Gyakori kérdések a Kertésznadrág tréningről

Szia! 🙂

Ha épp azon gondolkodsz, hogy a fog-e tudni segíteni az új online időkezelési és életevezetési tanfolyamom, a Kertésznadrág online tréning, akkor összeszedtem azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket az elmúlt időszakban a tanfolyammal kapcsolatban kaptam.

profil-farkaslivia“Csatlakozhatok később is a Kertésznadrág tréninghez?”

A Kertésznadrág tréning mindig elérhető, és bármikor elkezdheted, de pontosan ezért bátorítalak, hogy inkább próbáld ki, mielőtt végleges döntést hozol, mert ha elhalogatod, akkor biztos, hogy nem fog tudni segíteni. 🙂

Pontosan ezért hoztam létre a 14 napos teljeskörű pénzvisszafizetési garanciát, azaz akár a teljes tanfolyamot kipróbálhatod, és közvetlen tapasztalatot szerezhetsz róla, hogy a te konkrét élethelyzetedben is tudod-e hasznosítani a tréninget. Ha a kipróbálás után úgy érzed, hogy egyáltalán nem használnak a gyakorlatok, és ezt jelzed e-mailben a vásárlásod utáni 14 napon belül, akkor visszafizetjük a pénzt. Nem árulok zsákbamacskát, azt szeretném, hogy csak akkor kelljen kifizetned a tréninget, ha hasznát is veszed.

“Meg tudom-e tanulni, amit mutatsz akkor is, ha alapvetően hiányzik belőlem a tervezéshez a rendszeresség és szervezettség, a megvalósításhoz a céltudatosság?”

​Igen, mert ezek mind tanulható készségek, nem veleszületett szupererők. A gyakorlatok apró lépések, amik pont ezeket az “izmaidat” erősítik.​

“A Kertésznadrág segíthet abban, hogy feldolgozzak egy több éves elmaradáslistát, amit húzok magam után?”

Igen, erről szól a 3 kertkapu-rendszer. Ezt a könnyen felépíthető rendszert az első modulban találod, és amint felállítottad a te kertkapuidat, onnantól kezdve az összes régi teendődet átvezetheted a kapukon, és megnézheted, hogy mi hol akad fenn. Régi teendőknél fontos az aktualizálás: a mai fejeddel szelektálj, hogy mi neked a fontos MOST. Lényegtelen, hogy öt éve meg akartad csinálni, ha most nem akarod, akkor az egyértelmű nem.​ És az, hogy mi mennyire fontos a cipelt dolgaid közül, abban pedig segíteni fog a Súlyozás modul.

“Mit csináljak, ha nekem úgy néz ki az “időkezelésem”, hogy impulzívan kapkodva tudok foglalkozni másoknak végzett teendőkkel, csak a sajátomra meg a lényeggel nem tudok foglalkozni?”

​Az összes modul fog segíteni ebben, de a súlyozás modul különösen!

“Segített már olyanon ez a tréning, mint én, aki amikor elönti a tennivaló jól nem csinál semmit?”

​Ezt úgy hívják, hogy fáradt vagy. És úgy is hívják, hogy nincs rendes terved, amivel nem nyom agyon a sok teendő egyszerre. Mindkettő nagyon elterjedt jelenség, és mindkettőről kiemelten van szó a tréningben: arról is, hogy hogyan csinálj tervet, amin fontosság-sürgősség szerint tudod rangsorolni a dolgaidat, és arról is, hogy hogyan tudsz úgy pihenni, hogy nem lesz tőle bűntudatod (és nem zaklatnak pihenés közben is a “dolgoznikénedolgoznikéne” gondolatok).

“Tudom, hogy a tanfolyam most indul, de el fogok utazni / dolgozom / tanulok / nincs folyamatos internet-elérésem. Mikor indul legközelebb a tréning?”

