Gyakori kérdések a Vitorlát fel! tréningről

Szia! 🙂

Ha épp azon gondolkodsz, hogy a fog-e tudni segíteni az új online célkitűző-időgazdálkodó tanfolyamom, a Vitorlát fel! online tréning, akkor összeszedtem azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket az elmúlt időszakban a tanfolyammal kapcsolatban kaptam.

profil-farkaslivia„Csatlakozhatok később is a Vitorlát fel! tréninghez?”

A Vitorlát fel! tréning új csoportjai hétfőnként indulnak. Ha szeretnél részt venni a tréning következő körében, és a többi bátor matróz-társaddal együtt haladva, egymást bátorítva részt venni a kihívásokban, akkor azt hétfő este tízig teheted meg, utána a következő körhöz csatlakozhatsz csak.

Ha nem tudod biztosan, hogy segíthet-e neked a tréning, ne feledd, hogy él a 14 napos teljeskörű pénzvisszafizetési garancia, azaz azonnal kipróbálhatod a bevezető technikákat és megtanulhatod letenni a bűntudat-fókuszú tervezést. Ha a kipróbálás után úgy érzed, hogy egyáltalán nem használnak a gyakorlatok, és ezt jelzed e-mailben a vásárlásod utáni 14 napon belül, akkor visszafizetjük a pénzt.

„Tudom, hogy a tanfolyam most indul, de el fogok utazni / dolgozom / tanulok / nincs folyamatos internet-elérésem. Mikor indul legközelebb a tréning?”

Van egy jó hírem. A tanfolyamot, a letölthetőket és az összes többi kiegészítő anyagot nem csak a tanfolyam hat hete alatt, hanem utána is, korlátlanul eléred, akárhányszor újraolvashatod és újracsinálhatod a feladatokat, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Nem fogsz lemaradni semmiről.

Azért is javaslom, hogy inkább most iratkozz be a tanfolyamra, még úgy is, hogy elutazol, mert most nem tudom biztosra megmondani, hogy mikor indul még a Vitorlát fel!, de várhatóan egy fél évig biztos nem.

Az biztos, hogy ha csatlakozol a tréninghez, akkor korlátlanul hozzáférsz később is, bármikor visszatérhetsz a gyakorlatokhoz, haladhatsz saját tempóban, nem doblak ki, nincs szavatossága a regisztrációdnak. 😉

Még azt is tudom javasolni, hogy az első modulok álmodozó-tervező gyakorlatait kinyomtatva vidd magaddal, így azokon az utazásod szép környezetében, felszabadultan megengedheted magadnak az álmodozást – ez jó iránytű lehet a későbbiekre, és majd folytatod a többi anyagot, amikor visszaérsz. 🙂

„Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?”

A Vitorlát fel! tréninget úgy építettem fel, hogy egy nagy információdömping helyett 4 egymásra épülő modulra osztva adom át a gyakorlati technikákat

Úgyhogy a tanfolyam elvégzéséhez nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned. A Vitorlát fel! végeredményben egy szemléletmód, ami ráépül a jelenlegi életedre és kiegészíti azt, nem pedig lecseréli. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhármat egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor hatásosak a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük.

Ha most feszített a tempó az életedben, bőven elég heti egy órát félretenned az adott modul elvégzésére – mivel minden modul több, egymástól külön álló feladatból áll, akár több részletben is csinálhatod, haladhatsz apránként. De maguk a gyakorlatok is segíteni fognak abban, hogy lazíthass a szorításon.

„9-5-ig dolgozom, közben gyerekeket menedzselek, viszem a házimunkát, és vállalkozást is szeretnék indítani. Érdekel a tanfolyam, de túlterhelt az életem, bele fog férni?”

Tapasztalataim szerint egy ilyen túlterhelt életnél a megoldáshoz vezető első pont, hogy vissza kell lépni egyet, és megnézni, hogy mik azok a blokkok, amik nem hagynak lépni – a halogatás (és hogy amögött mi van), a tanult rossz minták, a maximalizmus, a kishitűség, az elvárások. Éppen ezért erről szól az első modul, hogy ezeket a tengeri szörnyeket egy kicsit megnézzük közelebbről, miért is lékelik meg a hajót, és mit tudunk tenni ellenük. A Maximalizmus Zátony pont az egyik szörny! 🙂

Kapásból 4 dolgot tudok neked mondani, ami tudna segíteni a Vitorlában:

  • a 0. modulban (amit a vásárlás után azonnal elérsz) találod az Időfelmérő táblázatot, amivel egyben és vizuálisan összeszedheted a hetedet, és hogy hány felé szaladsz. Aztán ez alapján tudsz továbbhaladni abba az irányba, hogy mit kezdj a beosztásoddal
  • szintén a 0. modulban adok összesen 3 technikát arra, hogy azonnal felszabadíts az idődből, hogy legyen időd végre magadra
  • az 1. modulban (ami jövő héten nyílik) a már említett belső korlátozó szörnyek feltérképezése és oldása a fő feladat, ez a túlhajtás lelki okait fog segíteni megtalálni
  • végül a 4. modul pedig javarészt arról szól, hogy hogyan tudsz súlyozni akkor, ha rengeteg projekted van, és kifolynak a kezed közül. A saját fontossági sorrended meghatározásával élhető mederbe tudod terelni az életedet.

