Gyakran Ismételt Kérdések a Kreatív Kalendárium Online-ról

viagigi-kor

1. Csatlakozhatok később is a Kreatív Kalendárium Online-hoz?

Jelenleg a Kreatív Kalendárium Online-ra a karácsonyi vásár ajándék tréningjével együtt 2018. december 21. hétfő 23:59-ig lehet regisztrálni. (Az abszolút utolsó regisztrációs lehetőség 2019. január 4. 23:59.)  Valószínűleg lesz még nyitott regisztráció a jövőben, de nem tudom megmondani, hogy mikor lesz a következő alkalom, hiszen minden tanfolyamindítást össze kell egyeztetnünk Gigivel, hogy mind a ketten jelen legyünk és tudjunk segíteni – és mind a ketten nagyon elfoglaltak vagyunk. Az előző regisztráció óta másfél év telt el, ezért ha a regisztráción gondolkodsz, akkor érdemes most belevágnod.

2. A tanfolyam ideje alatt el fogok utazni / dolgozom / nincs folyamatos internet-elérésem. Mi lesz, ha nem érek rá a tanfolyam alatt?

Van egy jó hírem. Mivel a videókat már korábban felvettük és feltöltöttük a tanfolyami rendszerbe, a videókat, a letölthetőket és az összes többi kiegészítő anyagot is folyamatosan eléred majd — nem csak a tanfolyam 4 hete alatt, hanem utána is, korlátlanul. Az első modul hétfőn lesz elérhető, utána hetente érkeznek az új modulok — de amint ezekhez hozzáférsz, onnantól bármikor, bárhányszor visszanézheted őket, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Nem fogsz lemaradni semmiről.

3. Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?

Hetente nagyjából két óra elég lesz a leckék alapvető elsajátítására, vagyis a videók megnézésére. A modulokat rövid videókra osztottuk, hogy könnyen emészthető és jól átlátható legyen a tanfolyam szerkezete. Nem kell egyszerre órákig figyelned, vagy megjegyezned, hogy hol tartottál, aztán percekig keresgélned (azt mi is utáljuk :)). Így az sem baj, ha egyszerre csak tíz perced, vagy negyed órád van. Úgy állítottuk össze a tanfolyamot, hogy ne kelljen hosszú órákig egy helyben ülni, be lehet osztani, bármilyen élethelyzetben vagy.

Mivel ez egy kreatív tanfolyam, a rászánt idő szempontjából sok múlik még azon is, hogy mennyire mélyen szeretnél elmerülni az alkotásban — ez a része már teljesen rád van bízva, nincs túl kevés vagy túl sok idő, amit az alkotással tölthetsz. És persze az is növelheti az időt, hogy mennyit beszélgetsz a hozzászólások között a többiekkel. 🙂

4. Segíthet nekem a Kreatív Kalendárium Online?

Amikor a Kreatív Kalendáriumot fejlesztettük Gigivel, mind a ketten hoztuk magunkkal a saját életünkből azokat az élethelyzeteket, amikre megoldásokat kerestünk. Az tanfolyam során aztán láttuk, hogy ezek a technikák rengeteg, különböző hátterű ember számára hasznosíthatók. Szinte mindenhonnan megfordultak már nálunk és alkalmazták sikerrel a hallottakat:

 • kis- és nagy gyerekes anyukák
 • a szüleiktől először a saját háztartásukba költöző huszonévesek
 • esküvőjüket szervező menyasszonyok
 • érettségire készülő gimnazisták,
 • vállalkozók,
 • doktori disszertációjukon dolgozók,
 • házfelújítók,
 • munkába visszaállók,
 • friss házasok,
 • külföldre költözők

Ide kattintva elolvashatod, hogy az eddigi résztvevők közül néhányan hogyan alkalmazták a saját életükre a Kreatív Kalendárium módszereit – van köztük mérnök, egyetemista és a saját vállalkozását építő anyuka is. 🙂

5. Már olvastam könyvet, végeztem tréninget időkezelésről. Ez miben más?

Kreatív Kalendárium Online megalkotásakor az volt a fő célom, hogy ha elvégzed, teljesen új szintre emelhesd a időbeosztáshoz való viszonyodat.

Ahelyett, hogy egy újabb száraz, fix rendszert erőltetnék rád, megmutatom, hogyan építsd fel a saját, inspiráló naptárrendszeredet, amivel a flexibilis naptárformátumot kihasználva egy helyen láthatod át az egész életedet.

Ráadásul a videós formátum miatt olyan az egész, mintha melletted ülnék, és konkrétan megmutatnék mindent lépésről lépésre.

