hogyan lesz elérhető a célod attól, hogy mérhetővé teszed
 • Mi az Eat-Pray-Love Csapda, és hogyan kerüld el

Ennek a modulnak a végére már kezedben lesz az életed következő időszakára vonatkozó reális, elérhető és pontosan megfogalmazott céljainak részletes listája. És a java még csak most jön!

4. Modul: A kincsestérkép

A hosszú távú célok meghiúsulásának első számú oka, hogy elfogy a kezdeti lendület, és nem tudod, hogyan indulj újra neki. Ezért a tanfolyam negyedik hetén átnyújtom neked azokat az eszközöket, amivel biztosíthatod, hogy ne csak kitűzd, hanem el is érd a céljaidat.

 • A Célredukáló biztosítja, hogy ne terheld túl magad (ami az egyenes útja a kudarcnak)
 • Hogyan használd a célszintezés módszerét arra, hogy ne csak a sikerült/nem sikerült tengelyen tudd értékelni a céljaidat
 • A Célfelbontó egyetlen kérdéssel megtanít visszafelé gondolkodni, hogy reális egységekre tudd bontani a céljaidat
 • A Menetrend-gyakorlattal pedig képes leszel havi, heti és napi szinten meghatározni, mik a céljaid felé vezető lépések

“Amikor kitöltöttem a munkafüzetet a rengeteg célommal, örültem, hogy végre mindent összeszedtem, amivel foglalkozni akarok, és akkor na majd most elkezdünk mindért apró lépéseket tenni, és már vártam a csodamódszert, hogy ez bele is férjen a mindennapokba! Aztán jött a célredukáló gyakorlat, és rájöttem, nincs csodamódszer, nincs multitasking. Fontossági sorrend van, döntések vannak, és megengedések vannak. Ez volt a pillanat, amikor összeállt a kép, és értelmet kaptak azok a feladatok is, amikről addig azt hittem, feleslegesek.”

– Makrai Aliz

Bónuszok

És még nincs vége! Ehhez a tanfolyami induláshoz ajándék bónuszokat is kapsz:

1. bónusz: Motiváló hátterek a számítógépedre és a mobilodra

Motiváló számítógépes- és mobilhátterek, hogy minden eszközöd emlékeztessen és inspiráljon.

2. bónusz: Hozzáférés a Vitorlát fel! matrózainak zárt Facebook közösségéhez

Nem vagy egyedül az úton! Támogató társasággal minden könnyebb, és az eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy az urban:eve olvasók a legjobb fej társaság, akik – mivel sorstársak – , nem fognak kinevetni, és velük semmi sem ciki. 🙂

3. bónusz: Elakadtál? Segítek!

Mindenkinek más az élete, egyedi körülményekkel. Én azt szeretném, hogy ha segítségre van szükséged a tanfolyam bármely pontján, akkor ne maradj magadra. Rendszeresen bejelentkezem a kommentekhez, és figyelem az egyes leckék alá érkező kérdéseket, hogy válaszolhassak.

4. bónusz: Korlátlan hozzáférés a tanfolyami anyagokhoz

Más online tanfolyamokkal ellentétben én nem vonom meg egy mesterségesen kijelölt időpontban a hozzáférésedet. Így hiába kapod meg 6 hét alatt a tréning módszereit, azok elvégzésére korlátlan idő áll a rendelkezésedre. Bármilyen kicsi vagy nagy célt tűzöl ki, bármikor visszatérhetsz segítségért a tanfolyami technikákhoz és a közösséghez. Így például félévente-évente elvégezheted az életed állapotfelmérését, már egy teljes tudatosan vezetett év tapasztalatával a hátad mögött. Így évről évre egyre több gyakorlattal és egyre nagyobb hatékonysággal haladhatsz tovább az életed minden területén 🙂

“Ha megszoktál az életedben vagy a munkahelyeden egy bizonyos működést, akkor állati nehéz reggel bemenni, és másképp csinálni. Éppen ezért használom a tanfolyami emlékeztető technikákat, hogy ne a megszokott rutin vezessen. Megtanultam elfogadni, hogy a dolgok nem egycsapásra változnak meg, amitől értékelem a részsikereket is. Egyre többször sikerül a „fene egye meg, nem sikerült megcsinálni” gondolatot kicserélnem arra, hogy „elkezdtem, és a mai napba ennyi fért bele„. Ez azért már jobban hangzik – és jobban is érzem magam.”