A Kertésznadrág anyagait korlátozás nélkül, bármikor eléred, akárhányszor újraolvashatod és újracsinálhatod a feladatokat, amikor csak kedved tartja, időd engedi. Bármikor csatlakozol, nem tudz lemaradni semmiről.

Az biztos, hogy ha most csatlakozol, akkor korlátlanul hozzáférsz később is, bármikor visszatérhetsz a gyakorlatokhoz, haladhatsz saját tempóban, nincs szavatossága a regisztrációdnak. 😉

“Hetente mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?”

A Kertésznadrág tréninget úgy építettem fel, hogy egy nagy információdömping helyett 4, egymásra épülő modulra és emészthető hosszúságú leckékre osztva adom át a gyakorlati technikákat

Úgyhogy a tanfolyam elvégzéséhez nem kell megállítanod a mindennapi életedet és nem kell szabadságot sem kivenned. A Kertésznadrág végeredményben egy szemléletmód, ami ráépül a jelenlegi életedre és kiegészíti azt, nem pedig lecseréli. Ha dolgozol, ha tanulsz, ha háztartást vezetsz (vagy mindhármat egyszerre), be tudod illeszteni. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik feladatra mennyi időt szánsz, és nem csak akkor hatásosak a gyakorlatok, ha órákat foglalkozol velük.

Ahhoz, hogy valóban legyen hatása a feladatoknak, ideális esetben heti szinten két alkalommal egyenként fél órát jelölj ki a naptáradban, amikor fókuszáltan csak a tanfolyami anyagokkal foglalkozol, de ha most feszített a tempó az életedben, bőven elég heti fél órát félretenned – mivel minden modul több, egymástól külön álló feladatból áll, akár több részletben is csinálhatod, haladhatsz apránként. De maguk a gyakorlatok is segíteni fognak abban, hogy lazíthass a szorításon.

Hogy megfelelő mennyiségű időt csinálhass magadnak a tanfolyamhoz, a 0. és az 1. modulban találsz egy-egy technikát, amiket bármikor elővehetsz. Az egyik a Bozótvágó minitréning, amit akkor használhatsz, ha a meglevő teendőid között szeretnél szortírozni. A másik pedig az Időfelmérő, amivel az állandó heti beosztásodat elemezheted és módosíthatod hatékonyan.

“Tényleg egyben megkapom az egészet? Hogyan haladjak vele?”

​Gondolj úgy az egészre, mint egy interaktív könyvre, amiben minden lecke egy fejezet, és amit olyan tempóban olvasol, ami éppen aktuális. Ha félreteszed, legközelebb folytathatod ott, ahol abbahagytad, vagy elkezdheted újra elölről. Ha végigértél rajta, újra előveheted később, és elkezdheted elölről, vagy beleugorhatsz az egyik konkrét, téged a leginkább foglalkoztató területbe ismétlésnek.

“9-5-ig dolgozom, közben gyerekeket menedzselek, viszem a házimunkát, és vállalkozást is szeretnék indítani. Érdekel a tanfolyam, de túlterhelt az életem, bele fog férni?”

Tapasztalataim szerint egy ilyen túlterhelt életnél a megoldáshoz vezető első pont, hogy vissza kell lépni egyet, és megnézni, hogy mik azok a blokkok, amik nem hagynak lépni – és amikor a saját időnkről van szó, leginkább a “mindent meg kell csinálnom és mindent nekem kell megcsinálnom” típusú maximalizmus akadályoz abban, hogy elfogadóbb legyél saját magaddal.

Pont arra építettem a tanfolyamot, hogy ezeket a blokkokat – amik miatt nem tudsz nemet mondani, másoknak delegálni, vagy súlyozni – felismerjük és oldjuk. Ráadásul mindezt rövid, könnyen emészthető és azonnal alkalmazható gyakorlatokon keresztül teheted meg, azaz még a legtúlterheltebb életben is fogsz tudni időt szánni rá.