A tanfolyam végére lesz egy átfogó rendszered, amiből bármilyen életterületedhez tartozó információkkal bármikor pillanatok alatt képbe kerülhetsz. Megtalálhatod a számodra ideális naptárbeosztást, inspiráló díszítéstechnikákat tanulhatsz, és az írószereid is praktikusan és kreatívan segíthetik innentől az időbeosztásodat.

Röviden: megmutatom, hogyan legyen a naptárad a titkos szupererőd. 🙂

6. Milyen eszközökre lesz szükségem a tanfolyamhoz?

Az online tanfolyami regisztráció nem tartalmaz termékcsomagot, így néhány eszközre és hozzávalóra szükséged lesz – de ne aggódj, semmi bonyolult nem fog kelleni. 🙂 Olló, ragasztó és irodai lyukasztó mindenképpen kelleni fog, ezen kívül színes papírok, matricák is jól jönnek majd.

7. Kell vennem filofaxot a tanfolyam indulása előtt?

Nem kell bevásárolnod naptárból a tanfolyam előtt, sőt. A 0. modult azért hoztuk létre, hogy jobban eligazodj a naptárazás és a naptártípusok világában, hogy a jelenlegi élethelyzetednek legjobb választást hozhasd meg. Ha megvárod az indulással a vásárlást, akkor átgondoltabb döntést fogsz tudni hozni.

De ez még nem minden. Ha egyáltalán nincsenek még színes papírjaid, díszítő kiegészítőid, vagy filofaxod – vagy újakat szeretnél bármiből -, ne aggódj, rád is gondoltunk: Gigi a tanfolyam céljait figyelembe véve összeállít készleteket, hogy időt spórolj és könnyebb legyen a választás. Gigi csak a Kreatív Kalendárium Online tanfolyamosainak készült speciális kuponkódokat hozott létre a Scrapbook Webáruházhoz, ahol a tanfolyam indulása után így extra kedvezményekkel vásárolhatod meg azokat az eszközöket, amikre szükséged van, beleértve a különböző méretű naptárakat is.

8. Még nincs gyűrűs kalendáriumom. Fogom tudni hasznosítani a tanfolyamon tanultakat?

Számomra az hozta az igazi áttörést a naptárazásban, amikor gyűrűs kalendáriumot kezdtem használni, mert ebben korlátozás nélkül cserélhetőek és bővíthetőek a lapok — így tudod igazán testreszabni a naptárrendszeredet. A tanfolyamban több technika is a cserélhetőségre épül, így a leginkább akkor tudod kihasználni, ha neked is van ilyen kalendáriumod, vagy tervezel beszerezni a közeljövőben.

Ennek ellenére bátran belevághatsz a tananyagba akkor is, ha még nincs gyűrűs naptárad — a korábban végzettek között van olyan, aki máig kötött határidőnaplóval dolgozik, van, aki ponthálós füzettel, és van olyan is, aki egy egyszerű vonalas spirálfüzetet használ, és így is alkalmazni tudta a tanfolyam jó részét. Az időbeosztási technikákat és a scrapbook díszítéseket pedig attól függetlenül teljes körűen fogod tudni alkalmazni, hogy milyen naptárad van. Az biztos, hogy nem lesz haszontalan számodra a tanfolyam attól, hogy nincs filofaxod, sőt, könnyen elképzelhető, hogy közben kedvet kapsz a gyűrűs formátumhoz — ahogy az eddig végzettek közül sokan a tanfolyam miatt váltottak.

Ha pedig még nincs gyűrűs kalendáriumod, de már tudod, hogy szeretnél venni, akkor segítünk a döntésben. Az alapozó mini-tréningben találsz egy videót, amiben elmondom, hogy melyik méret mire használható a leginkább, így ki tudod választani azt, ami téged a leginkább szolgálni fog.

9. Én valahogy jobban megértem a dolgokat, ha személyesen látom, hallom, és ott vagyok. Úgyhogy én megvárnám a következő élő tanfolyamot, az mikor lesz?

Bár a Kreatív Kalendárium valóban élő, “offline” tanfolyamként indult sok évvel ezelőtt, hamar kinőtte a kereteit. Most már, hogy különböző országokban élünk, és mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk, szinte lehetetlen lenne összeegyeztetni egy újabb élő alkalmat. De ez valójában nem gond, hiszen az elmúlt években a Kreatív Kalendárium Online bizonyította, hogy az internetes tanfolyami formátum valójában többet tud adni az egyszeri élő workshopnál:

