Gyakori kérdések a Hello Kalandról

Ha épp azon gondolkodsz, hogy a te jelenlegi élethelyzetedben fogod-e tudni hasznosítani a Hello Kaland online motivációs tréning 26 kihívását, akkor összeszedtem azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket az elmúlt időszakban a tanfolyammal kapcsolatban kaptam.

profil-farkaslivia1. Mi az, hogy „kihívás”? Mit kell csinálnom majd a tréningben, mire számítsak?

Kihívás minden olyan dolog az életedben, ami egy picit ijesztő, de közben mégis izgalmas. A Hello Kaland kihívásai olyan kisebb-nagyobb feladatok, amiket az köt össze, hogy változatos módokon, hétről-hétre egyre jobban kimozdítanak a megszokott rutinodból.

13 hétig heti kettő, összesen 26 kihívást fogok küldeni neked a tréning során. A hétfői feladatok segítenek majd megfigyelni és más szemmel nézni a környezetedet, a péntekiek pedig befelé irányítják a figyelmedet, hogy elmélyülj az érzéseidben, gondolataidban, őszinte legyél magaddal és ezáltal új felismeréseket szerezz magadról.

A tréning második felében a felismeréseid és megfigyeléseid hatására aztán elkezdjük azt az aktív munkát, amin keresztül apró változtatásokkal közelebb juthatsz ahhoz az élethez, amiben jól érzed magad.

Lesznek gyakorlatok, amikben a közvetlen környezetedben kell körbenézned, lesz, amikor írnod kell, lesz, amikor tárgyakkal kell majd foglalkoznod, lesznek „mászkálós” és lesznek kreatív gyakorlatok is. A folyamat része, hogy akkor tudod meg, hogy mi a következő feladatod, amikor megkapod az aznapi e-mailt. Így érjük el, hogy ne tudd túlgondolkodni, és tényleg minden alkalommal új élmény legyen az aznapi kihívás. Az egyik résztvevő ezt úgy fogalmazta meg, hogy a Hello Kaland olyan, mint az adventi naptár, csak nem hízlal. 🙂

2. Csatlakozhatok később is a Hello Kalandhoz?

A Hello Kaland új csoportjai hétfőnként indulnak. Ha szeretnél részt venni a következő Hello Kaland-csapatban, és velük együtt haladva, egymást bátorítva részt venni a kihívásokban, akkor legkésőbb hétfő este tízig tudsz csatlakozni, utána a következő körhöz csatlakozhatsz csak.

3. Tudom, hogy a tanfolyam hétfőn indul, de a tanfolyam ideje alatt el fogok utazni / dolgozom / nincs folyamatos internet-elérésem. Mi lesz, ha nem érek rá a tanfolyam alatt?

Van egy jó hírem. A kihívásokat, a letölthetőket és az összes többi kiegészítő anyagot is folyamatosan eléred majd — nem csak a tanfolyam 13 hete alatt, hanem utána is, korlátlanul. Az első kihívás szövege hétfőn lesz elérhető, onnantól kezdve minden hétfőn és pénteken érkeznek az új kihívások — de amint ezekhez hozzáférsz, onnantól bármikor, bárhányszor újraolvashatod és újracsinálhatod őket, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Nem fogsz lemaradni semmiről.

4. Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?

A Hello Kaland úgy épül fel, hogy egy nagy információdömping helyett 13 héten át folyamatos, apró pöccintéseket, és könnyen megvalósítható gyakorlatokat küldök. Ezeknek a rövid változatát akár munkába vagy iskolába menet a telefonodon is átfuthatod és elkezdhetsz velük foglalkozni, a hosszabb változatot pedig bármikor eléred az online tanfolyami felületen.

Úgyhogy a tanfolyam elvégzéséhez nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned. A Hello Kaland végeredményben egy szemléletmód, ami ráépül a jelenlegi életedre és kiegészíti azt, nem pedig lecseréli. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhármat egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor hatásosak a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük.

Ha most feszített a tempó az életedben, bőven elég heti kétszer fél órát félretenned magadnak a kihívások elvégzésére – de maguk a gyakorlatok is segíteni fognak abban, hogy lazíthass a szorításon.

5. Most csinálom a 30 napos rutinkiépítés tréningedet. Nem lesz túl sok a Hello Kalanddal együtt?

A rutinkiépítő tréning és a Hello Kaland valójában nagyon jól kiegészítik egymást. 🙂 A kalandok kihívásai az önismeretben és a motivációban segítenek a legjobban, így plusz lendületet adhatnak a rutinjaid kidolgozásához – sőt, vannak kihívások, amikkel konkrétan mélyíteni tudod majd a rutinmunkádat. A heti két kihívásra szánt fél-fél órát a rutinjaid ismeretében még jobban be fogod tudni illeszteni a mindennapjaidba, így nagyon jól megférnek egymás mellett!

