Vitorlát fel 0. modul: Bárcsak-nyomozó (pótoldal)

Honnan tudod, hogy mit szeretnél? Hát például úgy, hogy megfigyeled, hogy milyen dolgok, gondolatok hatására sóhajtasz fel álmodozón! 🙂 Ebben segít a Bárcsak-nyomozó.

LETÖLTÉS: Bárcsak-nyomozó munkafüzet

Így használd a technikát!

Milyen dolgok szereznek örömet MOST? Figyeld meg, milyen álmokra, vágyakra gondolsz, mi az, amitől egy nagyot sóhajtasz, és elkezd hevesebben verni a szíved!

A következő időszakban figyeld meg, hogy milyen helyzetekben gondolsz valami olyat, ami „Bárcsak…”-kal kezdődik! Akár spontán jut eszedbe, akár valamit látsz vagy hallasz, és ennek hatására megfogalmazódik benned, az, hogy bárcsak te is ezt tehetnéd, bárcsak neked is lenne ilyen — ÍRD FEL! Töltsd le hozzá a munkafüzetet, amiben van hely jegyzetelésnek, és irányított, befejezetlen mondatok segítenek a vágyaid feltérképezésében. 🙂

Természetesen nem csak a feladat ideje alatt alkalmazhatod ezt a technikát, hanem az életed hátralevő részében is. 🙂

Irigységből is csinálhatsz inspirációt!

Ez egy plusz kihívás a következő időszakra, de igazából az egész életedre. Ha bármikor felmerül benned a gondolat, hogy „ó, én is akarom azt, amit ő!„, akkor nem kell a kezedre csapnod, hogy milyen csúnya ember vagy, irigy kutya. Mert ez nem igaz. Először definiáljuk a különbséget az irigység és az inspiráció között, aztán fordítsuk át, amit érzel, mert így lesz hasznos információ abból, ami bűntudatot is okozhatna!

irigysegvsinspiracio

Az irigység azt jelenti, hogy látod, hogy valakinek van valamije, és te szeretnéd azt elvenni tőle. Azaz a végén az a valami nálad van, nála pedig nincs. Neki ne legyen, neked pedig igen. Ez tényleg nem szép dolog, de biztos vagyok benne, hogy a legtöbb alkalom, amikor mások élethelyzetére ránézel, és arra gondolsz, „de jó neki, én is szeretnék olyat!„, az nem tartalmazza azt a kiegészítést, hogy „neki meg ne legyen ilyenje, dögöljön meg”. Nagyon kevés olyan dolog van a világon, amiből annyira kevés van, hogy ha te is szeretnél olyat, akkor ahhoz el kell venni a másét (néhány első kiadású Dickens regényt és veszélyeztetett állatfajt kivéve) — úgyhogy ne ebből a hiánymentalitásból nézd azt, hogy kinek mi van az életben.

Próbáld meg átfordítani inspirációra, méghozzá ezzel az üzenettel: igen, ez lehetséges ebben a világban! És: nekem is lehet ilyenem! Ha úgy érzed, hogy valakire irigy vagy, akkor az egy tök jó jele annak, hogy van valami, amit el szeretnél érni az életedben, ami valamiért fontos neked, amiről azt gondolod, hogy jobbá tenné az életedet. Tök jó! Ez egy jó kis iránytű az utadra nézve. Úgyhogy köszönd meg a másik embernek, hogy segített ezt kibogozni magadban, és hagyd neki meg a sajátját, te pedig kezdd el építgetni a tiédet.

Most te jössz!

  1. Töltsd le a munkafüzetet az oldal tetején
  2. Gyűjtsd a „bárcsak”-okat
  3. Írd meg a hozzászólások között azokat a „bárcsak” mondataidat, amik a leggyakrabban feljöttek, és hogy mit gondolsz, miért lenne jó, ha meg tudna valósulni, ami eszedbe jutott!