 • Az online verzióban sokkal több lehetőségünk van arra, hogy átadjuk azt, amit valóban szeretnénk — időkorlát nélkül mindent sokkal részletesebben be tudunk mutatni, el tudunk magyarázni, és neked sem kell vadul jegyzetelni, mert bárhányszor újranézheted a videókat.
 • A vidéki és külföldi érdeklődők nagy része lemaradt a budapesti alkalmakról (volt, aki ezért utazott fel, és le a kalappal előtte, de ez nem várható el mindenkitől). Az online verzióban nincsen ilyen limit, számos megyéből és számos országból vannak jelen a tanfolyamosok, és köttetnek ezer mérföldeken átívelő barátságok 🙂
 • Élőben egyszerre nem lehet 20-25 embernél többel együtt dolgozni, így minden alkalommal rengetegen lemaradtak amiatt, hogy szinte azonnal (egyszer egy óra alatt) betelt a jelentkezés. Az online tanfolyamon nincs létszámlimit, akárhányunkat elbír a rendszer. 🙂
 • Az online tanfolyam egyik nagy előnye, hogy visszajelzésre is sokkal több felület és idő van az online változatban, mint a félnapos élő tréningen volt. Tudsz majd képeket beküldeni arról, hogy hol tartasz, ráadásul a tanfolyam ideje alatt folyamatosan kérdezhetsz, és válaszolunk – még több időnk is van így, mint amikor négykor teremzárás van, és mindenki rohan, kapkod…

A fenti négy csak néhány ok, ami miatt az online egyáltalán nem csak sovány vigasz a személyes tanfolyamhoz képest, sőt. 🙂 Ezt azok is tanúsíthatják, akik a személyes tanfolyam után elvégezték az online-t is, és élvezik a bővített tananyag és a visszanézhető videók előnyeit.

A Kreatív Kalendárium Online kialakításánál elsődleges szempontunk volt, hogy hogyan tudjuk még hasznosabbá tenni a tananyagot, még teljesebbé tenni az élményt, és hogy olyan dolgokat is megcsinálhassunk, amiket az élő tanfolyamon a fizikai- és időkorlátok miatt nem volt lehetséges.

Éppen ezért a videókat úgy vettük fel, hogy olyan, mintha csak neked mondanánk, sőt, meg is mutatjuk az egészet, közelről. Élő tanfolyamon még az első sorban sem láthatod ilyen jól, és a videókon sokkal részletesebben, magyarázósabban tudunk mindent megmutatni, mert nincs időkorlát, hogy meddig kell elhagynunk a termet.

Ami pedig a közösséget illeti, hosszú évek óta tartok fenn aktív, vidám online közösségeket. Ezt szolgálja egyébként a csak a tanfolyamosoknak létrehozott zárt felület, ahol tudunk beszélgetni, képeket, inspirációt megosztani. És mióta újranyílt a tanfolyam, az első néhány tucat új felhasználó már most kommentelget a beköszönő videó és a mini-tréning leckéi alatt, jönnek a régiek is üdvözölni az újakat, és úgy általában véve is nagyon jó a hangulat! 🙂

10. Nekem nincs kézügyességem / még sosem Scrapbookoztam, és félek, hogy nem fog menni, vagy túl sok időmet elveszi majd. Hogyan tudom így kihasználni a tanfolyamot?

A Kreatív Kalendárium nem az iskolai rajzórád. Senki nem fogja azt mondani neked, hogy tehetségtelen vagy, és hogy nem kellene ezzel foglalkoznod. Gigi nagyon jó tanár, és kedves és hozzáértő útmutatása alatt rengeteg olyan ember vett a kezébe sikeresen ollót, ragasztót és színes papírt, akinek annak idején egy életre elvették a kedvét az iskolai megjegyzések.

A tanfolyamban a scrapbooktechnika segít abban, hogy a naplód igazán a tiéd legyen, és ne csak egy gyári eszközt forgass. A személyre szabottság pedig biztosítja azt, hogy örömmel és szeretettel használd a naptáradat. A naptárad így egyszerre lehet az önkifejezés és az időbeosztás színtere. A tanfolyamot elvégzettek közül nagyon sokan élvezik a saját maguk által létrehozott kreatív és látványos önkifejezési felületet, amit a személyre szabott naptár biztosít nekik. Ezen belül csak rajtad múlik, hogy mennyi időt szánsz erre a részére.

11. Nekem jobban bevált az online naptár – több helyről elérem, és nem tudom otthon hagyni. Csak papír alapú naptárral használható a Kreatív Kalendárium Online? Nem akarok mindig másolgatni egyik naptárból a másikba.

A Kreatív Kalendárium 0. bevezető moduljában beszélek arról, hogy hogyan találhatod meg a „naptár-origódat”. Ez azt jelenti, hogy rögtön azzal kezdődik a tanfolyam, hogy hogyan küszöböld ki, hogy folyamatos másolgatásból álljon az időbeosztásod – ha le van tisztázva, hogy melyik naptáradba mi kerül, mit hol keresel, akkor könnyű észben tartani. Csak annyit kell kitalálnod majd, hogy melyik típusú adatot hol vezeted, mert nem kell mindnek ugyanazt tudnia, hiszen az tök felesleges.

