Gyakori kérdések a Helló, itt vagyok! tréningről

Ha épp azon gondolkodsz, hogy a te jelenlegi élethelyzetedben fogod-e tudni hasznosítani a Helló, itt vagyok! önbizalomépítő kalandjáték küldetéseit, akkor összeszedtem azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket az elmúlt időszakban a tanfolyammal kapcsolatban kaptam.

profil-farkaslivia1. Mi az, hogy „küldetés”, ami „kihívásokat” tartalmaz? Mit kell csinálnom majd a tréningben, mire számítsak?

Kihívás minden olyan dolog az életedben, ami egy picit ijesztő, de közben mégis izgalmas. A Helló, itt vagyok! kihívásai olyan kisebb-nagyobb feladatok, amiket az köt össze, hogy változatos módokon, hétről-hétre olyan helyzeteket idézz elő, amiben gyakorolhatod a bátorságot, a magabiztos kommunikációt, és fejleszthesd az önbecsülésedet. 

A tréning során 6+3 héten át minden hétfőn kapsz majd egy e-mailt a legújabb kihívással és a kihíváshoz tartozó bejegyzés linkjével. Az e-mail rövid összefoglalót tartalmaz majd, de a teljes küldetést a tanfolyami felületen olvashatod majd el. A tanfolyami leckék alatt olvashatod el a többiek élményeit, visszajelzéseit, és azt, hogy ők hogyan oldották meg az aktuális kihívást! Szólj hozzá bátran te is, ez egy zárt közösség, garantáltan nincsenek trollok.

2. Csatlakozhatok később is a tréninghez?

A Helló, itt vagyok! következő csoportja hétfőn indul, hétfőn este tízig jelentkezhetsz. Ha szeretnél részt venni a következő csapatban, és velük együtt haladva, egymást bátorítva részt venni a kihívásokban, akkor itt tudsz csatlakozni hozzájuk. 🙂

3. Tudom, hogy a tanfolyam hétfőn indul, de a tanfolyam ideje alatt el fogok utazni / dolgozom / nincs folyamatos internet-elérésem. Mi lesz, ha nem érek rá a tanfolyam alatt?

Van egy jó hírem. A kihívásokat, a letölthetőket és az összes többi kiegészítő anyagot is folyamatosan eléred majd — nem csak a tanfolyam időszaka alatt, hanem utána is, korlátlanul. Az első kihívás szövege hétfőn lesz elérhető, onnantól kezdve minden hétfőn érkeznek az új kihívások — de amint ezekhez hozzáférsz, onnantól bármikor, bárhányszor újraolvashatod és újracsinálhatod őket, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Nem fogsz lemaradni semmiről.

4. Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?

Az összes gyakorlatot úgy alakítottam ki, hogy zökkenőmentesen ráilleszthesd őket az életedre. Annyira, hogy a legtöbb gyakorlatot a normál életed közben fogod tudni gyakorolni. Sőt! Minden héten különböző „nehézségi szintek” között választhatsz, attól függően, hogy mennyi időd van rájuk.

A tanfolyam elvégzéséhez nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhármat egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor “érnek” a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük.

Mivel a tréninghez mostantól bármeddig hozzáférhetsz, mindegyik gyakorlathoz bármikor visszatérhetsz, és időkorlát nélkül elmélyülhetsz bennünk. Ennek ellenére ahhoz, hogy valóban legyen hatása a kihívásoknak, ha most feszített a tempó az életedben, minimum heti kétszer fél órát akkor is tegyél félre magadnak a kihívások elvégzésére.

5. Segíthet nekem a Helló, itt vagyok?

A blogon az elmúlt tíz évben több száz kihívást hirdettem már meg, és kis lépésekkel nagyon sokféle életterületen lehet dolgozni. Ez alól az önbizalom sem kivétel. Tudom, hogy működnek a kis lépések, és működik az, hogy türelmes vagy magaddal, és ha gyakorolsz olyan helyzeteket, amiknek később lehet, hogy tétje lesz.

És tudom, hogy ha feszegeted a komfortzónád határait, akkor akár egészen pici dolgokkal is nagy változást tudsz elérni. A Helló, itt vagyok tréninget e sorok írásakor 547-en végezték el, és nagyon sokan számoltak be arról, hogy a kihívás-alapú szemlélet az egész életüket átformálta.

Ha szeretnéd konkrét végzőseim visszajelzéseit olvasni arról, hogy nekik személy szerint milyen konkrét változásokat hozott a tanfolyam, akkor itt olvashatod a beszámolóikat.