– Márfai Edina

VIP extra modul: Kinn a tengeren

Hosszú távon fenntartani a motivációt nem könnyű. Ezért ha a VIP-szinten csatlakozol a Vitorlát fel! csapatához, a tanfolyami törzsanyag után sem engedem el a kezed: átadok egy teljes modulnyi módszert, amik a céljaid kikristályosítása után segítenek abban, hogy hogyan segítsd elő, hogy mindig maradjon idő a céljaidra, és hogy folyamatosan képben legyél, hogyan haladsz, és kell-e korrigálnod.

 • A Hosszútáv-biztosítóban 4 technikát mutatok, amik közül már ha csak az egyiket beépíted az életedbe, hosszú távon is folyamatosan előtérben tarthatod a céljaidat. Ez segít akkor is szinten tartani a figyelmedet, amikor már hónapok teltek el a célkitűzésed óta!
 • Bármilyen jól tervezel, az élet mindig tud dobni valami kicsit, közepesen, vagy nagyon durvát, ami kibillent. Ezért átadok 4 Vészhelyzet-protokollt, hogy azonnal visszapattanj, és pontosan tudd, mit kell tenned, amikor (nem ha, hanem amikor) minden borul.
 • Mint bármilyen változásnál, a céloknál is fontos, hogy az elkezdett változtatásokról ne csak hosszú idő után derüljön ki, hogy működtek-e vagy sem. A havi hajónapló technikával rendszeresen ránézhetsz a választott célod jelenlegi állására, hogy ne ússz el, és továbbra is irányban tudd tartani a hajódat.
 • havi távcső technikával megmutatom, hogyan vizsgáld meg, hogy még mindig abba az irányba szeretnél-e menni, amit pár hónapja kitűztél magadnak, és hogy mitévő légy akkor, ha te magad szeretnéd átrendezni a korábban felvázolt cél- és teendőlistádat.

Haladó videotréning-tár

A VIP-szinten a kiegészítő gyakorlatok mellett az évek alatt összegyűlt videotréning-táramhoz is hozzáférést kapsz. (Ezek a videók több résztvevő szerint önmagukban annyit érnek, mint egy-egy kisebb önálló tanfolyam!). Az első egy 90 perces motivációs videotréning, amiben a korábbi tanfolyamosok kérdéseire válaszolva olyan témákban adtam tanácsokat, mint hogy:

 • Mitévő légy, amikor folyamatosan kúsznak fel a teendők a listádra?
 • Honnan tudod, hogy irreális-e egy vágyad?
 • Hogyan engedj el egy célt, amibe már egy csomó időt és energiát beletettél?
 • Hogyan válaszd szét a saját céljaidat más elvárásaitól?
 • Hogyan legyél a saját életed „kapitánya”, ha közben reszket a lábad az idegességtől?
 • Mit csinálj, ha megvan a célod, és ott a naptárban, mégsem tudod rávenni magad, hogy csináld?

A második VIP-videotréning „A lustaságon túl”, amiben még mélyebbre merülök az első modulban megismert korlátozó hiedelmek világában, hogy hatékonyan számolhasd fel azokat, amik téged kísértenek – különös tekintettel a lustaság hiedelmére.

A harmadik VIP-tréning pedig az Újratervezés” címet viseli, amiben többek között feltárom, hogy:

 • Milyen időközönként érdemes ránézni a céljaid állására?
 • Hogyan helyezz el új célokat a rendszeredben?
 • Mit csinálhatsz, ha letértél az eredetileg kitűzött ösvényről?
 • Miért nem kudarc az újratervezés?
 • Hogyan közelítsd meg az újratervezést attól függően, hogy a célod változott, vagy a körülmények?

VIP-szinten a tanfolyam különböző pontjain hozzáférést kapsz mind a három bónusz videotréninghez, hogy ezek extra lökést adjanak a sikeredhez.

Mit mondanak azok, akik már elvégezték a tanfolyamot?

Az indulás óta már 1802 ember csatlakozott a Vitorlát fel! matrózainak csapatához. Itt vannak néhányan azok közül, akik már a tanfolyami technikákkal élik tudatosabban az életüket:

“Elméletben eddig is tudtam, hogy sok kis lépés sokkal többet ér, mint egy-két nagy, de saját bőrön tapasztalni sokkal meggyőzőbb. Így vágtam bele a legnagyobb célomba, annak ellenére, hogy úgy éreztem, nem voltam rá kicsit sem felkészült. Minden félelmem ellenére jelentkeztem egy olyan munkára, amihez semmilyen előképzettségem és tapasztalatom nem volt, csak a lelkesedésem. És sikerült! Felvettek, nagyon jó fizetéssel, pedig tudták, hogy ingyen is szívvel-lélekkel csinálom.