Bár a Kreatív Kalendárium módszereit gyűrűs kalendáriumon mutatom meg, a módszereket át tudod ültetni abba a naptárrendszerbe, amit te használsz – legyen az csak online, vagy egy online- és papírnaptárból álló vegyes megoldás. Ha megszoktad, hogy az időpontjaidat csak a neten vezeted, a második modulban a személyes és projekt-kategóriákat nagyon jól fogod tudni használni a jelenlegi naptárrendszered bővítésére. Ha vezetsz bármit írásban (vagy a kategóriák hatására úgy döntesz, egy-kettőt érdemes lenne), vagy írsz fel valahova teendőlistákat, projekteket, találkozók jegyzeteit, ötleteket, akkor nagyon jó szolgálatot tehet a filofax: ki tudja váltani a cetliket és jegyzetfüzeteket, egyben tart mindent, rendszerezve, hogy kéznél legyen, ha szükséged van rá – miközben a konkrét időpont-naptárad maradhat a neten.

12. Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?

Ha megveszed a Kreatív Kalendárium Online-t, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos Magyarországon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintünk ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen felesleges ilyen mesterséges korlátokat felhelyezni.

A tanfolyam végével továbbra is bármikor visszanézheted az anyagokat és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha új körben elindítjuk még egyszer a Kreatív Kalendáriumot, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az elmúlt indulás óta pluszban készítettünk a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Biztonságos a bankkártyás fizetés? Kicsit tartok tőle.

Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

Nem jött még meg a fizetésem, ezért most nincs elég pénz a számlámon, hogy megvehessem a tanfolyamot. Mit csináljak?

Erre az esetre hoztam létre a részletfizetési lehetőséget. Ha most felmész a regisztrációs oldalra, akkor láthatod, hogy ma csatlakozhatsz a tanfolyami díj negyedéért, és a díj maradék három részletét csak a jövő hónapokban vonja a rendszer. Remélem, hogy ez segít azoknak, akik már a csatlakozás mellett döntöttek, de még sakkoztak az anyagiakkal. 🙂

Hogyan működik a részletfizetés?

Ha részletfizetéssel vásárolod a tréninget, akkor csak az első részletet kell ma befizetned. A részletfizetés maradék három részlete ezután havonta vonódik automatikusan arról a kártyáról, amit a fizetéskor megadtál — nem kell csinálnod semmit, annyi a dolgod, hogy biztosítsd, hogy mindig legyen elegendő pénz a kártyádon a következő részletre. A következő részlet levonása mindig azon a naptári napon történik, amikor vásároltad a tréninget, tehát ha pl. 10-én veszed meg, akkor onnantól kezdve minden hónap 10-én vonja. Amikor pedig lejártak a részletek, akkor nem von többet, és rendezted a tréning árát. 🙂

Külföldről tudok-e vásárolni?

Igen! A fizetési rendszerünk nemzetközi, minden VISA és MasterCard kártyát elfogad, illetve országtól függően még mást is. Úgyhogy próbáld meg bátran a te kártyáddal, és ha bármilyen hibába ütközöl, írj bátran egy e-mailt és megoldjuk.

Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

Fordítva ugyanezt a technikát alkalmazhatod, ha valakinek ajándékba szeretnéd megvenni a tanfolyamot. Fizetés után a regisztrációs linket megadhatod annak a szerettednek, akit meglepsz vele, ő pedig rögtön be is léphet. 🙂

Szeretnék több embert befizetni a tanfolyamra (ajándékba, barátnak, stb.), van rá lehetőség?

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen, a tanfolyam regisztrációs ideje alatt. A tanfolyami felület vásárlásonként ad hozzáférést, ezért ahhoz, hogy minden felhasználó saját névvel, e-mail címmel, jelszóval férjen hozzá a tanfolyamhoz, és tudjon kérdezni, beszélgetni, a regisztrációt személyenként el kell végezni, nem tudsz egyszerre több helyet betenni a kosárba. Úgyhogy ha még egy Kreatív Kalendárium tanfolyamot szeretnél venni bárkinek, annyi dolgod van csak, hogy menj vissza a vásárlási oldalra, válaszd ki, hogy alap- vagy VIP-csomagot szeretnél-e ajándékozni, és a vásárlási oldalon a saját bankkártyaadataidat, de az ajándékozott e-mail címét add meg. Így ő fogja kapni a regisztrációs e-mailt, amit utána kitölthet az adataival. Ennyi! 🙂


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek a Kreatív Kalendárium Online-nal kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂

kreativkalendarium-gomb

gigivia3