Segít ez a tréning abban, hogy mindig mindent meg tudjak csinálni, hogy minden beleférjen a napomba?

Olyan sok téves hiedelem kapcsolódik ahhoz, hogy mennyire vagyunk hatékonyak és teherbíróak. Értékességünk, sőt, a sikerünk kérdőjeleződik meg, ha nem hozzuk ki magunkból állandóan a maximumot, ha nem tudunk kipipálni minden teendőt. A téves hiedelem azt mondja, hogy csak akkor ér a munkánk, ha megszenvedünk érte, sőt, ha segítséget se kérünk, és mindent egyedül viselünk, akkor is, ha nem bírjuk. Ha pedig nem sikerült mindennel végezni, akkor a pihenés is tolódik…

Márpedig nem tudunk mindig mindennel végezni. Nem tudunk állandóan a maximumon teljesíteni. Nem lesz olyan állapot, amikor készen vagyunk, amikor mindenre jut idő. Ha ehhez kötjük azt, hogy mikor lehetünk elégedettek, értékesek, akkor soha nem leszünk azok.

De nem is arra van szükség, hogy még jobban kifacsard magad, és még erősebben teperj.

A legfelszabadítóbb, amit az időbeosztásunkkal tehetünk, az az, ha megengedjük magunknak, hogy ne férjen minden bele. Ha leválogatjuk azokat a dolgokat, amik fontosak és számunkra lényegesek azoktól, amiket “illene”, meg hát “ennyi idősen már kéne”, meg “különben is mit szólnak”.

A fontos dolgokra pedig úgy lesz több időnk, ha kevesebb dolgot csinálunk – méghozzá azokból kevesebbet, amik nem szolgálnak, amik nem olyan lényegesek, amiket más is meg tud csinálni.

Kertésznadrág időbeosztó tréning éppen ezért úgy segíti az időbeosztásodat, hogy segít kiszortírozni a teendőlistádat, megtanítja azokat a szempontokat, amik alapján kiválaszthatod, hogy mi az, aminek tényleg helye van a feladataid között, és mi az, amitől megválhatsz. Így lesz több időd, kevesebb teendővel.