“Gondom van a teendőimmel, szükségem lenne a segítségre, de nem merek regisztrálni a tréningre, mert tudom magamról, hogy úgysem csinálnám végig.”

Ha tudod, hogy megoldást kíván a probléma, de megállítod magad, hátha elmúlik (miközben tudod, hogy nem fog), ezt hívják úgy, hogy önszabotázs. Mint nagyon sok más dologra, erre sem megoldás az az ál-önsegítő tanács, hogy “hagyd abba”. Fel kell tárni, mi van emögött, és adok is néhány kérdést, amit feltehetsz magadnak:

  • Milyen szembesítéstől próbálod magad megkímélni?
  • Mitől félsz, hogy mi derül ki, és miért lenne baj, ha az kiderülne?
  • Mit jelentene az, hogy ha kiderül ez a valami?


​Ha tudatosan blokkolsz valamit, valószínűleg nem újdonság, ami kiderülne a számodra – valószínűleg csak újabb bizonyítékokat nyernél valamire, amit már amúgy is sejtesz.

Úgyhogy ez valójában egy remek lehetőség, hogy felismerd, mi van az egyik belső akadályod mögött, ami megállít, hogy tegyél magadért. És könnyen lehet, hogy olyasvalamit találsz, ami egész eddig negatívan befolyásolta az életedet, és amit most a felismerés hatására letehetsz. Lehet, hogy valamiről kiderül, nagyon szeretnéd, és fontos neked, amire még nem is mertél gondolni. Mind a kettőnek nagy szerepe lehet abban, hogy jobb életed legyen – de mind a kettőn csak akkor tudsz dolgozni, ha nevén nevezed őket. A változás nem jöhet szembenézések nélkül.

“A VIP részben szereplő naptárazós trükkök megegyeznek a Kreatív Kalendárium tréningedben találhatókkal?”

Nem. Bár mindkét tanfolyamban van szó naptárazásról, a naptárazáson belül egészen más területekről szólnak.

Míg a Kreatív Kalendárium egy kifejezetten kézírásos, és azon belül is leginkább a gyűrűs naptárra épülő rendszert segít felépíteni, a Kertésznadrág naptáras modulja tágabb fókusszal dolgozik: egyrészt a naptárazáshoz való hozzáállásról szól általában, másrészt pedig mindenféle naptárral foglalkozunk benne, hogy ezek egy együtt dolgozó, egymást segítő csapatot tudjanak alkotni az életedben.

A Kertésznadrág naptár-modulja az előtte levő modulokra épülve azt segít letisztázni, hogy a te konkrét élethelyzetedtől függően mit hova írj, hogyan fogalmazd meg a jegyzeteidet, hogyan dolgozzatok többen egy naptárba, és hogyan egyeztesd össze a digitálisa(ka)t a kézzel írotta(kka)l. Segítek a naptárválasztásban is, és kapsz egy nagy naptárösszehasonlító segédanyagot a 8 leggyakoribb digitális- és papír alapú naptárral.

Vagyis a modul lényege, hogy kialakíthasd a számodra legjobban működő, a téged legjobban segítő naptárrendszert – ez akkor is hozhat áttörést, ha még tudatosan ezzel a témával soha nem foglalkoztál, de még akkor is új naptárazási szemléletekkel ismerkedhetsz meg, ha kívülről fújod a Kreatív Kalendárium technikáit. 🙂

“Már elvégeztem a Vitorlát fel! tanfolyamodat. Fog ez a tanfolyam nekem újat mondani?”

Abszolút! Direkt úgy alakítom ki a tanfolyamaimat, hogy ne legyen köztük átfedés – sőt, hogy egymást erősítse a hatásuk. A Kertésznadrág gyakorlatai még jobban elő fogják segíteni, hogy legyen időd a Vitorlát fel!-ben kitűzött céljaid mindennapjaidba illesztésére, és a többi feladatoddal való összehangolására.