Ha a te jelenlegi életedben már megvan, hogy most mivel dolgozol, és főleg a projektek beosztása, az időd felszabadítása a fő feladat, akkor koncentrálj azokra a gyakorlatokra, amikre konkrétan most szükséged van. A tanfolyami hozzáférésed korlátlan, nem időlimites, bármikor bármelyik részéhez visszatérhetsz.

„Amikor belekezdek egy hosszútávú tervbe, vagy elfogy a kitartásom, vagy egyszerűen csak lusta vagyok végigvinni. Azon aggódom, hogy a tanfolyamot se fogom végigcsinálni.”

Ismerős a probléma, a lehúzós, motiváció-evő tengeri szörnyeket is megtanuljuk legyőzni (vagy megszelidíteni!) a tréningben!

Nem vagy reménytelen eset, méghozzá azért nem, mert gyakorlatilag minden, amit a lustaságról, a lendületről, a kitartásról és a sikerről tanítottak neked, az nem igaz.

Erről fog szólni a teljes első modul, amiben sorra lebontjuk ezeket a belső korlátokat. Szóval ha úgy érzed, hogy ha eddig nem ment, akkor alkalmatlan vagy arra, hogy sikerüljön bármi is – ez nincs így, sőt, abszolút tanulható készségekről van szó, és az első modul gyakorlatai segítenek majd abban, hogy túljuss ezeken az akadályokon.

A tanfolyam segít feltárni, hogy miért nem haladsz a dolgokkal, amikor nem haladsz velük.

Ez a feltáró munka pedig segít abban, hogy a tanfolyami anyagokon is és a céljaidon is megtanulj következetesebben dolgozni. Valójában ez az egyik oka, amiért ezt az egész tanfolyamot felépítettem.

„Nekem azzal van a problémám, hogy egyáltalán mi az én célom? Jól elvagyok az életemben, de ha arra gondolok, hogy mit szeretnék csinálni, totál fehér foltot látok, az meg hosszú távon nem lesz oké, mert elfut az életem…”

Épp ez a kérdés az egyik oka, amiért létrehoztam a tréninget, úgyhogy ne érezd magad furának, amiért most épp az a „gond”, hogy nem éred be ennyivel.

Ez nem gond, sőt. Épp az az élet lényege, hogy ha többet szeretnél kihozni belőle, mint amid most van, akkor igenis indulj neki, és fedezd fel, milyen utak várnak még rád.

Erre találtam ki a második modult, amiben megtanulhatod, hogy hogyan végezz átfogó állapotfelmérést az életeden úgy, hogy közben kinyerd a legfontosabb tanulságokat a különböző életterületeidből.

A legjobb, hogy mire ezekhez a munkafüzetekhez érsz, már a kezedben lesz a tapasztalat az első modulból, ahol az elakadásokat és/vagy önszabotázst okozó blokkjaidat tárhatod fel, és már ezek tudatában vizsgálhatod az életterületeidet.

Sőt, a 1. modulban találsz egy bevezető gyakorlatot, a Bárcsak-nyomozót. Ez segít kikristályosítani, hogy mire is vágysz valójában. A tanfolyam során újra és újra visszatérünk a „bárcsak”-okhoz, ahogy egyre jobban feltérképezed az életedet.

„Segíthet nekem a Vitorlát fel! tréning?”

Célokat kitűzni, dolgozni egy jobb életért, és mindeközben magunkat megismerni hosszú folyamat, és kortól függetlenül bárki érezheti úgy, hogy nem tudja, hogy merre tart, vagy hogy segítségre van szüksége a céljait illetően.

A blogos cikkeimet, a könyvemet, és a korábbi tréningjeimet is változatos élethelyzetű emberek használták sikerrel – gimnazisták, friss diplomások, kisgyerekesek, vállalkozók, nagyszülők… Mivel nem sablonmegoldásokat adok át, hanem testreszabható technikákat mutatok, ezért a saját életedhez tudod alakítani a módszereket, bárhol is tartson most az életed.

A Vitorlát fel! anyagát is hasonló szemlélettel állítottam össze. Ez teszi lehetővé, hogy a tréning attól függetlenül hasznos lehet a számodra, hogy hány éves vagy, hol élsz, hogyan élsz, mik a szokásaid, vagy mi az értékrended. Sőt! Úgy alakítottam ki a tréninget, hogy ha fél-egy-öt év múlva újra új élethelyzetben találod magad, a már ismert gyakorlatok segítsenek új megvilágítást adni a friss helyzethez.