És mondok még valamit – ha nem vagy benne biztos, hogy neked segíthet-e a tréning, 14 napig kipróbálhatod, és nem kell végérvényesen elkötelezned magad. A saját bőrödön tapasztalhatod meg, hogy neked hogyan működhet. Lehet ez az első kihívásod, hogy belevágsz úgy, hogy nem vársz, amíg majd egyszer 100%-ig vagy benne biztos. 🙂

6. Egész jól elvagyok az önbizalmammal, szükségem van nekem erre?

Még ha nem is vagy szürke kisegér, akkor is biztos vagyok bene, hogy találni fogsz bőven értéket ebben a tréningben. Irányítottan edzheted magad az élet néha-néha okvetlenül szembejövő éles helyzeteire és nehezebb időszakaira. De mivel a tréning alapja az, hogy különböző irányokból szemléljük az önbizalmadat, külön megfigyelheted, hol tartasz a bátorság, az önbecsülés és a határozott kommunikáció témáiban. A teljes tréningben található haladó gyakorlatokkal pedig egészen biztos, hogy még tovább fogod tudni tágítani a komfortzónád határait. 🙂

7. Zsúfolt most az életem – ha elkezdem a tréninget, az felelősség magammal szemben. És ha nem tudnám végig csinálni, az kudarc lenne, és ettől félek.

Nem lenne kudarc, mert nem foglak bántani érte, és neked sem kell bántanod magad. Még akkor is tudsz profitálni a tanfolyamból, ha az élet közbeszól, és egy időre le kell tenned a haladást a kihívásokkal. Ezért van a kalandlapod, amin tudod vezetni, hogy meddig jutottál, később pedig bármikor „pótolhatod” a lyukakat is. Ha úgy gondolod, ezt veheted egy extra kihívásnak a maximalizmusoddal szemben! ♥

8. A tanfolyami díjon kívül még mennyit kell még költenem az önbizalomépítő feladatok elvégzéséhez?

A Helló, itt vagyok! küldetéseinek elvégzéséhez nem kell költekezned. Nem küldelek el wellnesshétvégére, mani-pedire vagy a Kanári-szigetekre. Nem foglak lefogyasztani önbizalomépítés címén, nem itatok veled fehérjeturmixot és méregtelenítő teákat sem. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a nyomtathatók kinyomtatása lesz, és még az sem muszáj, a pontjaidat vezetheted egy sima matekfüzetben is. 🙂

9. Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?

Ha csatlakozol a tréninghez, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos itthon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintem ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen hülyeség ilyen mesterséges korlátokat felhelyezni.

A tanfolyam végével továbbra is bármikor újraolvashatod az összes kihívást, bármelyik feladatot bárhányszor újracsinálhatod és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha bármikor ráfejlesztek a Helló, itt vagyok! tréningre, és új anyagok, videók, stb. kerülnek bele, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az elmúlt indulás óta pluszban készítettünk a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Tetszik a tréning, de megvárnám, amíg leárazod. Mikor lesz legközelebb akció?

Az urban:eve-en nem tartok akciókat és leárazásokat, mert úgy érzem, az nem igazságos azokkal szemben, akik teljes áron vették meg a tréningeket. Ehelyett az összes tanfolyamomat először bevezető áron teszem hozzáférhetővé, és folyamatosan fejlesztem őket az évek során – így egyre növekszik az értékük is, és a korábban csatlakozóknak az a „kedvezménye”, hogy ők áremelés nélkül kapják meg a későbbi fejlesztéseket. Vagyis minél korábban csatlakozol, annál nagyobb részét kapod később ajándékba a tanfolyamnak.

A Helló, itt vagyok a tavalyi indulás óta például kiegészült egy videós önbizalomtréninggel és a tanfolyam minden hetét végigkísérő tudástárral, ami több tucat praktikus tanáccsal és extra gyakorlatokkal segíti a tanfolyami utadat. Ha most csatlakozol a tréninghez, az összes jövőbeli kiegészítőt ingyen fogod megkapni.

Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

Fordítva ugyanezt a technikát alkalmazhatod, ha valakinek ajándékba szeretnéd megvenni a tanfolyamot. Fizetés után a regisztrációs linket megadhatod annak a szerettednek, akit meglepsz vele, ő pedig rögtön be is léphet. 🙂

Nem jött még meg a fizetésem, ezért most nincs elég pénz a számlámon, hogy megvehessem a tanfolyamot. Mit csináljak?

Erre az esetre hoztam létre a részletfizetési lehetőséget. Ha most felmész a regisztrációs oldalra, akkor láthatod, hogy ma csatlakozhatsz a tanfolyami díj töredékéért, és a díj maradék kétharmadát csak a következő 2 hónapban, a fizetésed hónapfordulóján vonja a rendszer. Remélem, hogy ez segít azoknak, akik már a csatlakozás mellett döntöttek, de még sakkoztak az anyagiakkal. 🙂

Vehetek ajándékba ilyen tréninget a húgomnak / anyukámnak / lányomnak / barátnőmnek / feleségemnek / férjemnek?

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen! A tanfolyami felület vásárlásonként ad hozzáférést, ezért ahhoz, hogy minden felhasználó saját névvel, e-mail címmel, jelszóval férjen hozzá a tanfolyamhoz, és tudjon kérdezni, beszélgetni, a regisztrációt személyenként el kell végezni, nem tudsz egyszerre több helyet betenni a kosárba. Úgyhogy ha még egy Helló, itt vagyok! tréninget szeretnél venni bárkinek, annyi dolgod van csak miután vettél és regisztráltál egy tanfolyamot, hogy menj vissza a vásárlási oldalra, és az ajándékozott regisztrációs adatait megadva regisztrálj a befizetés után.


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek a Helló, itt vagyok! önbizalomépítő kalandjátékkal kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