“Külföldről is tudok csatlakozni a tréninghez?”

Hogyne! A nemzetközi fizetőrendszer, amit használunk – a Stripe – bármilyen országból elfogad VISA és MasterCard kártyákat, egyes országokban ezeken kívül is támogat kártyatípusokat, pl. Maestro-t vagy American Expresst.

Úgyhogy bátorítalak, bármilyen országból is próbálsz csatlakozni, próbáld meg a te kártyáddal a fizetést, és nagy valószínűséggel működni fog. (Ha aggódsz a forintváltáson, ne aggódj: a Stripe nagyon barátságos áron, a piaci középárfolyamhoz igazodva váltja a pénznemeket, és nem számol fel extra költséget azért, ha nem forintban fizetsz.)

“A tanfolyami díjon kívül még mennyit kell még költenem a gyakorlatok elvégzéséhez?”

Semennyit. A Kertésznadrág elvégzéséhez nem kell költekezned. Nem küldelek el wellnesshétvégére, mani-pedire vagy a Kanári-szigetekre. A tanfolyamon belül az egyetlen, fakultatív költséged a gyakorlatokhoz tartozó munkalapok kinyomtatása lesz.

“Mi fog történni, ha vége lesz a tanfolyamnak? Megszűnik a hozzáférésem?”

Ha csatlakozol a Kertésznadrág tréninghez, a hozzáférésednek nincs lejárati ideje. Sajnos itthon elterjedt szokás megadott idő után megvonni a hozzáférést az online tanfolyamokhoz, hogy ha újra el akarod végezni, újra be kelljen rá fizetni. Szerintem ez egyrészt nem igazságos, másrészt meg teljesen felesleges ilyen mesterséges korlátokat állítani. Úgyhogy én ilyet nem csinálok. 🙂

Nálam időbeli korlát nélkül bármikor újraolvashatod az összes modult és gyakorlatot, bármelyik munkafüzetet újra letöltheted és a közösségi hozzáférésed is megmarad, hogy korlátlanul beszélgethess a többiekkel.

Sőt! Ha bármikor ráfejlesztek a tréningre és új anyagok kerülnek bele, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az indulás után pluszban készítek a tanfolyamhoz.

 

“Nem drága a tréning, de nem tudok, nem merek ennyit magamra költeni.”

Erre két dolgot tudok mondani.

Az egyik, hogy a tanfolyamot részletfizetéssel is már ma elkezdheted, azaz ma csak a tanfolyami díj egy részét fizeted be, a többit pedig a következő 1-2 hónapra elosztva. (És ugye hétfő estig még a részletfizetésen is extra kedvezmény van.)

Az másik az, hogy ahogy időt, pénzt is csak te tudsz magadra szánni. Nem önzőség, ha magaddal foglalkozol, és ha te jól vagy, akkor az kihatással van mindenkire, aki a környezetedben él.

Szerintem az, hogy:

  • le tudsz tenni olyan súlyokat, amiket akár évek óta hordozol magaddal,
  • fel tudod szabadítani akár az idődnek csak egy töredékét, ami onnantól aztán hétről-hétre összeadódik

mindez összesen ér annyit, mint havonta két mozijegy és két popcorn ára.

Inkább a te életed mozijára legyen jó a végén visszanézni, nem? 🙂

 

“Biztonságos az online bankkártyás fizetés?”

securitystrip-v3Igen. Nekem is nagyon fontos, hogy az urban:eve tanfolyamosainak biztonságban legyen a pénze, ezért többszintű védelmi rendszert építettünk fel a tanfolyami portál köré. A védelem első pillére a Stripe fizetési rendszere, ami jelenleg 24 országban évi egymilliárd dollár forgalmat bonyolít. A második pillér pedig az Essential SSL rendszer, ami a Comodo internetbiztonsági cég szabadalma, és a jelenleg elérhető legbonyolultabb titkosítással látja el a teljes adatforgalmat, ami áthalad a tanfolyami portálon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bankkártyaadataid a begépeléstől kezdve a fizetés befejezéséig többszörösen védettek maradnak, és azokat rajtad kívül senki nem láthatja.