A nagy tanulságom, hogy ahhoz, hogy csinálhassak valamit, nem kell maximálisan megterveznem, meg előre felkészülnöm mindenre – mert akkor vagy nem érem el a célt soha, vagy csak rengeteg felesleges energiabefektetéssel.

Alapos és részletes a tanfolyam, valódi problémákról szól, ami minden embert ugyanúgy érint. Nagyon jó volt, hogy szépen fokozatosan az aktuális helyzettől értünk el a megálmodott helyzetig, és lépésről lépésre tanulhattam meg, mit kell tennem a gyakorlatban, és közben az önismeretem is fejlődött, ami mindig jól jön.”

– Baranyai Anna


“A tanfolyam során az volt a legnagyobb felismerés, hogy a célmegvalósítás is időt igényel! Nem fog sikerülni elérni egy célt, ha nincs rá időm, hogy foglalkozzak vele. Eddig ez olyan huszadrangú kérdés volt: majd ha ráérek, majd ha lesz időm, majd ha nem leszek fáradt, akkor foglalkozom vele. Na ez a „majd” nem akart eljönni. Ekkor jött a mondatod, ami nagyon megfogott, fel is írtam a filofaxom elejére: „Időd nem lesz, hanem csinálsz”.

Írtam már korábban is napirendet magamnak, ezért nem értettem, hogy miért nem boldogulok. Az időtáblázat-technikával át tudtam gondolni az életem jelenlegi változását, és készítettem egy olyan új napirendet, amiben fix helyet kapott a házimunka is és a célok megvalósítására szánt idő is, így új rendszert kapott az életem, már nem fordul elő, hogy elúszom.”

– Kertész H. Györgyi


Sokszor csak kitaláltam dolgokat, de nem tettem értük semmit, aztán meg néztem, hogy miért nem jutok közelebb hozzájuk. Most már tudok tervezni irányokat, és ha úgy alakul, akkor változtatni az irányon. Ebben a legjobban a halogatásom visszafejtése segített: tudatosabban tudok dönteni így, hogy tudom, miért nem akarok néha megcsinálni dolgokat.

A kutatási munkám során sokszor kell eseményeket látogatnom, amiktől sokszor meg szoktam ijedni. A negyedik modul célkitűzős gyakorlataival, és különösen a Célfelbontóval már nem ijesztenek meg annyira a külső hatások – a mostani kutatási félévemet már eleve úgy közelítettem meg, hogy nagy vonalakban felbontottam, és megkerestem azokat a kis részcélokat, amikkel egészen jól haladok, amik mellé könnyen be tudom illeszteni az eseményeket, és a nagy cél függvényében változtatni is tudok.”

– Balogh Andi


Én sajnáltam az időt arra, hogy ilyen részletesen végiggondoljam az életem és hogy mit szeretnék – ezért nem jutottam sehova. A tanfolyam segített abban, hogy végigböngésszem az életem, értékeljem, megfogalmazzam a céljaim, kiválasszam mit is szeretnék és segít, hogy elérjem azt. Nagyon betalált az a rész, hogy hogyan bánjak jól magammal. Azóta hatékonyabb vagyok, és bűntudat nélkül tudok pihenni.

Sikerült priorizálnom a feladataim között és nemet mondtam olyan dologra, ami most nem segített volna az új céljaim elérésében, de mondjuk pár hónapja el se tudtam volna képzelni, hogy nemet mondok rá. Teljesen a feje tetejére álltak az eredeti elképzeléseim annak hatására, hogy végiggondoltam, mi az, ami nekem fontos, amit én szeretnék, és mi az, ami külső elvárás. És már csak ettől a leválogatástól jobban érzem magam.”

– Slonina Nati


Iratkozz be ma a Vitorlát fel! online tréningre

 • A teljes, 6 hetes Vitorlát fel! tanfolyam
 • Az egyes gyakorlatokhoz tartozó letölthető, nyomtatható munkafüzetek
 • Korlátlan hozzáférés a Vitorlát fel! online tanfolyami felülethez
 • Bónusz alapozó modul, amivel már a regisztráció után elkezdheted felszabadítani az idődet
 • Személyes segítség tőlem a leckék kommentjei között
 • Hozzáférés a Vitorlát fel! zárt Facebook közösségéhez
 • Digitális kiegészítők
 • Extra VIP modul, hogy hosszú távon is újra és újra lendületet kapj
 • 90 perces motivációs videotréning
 • „A lustaságon túl” hiedelem-oldó videotréning
 • „Újratervezés” videotréning