Ha szeretnéd konkrét emberek visszajelzését is elolvasni arról, hogy ők milyen élethelyzetből érkeztek és milyen eredményeket hozott nekik a Vitorlát fel!, akkor ide kattintva elolvashatod a beszámolóikat. 🙂

„Hány éves kortól ajánlod a tréninget? Szerinted segítene a kamasz gyerekemnek, aki meg van torpanva a jövőjét illetően?”

Általánosságban véve 16 éves kor felett semmi akadályát nem látom annak, hogy valaki el tudja végezni a gyakorlatokat. A Vitorlát fel! családbarát tréning, nincsenek benne korhatáros tartalmak. 🙂

Ezen túl a saját gyerekedet te ismered a legjobban. Nyitott-e a világra? Éppen célt, vagy értelmet keres-e az életének? (Ez nem csak a kamaszoknál fordul elő 🙂 ). Készen áll-e arra, hogy fókuszáltan dolgozzon valamiért, ami fontos neki? (Vagy van-e kedve a tréningen keresztül megtanulni, hogy azt hogy kell? 🙂 ). Ahogy nincs két egyforma 35 éves ember sem, úgy két egyforma kamasz sem. Ha szerinted nyitott az ilyesmire, akkor szeretettel látom a csapatban! Egy próbát mindenképpen megér. 🙂

„A tanfolyami díjon kívül még mennyit kell még költenem a gyakorlatok elvégzéséhez?”

Semennyit. A Vitorlát fel! elvégzéséhez nem kell költekezned. Nem küldelek el wellnesshétvégére, mani-pedire vagy a Kanári-szigetekre. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a gyakorlatokhoz tartozó munkalapok kinyomtatása lesz.

„Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?”

Ha csatlakozol a Vitorlát fel! tréninghez, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos itthon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintem ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen felesleges ilyen mesterséges korlátokat állítani. Úgyhogy én ilyet nem csinálok. 🙂

Nálam a tanfolyam végével továbbra is bármikor újraolvashatod az összes modult és gyakorlatot, bármelyik munkafüzetet újra letöltheted és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha bármikor ráfejlesztek a tréningre és új anyagok kerülnek bele, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az indulás után pluszban készítek a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt az idei éved zárásához és a következő éved tervezéséhez még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, már az eddig eltelt idő tapasztalatával a hátad mögött. Aztán 2020, 2021… 🙂

„Nem drága a tréning, de nem tudok, nem merek ennyit magamra költeni.”

Erre két dolgot tudok mondani.

Az egyik, hogy a tanfolyamot részletfizetéssel is már ma elkezdheted, azaz ma csak a tanfolyami díj negyedét fizeted be, a többit pedig a következő 3 hónapra elosztva.

Az másik az, hogy ahogy időt, pénzt is csak te tudsz magadra szánni. Nem önzőség, ha magaddal foglalkozol, és ha te jól vagy, akkor az kihatással van mindenkire, aki a környezetedben él.

Szerintem az, hogy:

  • le tudsz tenni olyan súlyokat, amiket akár évek óta hordozol magaddal,
  • fel tudod szabadítani akár az idődnek csak egy töredékét,
  • végre tisztán átlátod, hogy hol tart most az életed, és hova szeretnél eljutni, milyen nyomot szeretnél hagyni a földi jelenléteddel,

mindez összesen ér annyit, mint havonta két mozijegy és két popcorn ára.

Inkább a te életed mozijára legyen jó a végén visszanézni, nem? 🙂

„Biztonságos az online bankkártyás fizetés?”

Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

„Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?”

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

„Lehet ajándékba vásárolni a tréninget? Van egy húgom / anyukám / lányom / fiam / barátnőm / barátom / feleségem / férjem, akinek pont szüksége lenne ilyesmire…”

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen!

Semmi más dolgod nincs, mint felmenni a tanfolyam oldalára, és az ajándékozott nevét és e-mailcímét írni a megfelelő helyre a sajátod helyett. (Ha már regisztrált felhasználója vagy a tanfolyami felületnek, és be vagy lépve, akkor előbb lépj ki!) Az ajándékozott e-mailcímére fog érkezni a regisztrációs információs levél.

Hogy legyen fizikai nyoma is az ajándéknak, töltsd le és nyomtasd ki valamelyik lenti ajándékcímkét, és tedd egy borítékba. Itt vannak az ajándékcímkék, amiket kinyomtathatsz és odaadhatsz. Válaszd ki, amelyik jobban tetszik, és jó ajándékozást! 🙂

 

 


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek a Vitorlát fel! tréninggel kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