6. Segíthet nekem a Hello Kaland?

A Hello Kaland más motivációs tanfolyamokkal ellentétben nem egy fix módszer, ami egyetlen nagyon konkrét problémára ad megoldást, ha az a bajod, ha nem. Úgy fejlesztettem ki a rendszert, hogy a gyakorlatok abban az élethelyzetben segítsenek, amiben éppen vagy:

  • Ha toporogsz, és leginkább arra van szükséged, hogy tisztán láss a céljaidat illetően
  • Ha már nagyon indulnál a célod felé, de még visszatartanak az ellenállások
  • Ha megbénít, hogy nem tudod, merre indulj, milyen célt tűzz ki, mit válassz a lehetőségeid közül
  • Ha már az utadon jársz, de motivációra és pozitív visszaigazolásra van szükséged, hogy erősödjön a kitartásod
  • Ha teljesen új élethelyzetbe kerültél, és szeretnéd kívül-belül felfedezni a helyedet benne
  • Ha az életed jelen pillanatában fogalmad sincs, merre tovább.

Azok közül, akik az elmúlt fél év során megvásárolták a tanfolyamot, többen is részletesen elmesélték nekem, hogy miben változott az életük a Hello Kaland hatására. Ha szeretnéd konkrét emberek visszajelzését is elolvasni arról, hogy nekik pontosan miben segített a Hello Kaland tréning, akkor ide kattintva elolvashatod a beszámolóikat. 🙂

7. Most jól vagyok, szükségem van nekem erre?

Mindannyiunk élete folyamatosan változik. Néha lassabban, néha gyorsabban. Ha van egy jól működő életritmusod, kialakult rutinokkal, és kisebb-nagyobb váratlan helyzetek sem rengetik meg az alapokat, netán elégedett vagy az életeddel, és általánosságban jól érzed magad, az csodás! A Hello Kaland ez esetben abban tud segíteni, hogy elmélyülj a jó érzésekben, erősítsd a jó állapotokat, és elraktározd azt, ami működik, hogy későbbi, nehezebb szakaszokban átsegítsenek a nehézségeken.

8. A tanfolyami díjon kívül még mennyit kell még költenem a motivációs feladatok elvégzéséhez?

A Hello Kaland kihívásainak elvégzéséhez nem kell költekezned. Nem küldelek el wellnesshétvégére, mani-pedire vagy a Kanári-szigetekre. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a nyomtathatók kinyomtatása lesz, és még az sem muszáj, digitális pakkokat is kapsz.

9. Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?

Ha csatlakozol a Hello Kalandhoz, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos itthon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintem ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen hülyeség ilyen mesterséges korlátokat felhelyezni.

A tanfolyam végével továbbra is bármikor újraolvashatod az összes kihívást, bármelyik feladatot bárhányszor újracsinálhatod és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha bármikor ráfejlesztek a Hello Kalandra és új anyagok kerülnek bele, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az elmúlt indulás óta pluszban készítettünk a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

10. Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

11. Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

Fordítva ugyanezt a technikát alkalmazhatod, ha valakinek ajándékba szeretnéd megvenni a tanfolyamot. Fizetés után a regisztrációs linket megadhatod annak a szerettednek, akit meglepsz vele, ő pedig rögtön be is léphet. 🙂

12. Nem jött még meg a fizetésem, ezért most nincs elég pénz a számlámon, hogy megvehessem a tanfolyamot. Mit csináljak?

Erre az esetre hoztam létre a részletfizetési lehetőséget a Hello Kalandra. Ha most felmész a regisztrációs oldalra, akkor láthatod, hogy ma csatlakozhatsz a tanfolyami díj feléért, és a díj második felét csak a jövő hónapban vonja a rendszer. Remélem, hogy ez segít azoknak, akik már a csatlakozás mellett döntöttek, de még sakkoztak az anyagiakkal. 🙂

13. Vehetek ajándékba még Hello Kalandot a húgomnak / anyukámnak / lányomnak / barátnőmnek / feleségemnek / férjemnek?

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen! A tanfolyami felület vásárlásonként ad hozzáférést, ezért ahhoz, hogy minden felhasználó saját névvel, e-mail címmel, jelszóval férjen hozzá a tanfolyamhoz, és tudjon kérdezni, beszélgetni, a regisztrációt személyenként el kell végezni, nem tudsz egyszerre több helyet betenni a kosárba. Úgyhogy ha még egy Hello Kalandot szeretnél venni bárkinek, annyi dolgod van csak miután vettél és regisztráltál egy tanfolyamot, hogy menj vissza a vásárlási oldalra, és az ajándékozott regisztrációs adatait megadva regisztrálj a befizetés után.


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek a Hello Kalanddal kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