32 990 Ft helyett
28 990 Ft

 • A teljes, 6 hetes Vitorlát fel! tanfolyam
 • Az egyes gyakorlatokhoz tartozó letölthető, nyomtatható munkafüzetek
 • Korlátlan hozzáférés a Vitorlát fel! online tanfolyami felülethez
 • Bónusz alapozó modul, amivel már a regisztráció után elkezdheted felszabadítani az idődet
 • Személyes segítség tőlem a leckék kommentjei között
 • Hozzáférés a Vitorlát fel! zárt Facebook közösségéhez
 • Digitális kiegészítők
 • Extra VIP modul
 • 90 perces motivációs videotréning
 • „A lustaságon túl” hiedelem-oldó videotréning
 • „Újratervezés” videotréning

25 990 Ft helyett
21 990 Ft

Az ár forintban értendő, és alanyi ÁFA-mentes (magyarul: annyit fizetsz, amennyi oda van írva 🙂 ).
Fizetés után azonnal hozzáférsz a bevezető 0. modulhoz, a tréning a regisztrációd utáni hétfőn indul.
Ha kérdeznél a tanfolyammal kapcsolatban, írj nekünk, segítünk: tanfolyam@urban-eve.hu

Próbáld ki, és ha nem tetszik, 14 napon belül jelezd, és visszaadom a pénzedet

Ha nem vagy benne biztos, hogy neked is működnének-e a Vitorlát fel! gyakorlatai, akkor a vásárlásodtól számított 14 napig kockázat nélkül kipróbálhatod.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megkapod azokat a technikákat, amikkel hatékonyan elkezdhetsz helyet csinálni az idődben, emellett átvezetlek a korlátozó hiedelmek lebontásának lépésein, és a hosszútávú álmaidat is elkezdheted feltérképezni. Két hét alatt bőven lesz rá alkalmad a gyakorlatban is kipróbálni a tanfolyamot, és a saját tapasztalati tudásod alapján hozhatod meg a döntést, hogy tényleg működik-e ez neked 🙂 (És mivel már ilyen kérdés is jött, ideírom: nem, nem „ciki” visszakérni a pénzt, ha nem tetszik a tanfolyam, és nem is fogom magamra venni. Felnőtt emberek vagyunk, és ez így normális!)

A lényeg: ha a két hét alapján azt mondod, hogy kipróbáltad, és tényleg abszolút semmit nem tudsz használni a tréningből, akkor nincs más dolgod, mint legkésőbb a vásárlásod utáni 14. napon megírni a tanfolyam@urban-eve.hu címre, hol akadtál el.

Ha a nap végéig közösen sem találunk megoldást a problémádra, akkor kérdés nélkül visszautalom neked a teljes tanfolyami vételárat.

Hány évig halogatnád még, hogy tegyél magadért?

Lehet, hogy most arra gondolsz, “Hát ez inspiráló volt, majd valamikor elkezdem.”

Vagy arra, hogy “Tudom én ezt magamtól is, jövő januártól nekimegyek még nagyobb lendülettel.”

És igen, lehet, hogy ha továbbra is segítség nélkül tervezed a céljaidat és az időbeosztásodat, “megoldod okosba”, idővel találnál magadnak saját technikákat, amikkel lépésről lépésre elindulhatsz a céljaid felé.

De őszintén: hány év ment el már így melletted?

Hányszor ígérted már meg magadnak, hogy igen, ez az év már tényleg a Te éved lesz? Amiben odafigyelsz magadra, és teszel azért, hogy jobb legyen? Hogy konkrét lépéseket teszel azért, hogy olyan életed legyen, amit szeretsz élni?

Az, hogy idáig elolvastad ezt az oldalt, azt mutatja, hogy motoszkál benned a gondolat: lehet, hogy most tényleg szükséged van erre.

Beleugorhatsz most is az életedbe úgy, hogy lesz, ami lesz, ahogy esik, úgy puffan. De egy év múlva ilyenkor nincs lehetőség reklamálni, hogy “hé, nem ezt akartam!”.

Ha magadba nézel, és tudod, hogy mit szeretnél, akkor bátorítalak, hogy tegyél magadért.

Én itt vagyok és segítek, és a közösség is vár, akikkel együtt mehetsz végig az úton. Köszönd meg a kifogásaidnak, hogy előjöttek, aztán tedd le őket, és iratkozz be. Ne feledd, a garancia él — nem kockáztatsz semmit.

Találkozzunk odabent!

Via