 

“Nincs saját bankkártyám, de egy családtagomnak / barátomnak van, megbeszéltem vele, hogy fizethetek azzal. Így is tudok regisztrálni?”

Igen! Annyi dolgod van, hogy az ismerősöd bankkártyaszámát és a kártyán szereplő nevét, a regisztrációs e-mailcímként pedig a sajátodat adod meg. A fizetés után a regisztrációs oldalra kerülve már megadhatod a saját nevedet és e-mail címedet.

 

“Nem jött még meg a fizetésem, ezért most nincs elég pénz a számlámon, hogy megvehessem a tanfolyamot. Mit csináljak?”

Semmi gond! Pont ezért hoztam létre a részletfizetési lehetőséget, amivel négy kedvezményes részletre elosztva is csatlakozhatsz a tréninghez. Ha most felmész a regisztrációs oldalra, akkor kiválaszthatod a mostani lehetőségeidhez leginkább passzoló megoldást. Remélem, hogy ez segít, ha már döntöttél a csatlakozás mellett döntöttek, de még sakkoztál az anyagiakkal. 🙂

“Lehet ajándékba vásárolni a tréninget? Van egy húgom / anyukám / lányom / fiam / barátnőm / barátom / feleségem / férjem, akinek pont szüksége lenne ilyesmire…”

Először is: nagyon kedves tőled 🙂 Másodszor pedig: Igen!

Semmi más dolgod nincs, mint felmenni a tanfolyam oldalára, és az ajándékozott nevét és e-mailcímét írni a megfelelő helyre a sajátod helyett. (Ha már regisztrált felhasználója vagy a tanfolyami felületnek, és be vagy lépve, akkor előbb lépj ki!) Az ajándékozott e-mailcímére fog érkezni a regisztrációs információs levél.

Hogy legyen fizikai nyoma is az ajándéknak, töltsd le és nyomtasd ki ezt az ajándékcímkét (kattintásra megnő), és tedd egy borítékba. Jó ajándékozást! 🙂

“Mi van ezzel a sok kertes-növényes metaforával?”

Először is, ha egy közismert témáról egy másik keretrendszerben beszélgetünk, az sokat segít abban, hogy másként gondolkodjunk róla. Új szemszögből nézhetünk rá, és segít új gondolatokat ébreszteni a kicsit szokatlan megközelítés.

Másodszor is, szeretem, ha nem izzadtságszagú, modoros tréningeket írok. 🙂 A legtöbb időbeosztással, hatékonysággal kapcsolatos cikk a céges világ szakszavait használja, amitől egyrészt ijesztő, másrészt szerintem kevésbé emészthető lesz. A legtöbb “időmenedzsment” tréning úgy kezeli az embereket, mintha gyárak lennének, és az élet legfőbb célja az lenne, hogy növeljük a termelést. Én hiszek abban, hogy emberi lényként általában más céljaink is vannak, mint hogy jó legyen a negyedéves értékelés. 🙂 Ehhez viszont arra van szükség, hogy ha erről a témáról beszélünk, az ne ijesztő, elidegenítő legyen, hanem kedves, barátságos, ismerős.

Harmadszor pedig egy ilyen tematika jó apropót ad a vidám, színes arculathoz, amit szerintem Tóth Kata képzőművész festményei igazolnak is. Remélem, egyet értesz! 🙂


Ezek a leggyakoribb kérdések, amik eddig felmerültek a Kertésznadrág tréninggel kapcsolatban.
Ha bármilyen más kérdésed van, akkor írj a tanfolyam@urban-eve.hu címre. Minden e-mailre válaszolunk. 🙂